תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אנחנו מזמינים חולות, מחלימות, ובני משפחותיהן ליום עיון ללא תשלום אשר יערך בבאר שבע ב-27/1/13.מספר המקומות מוגבל לכן יש להרשם מראש.לפרטים:http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=7774
נמצאו קולטנים שלילים להורמונים מהדגימה שנלקחה מהניתוח ובבדיקת האונקוטייפ נמצא חיובי לאסטרוגן 7.7 ולפרוסטורון 7.3 .איזו בדיקה יותר מהימנה? חיובי או שלילי?
במרץ אהיה בת 42, ללא ילדים ועברתי 16 טיפולי הקרנות עכשיו. במידה ואצטרך טיפולי פוריות להריון לאחר אבחון dcis low grade - ממה להימנע? ואם זה גורם להישנות הסרטן?
שלום,אחרי סרטן השד. למפקטומי, כימוטרפיה,הקרנות, הרצפטין וכעת טמוקסיפן 20מ"ג במשך שנה וחודש. הטיפול ניתן לשנתיים וחצי. לאחרונה החל דלדול חזק בשיער. האם המצב הפיך לאחר הפסקת הטמוקסיפן? האם ישנו כדור חילופי אוטיפול נגד התקרחות?המצב מדכא.תודה,
Biphasic Fibroepthelial lesion with increased stromal cellularity without atypia and rare mitotic figure.
הרופא המליץ להוציא את הגוש... בטענה שהוא היפראקטיבי אבל שפיר
בעברי:
בת 41
20 הפריות מבחנה במשך 17 שנה, ללא לידה, וסרטן שד אצל הסבתא בגיל 70
מה בעצם זה אומר?
תודה
על פי התוצאה שאת מצטטת נראה שקיים חשד לנגע מסוג phylloides, שאינו ממאיר ואינו ממקור של צינורות או בלוטול החלב, אלא ממקור של רקמת החיבור בשד.נגע כזה אכן מומלץ בד"כ להוציא, כי קיים פוטנציאל קטן לשינוי ממאיר בטווח הרחוק.בברכה,דר' תניר אלוייס
לאחרונה אובחן אצל אמי בת ה-78 סרטן שד מסוג קרצינומה. היא עברה ניתוח להסרת הגידול בחודש נובמבר וממצאי הפתולוגיה לאחר הניתוח הם שהשוליים נקיים וכן 3 בלוטות לימפה שהוסרו נקיות מסרטן.
הוחלט על טיפול שמשלב הרצפטין עם הקרנות. היא החלה את הטיפול בהרצפטין בבית החולים קפלן (שם נותחה) בשבוע שעבר, והיום בשיחה עם הרופאה הרדיולוגית בבית החולים בלינסון, הועלתה האפשרות להוסיף גם טיפול כימותרפי בטקסול, בשל ביטוי גבוה יחסית (3+) של Trail-R2.
מצבה הבריאותי מלבד הסרטן הוא טוב מלבד סכרת קלה.
שאלתי היא מהו הטיפול המומלץ לאור הממצאים וגילה של אמי?
יש לציין שאמי מודעת לסיכונים שבטיפול כימותרפיה, ומעוניינת לקבל כל טיפול מונע ומאריך חיים.
בברכה,
סיגל
סיגל שלום רב.הטיפול הססטמי הסטנדרטי בחולות סרטן השד עם קולטן לHER2 3+ כולל על פי רוב טיפול כימי עם הרצפטין. הרופאה המטפלת של אמך חשבה שיש מקום לסטות מהטיפול השגרתי . כיון שלא ראיתי את אמך ואיני מכירה את ההסטוריה הרפואית שלה ואף אין בפנייתך את כל המידע הנדרש על הגידול המדובר , לא אוכל להחליט מה הדבר הנכון עבורה. את מתארת מצב בו שתי רופאות שונות ראו ובדקו את אימך והמליצו על טיפול שונה. השלב הבא לדעתי הוא לחזור לאונקולוגית המטפלת ולקבל ממנה הסבר להבדל זה. בברכה,דר' רינת ירושלמי
עברתי טיפול כימותרפי וקבלתי בטיפול טקסול. מידי פעם יש לי דקירות , הבנתי שיתכן וזו נוירופתיה עקב התרופות, האם מישהו נתקל בתופעה והאם ידוע על טיפול בכך? תודה
שלום,
בעברי...
17 שנים של טיפולי פוריות אינטנסיבים ללא הצלחה
לא ילדתי
לא הנקתי
וסבתא שחלתה בסרטן שד בגיל 70
עכשיו בבדיקה שגרתית אחרי ביופסיה
גידול היפראקטיבי כנראה שפיר
ההמלצה להוציאו
אציין שהגידול לא מורגש במישוש ולא כואב
אשמח לשמוע מה זה גידול היפראקטיבי והאם הניתוח הכרחי ואם כן האם הוא מחייב הרדמה מלאה.
ואם אמרו לי שהגידול שפיר בביופסיה יש סיכוי שהוא יהיה שונה כשיוציאו אותו?
היה לי סרטן בשד עברתי נתוח הקרנות ועתה אני מטופלת בטומקסיפן אני נמנעת ממוצרי חלב כי נאמר לי שיש שם עודף אסטרוגן אך מצד שני זה יכול לגרום לי לחוסר סידן בגוף האם עלי לבקש כדורים לתוספת סידן בתודה