תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
לכל אחד מהשחזורים הנ"ל יש יתרונות וחסרונות, שחלקם תלויים במטופלת. שחזור מסוג מסויים יכול להתאים למישהי אחת אך לא למישהי אחרת.
האופציה השנייה (DIEP) לא מערבת את שרירי הבטן ולכן יש פחות סיכון לחולשה של דופן הבטן. יחד עם זאת, יש צורך בחיבור של כלי-דם באמצעות מיקרוסקופ, פעולה שמחייבת צוות מיומן בסוג כזה של ניתוחים.
האופציה הראשונה (TRAM) בד"כ כוללת את שריר הבטן יחד עם אספקת הדם שלו ולכן מתאימה למצב בו עלולה להיות בעיה עם כלי-הדם שמספקים את הרקמה.
באופן כללי: בהנחה ששתי האופציות רלוונטיות עבורה (אחרת לא היו מציעים לה אלבחור מבין שתיהן) כדאי לשאול את המנתח/ים עם איזו מהשיטות יש להם יותר ניסיון ומה הם היו מעדיפים לעשות. זו שאלה לגיטימית כל עוד את מבינה שהבחירה הסופית היא של אמא שלך.
בהצלחה
RBC – 4.94 M/ul
HGB – 15.6 G/dl
HCT – 47.3%
MCV – 95.7 fl
MCH – 31.6pg
MCHC – 33.0 G/dl
PLT – 280 K/ul
RDW – 50.2 fl
RDW-CV – 14.3%
Neutrophils% - 56.8%
Lymphocytes% - 25.2%
Monocytes % - 10.8%
Eosinophils % - 6.4%
Basophil % - 0.8%
Neutrophils – 3.64 K/ul
Lymphocytec – 1.6 K/ul
Monocytes – 0.69 K/ul
Eosinophils – 0.41 K/ul
Basophils – 0.05 K/ul
Hemolysis index – NORMAL
Potassium – 5.6 mmol/L
G;icpse – 88.8 mg/dL
Urea – 37.1 mg/dl
Creatinine – 0.74 mg/dl
AST (GOT) – 27 U/L
Alkaline Phosph – 86 U/L
Bilirubin, Total – 0.48 mg/dl
GGT – 35.1 U/L
Total Protein – 7.36 g/dl
Albumin – 4.3 g/dlבתודה מראש
שמי ילנה. בקיץ השנה הופיעו הפרשות מוגלטיות משד שמאל. משנת 2006 עושה ממוגרפיה וUS שד. לא אותרו גושים חשודים אפילו בזמן ההפרשה. הופנתי ל M.R.I. מצאו גוש חשוד. בביופסיה גילו קרצינומה in situ. בנובמבר עברתי ניתוח והוציאו את הגוש אשר נשלח לבדיקה פטולוגית (מצ"ב). מכיוון שהשוליים בעייתיות רופא ממליץ על ניתוח נוסף (הרחבה של רבע שד). אונקולוג ממליץ לעבוד הקרנה פלוס טיפול הורמונלי אחרי ההרחבה. אני נורא מבולבלת ומודאגת. החלטתי לפני ניתוח לבצע בדיקת דם גנטית. השאלה שלי: אם אני פועלת נכון לפני קבלת החלטה? אבקש גם לראות את התשבה המצורפת ולהביע את דעתכם. מה הכי מומלץ לעשות במצב שלי? המון תודה מראש.
ערב טוב דר׳ תניר אלוייס,
המון תודה על התייחסותך. הבנתי מה עלי לעשות. אם אפשר לפחות שאלה קטנה אחרונה וחביבה: במקרה שלי כמה זמן מקסימום יש לי עד הניתוח השני? אני די מפחדת שלא יתפתח לי משהו גרוע יותר עד שאעבור את ההרחבה ועד שאקבל חוות דעת מרופא. תודה מראש.
תוך כדי בדיקות לפני ניתוח שני להרחבה חזרו הפרשות מאותו שד. בהתייעצות עם רופא המליצו לי על כריתה מלאה של שני שדיים. קשה לקבל....
השאלה שלי היא לגבי סוג ניתוח: האם הכי כדאי לשחזר שד בעזרת שומני בטן מבלי לגעת בשרירים. שמעתי שניתוח עצמו מורכב יותר אבל השיקום הוא יותר קל.
אשמח לשמוע את חוות דעתכן. תודה רבה.
תענו בבקשה. מצפה לתגובתכם בקוצר רוח.
תודה מראש.
שמי ריקי נוי קוסמטיקאית פרא רפואית מוסמכת עובדת ומתגוררת בתל אביב.
אני מומחית באיפור קבוע, הדגשת תווי פנים, למדתי בארץ וגם השתלמתי בארהב. מעוניינת לשחזר באיפור קבוע עטרה ופטמה לנשים שזקוקות לזה.
מבטיחה לגבות עלויות סימליות בלבד .
להתקשרות
ריקי נוי
0544-937464
צהריים טובים,
אמי אובחנה בעבר עם סרטן השד בשני השדיים, עברה כריתה חלקית והקרנות.
לאחר ההקרנות, החלה לסבול מקשיי נשימה בעקבות הצטברות נוזלים בריאות וטופלה באמצעות כדורים כנגד הנוזלים.
לאחר הטיפול כנגד הנוזלים, הופנתה לבדיקת CT על מנת לאבחן את המצב כיום- והתוצאה שהתקבלה מצורפת.
אשמח לסיוע בפענוח הבדיקה, לאור העובדה שהתור שנקבע לה לאונקולוג וכן לרופאה המטפלת בריאות הם רק לעוד שלושה שבועות.
האם מדובר באפשרות לממצאים סרטניים בריאות?
תודה!