תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
אמא בת 76 ולפני כחודשיים התגלה גידול בשד ברוך השם הכול בסדר נעברה ניתוח להסרה ניקו את הכול לדבריי הרופאים נקי.
היום היא ביקרה אצל אונקולוג לגבי טיפול מניעה והוא נתן לה 2 אפשרויות 1. טיפול כימותרפי 2. הקרנות כמו כן כדור למשך 7 שנים.
לדבריו ממליץ על הקרנה אבל נתן לנו את האפשרות לבחור.
מה הכי כדאי לאמא בשל גילה המתקדם ? האם תופעות הלוואי קשות ?
אשמח לקבל תגובה בהקדם כי אנחנו אמורים לחזור עם תשובה בשבוע הקרוב.
כדאי להגיע ביום שישי הקרוב לתאטרון גבעתיים
בכנס "רופאים מדברים בריאות"
בנושא: רפואה משלימה למניעה וטיפול במחלת הסרטן - אמת, מיתוסים וצרכנות נבונה ד"ר עופר כספי Ph.D. , M.D, מנהל הרפואה האינטגרטיבית, מ.ר. רבין (ביה"ח בילינסון)
יפריך מיתוסים וידבר על 10 כללי זהב לצרכנות נכונה למניעת המחלה
הרצאה זו ייחודית ומומלצת לכל אדם
פרטים נוספים
http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=288&ArticleID=325&Page=
ca-125 התוצאה 4 ca-153 התוצאה היא עשרים ואחת נקודה תשע cea -אחד נקודה שלוש ng/ml האם התוצאות האלו תקינות בתודה מראש
אני שלוש שנים אחרי סיום כימו. גידול Er חיובי ו-pr שלילי. גם ה-her 2 היה חיובי. לאחר הכימו גם קיבלתי זריקות לוקרין. אם אני זוכרת נכון 8 זריקות. אני כבר שלוש שנים עם טמוקסיפן. אני בת 44. היום יש לי דימום. חלש כרגע אך נראה כמו מחזור. האם יש המלצה במקרה זה לכרות שחלות? אני לא נשאית. האם יש כמה גישות? מה המחקרים אומרים במקרים דומים? לא מעוניינת בלידות נוספות. מאוד לא רגועה.
תודה
MRI-האדרה 1.1 ס"מ
lt.lumpectory: dcis grade 2 surg. margins free 16/8
er and pr positive 100% of cells
המלצות האונקולוגית:
טיפול הורמונלי טמוקסיפן
קרינה לשד שמאל
בדיקה גנטית BCRS אני בת 38 גיל הוסת הראשון 12 לא נוטלת גלולות מחזור חודשי תקיןרווקה ללא ילדים או הריונות
שאלותי הן מה זה אומר pr er pozitiveהאם במקרה שלי בדיקת אונקוטייפ מומלצת ויכולה לעזור בדיוק של הסיכוי להשנות המחלה ועקב כך לעזור לאונקולוגית להחליט עד כמה מומלץ לי לעבור הקרנות?האונקולוגית שלי לא הזכירה את הבדיקה הזו וטרם בדקתי איתה את זהתודה מה הסיכונים שיש בהקרנות הן לאיברים אחרים והן במחלה שניונית?מה הסיכונים / תופעות לוואי של טמוקסיפן?
הלית שלום רב, אונקוטייפ אינה בדיקה המהווה חלק המבירור הסטנדרטי במחלה מסוג DCIS.הגידול שלך רגיש לטיפול הורמונלי או ליתר דיוק אנטי הורמונלי.לגבי תופעות לואי של קרינה וטמוקסיפן -מידע רב ומפורט מפורסם באתרים השונים של האגודה . אנא פני לאתרים אלה או ישירות למרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן.בברכה ובהצלחה,דר' רינת ירושלמי