תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
ד"ר ירושלמי שלום לא הבנתי את ממליצה לשקול ניתוח או הקרנות או לשלול . את כתבת לשלול ונראה לי שהתכוונת לשקול תודה והמשך יום טוב
אישתי עם סרטן שד גרורתי מטופלת בקסלודה וזומרה כבר שלוש חודשיים בבדיקת מרקרים שעשינו לפני התחלת הטיפול היו CEA= 7.1 CA 15.3 = 224 והיום זה עומד על CEA=3.1CA=266זאת אומרת שה CEA יש ירידה וב CA-15.3 יש עליה מה זאת אומרת ?
9 שנים לאחר שהחלימה ממחלת סרטן השד, עברה בדיקות עקב כאבים בכתף.
האבחון: MRI שדיים הדגים גוש בבית השחי הימני, חשוד בגודל 2X3.6 סמ' בין שרירי הפקטוריאליס ושרירי הגב, ביופסיה IDC Triple Negative, ב PET CT בלוטה בבית השחי + IMC
הטיפול: Myocet X4 כל 3 שבועות, בהמשך TAXOLX12 אחת לשבוע, ואז לשקול ניתוח LT LAND וטיפול קרינתי לבית השחי ו IMC
לאחר שלושה טיפולים הכאב בכתף לא חלף, כשבוע לאחר הטיפול השני עלה החום ונמצא תסנין בריאה, דלקת שטופלה באוגמנטין, וכשבוע לאחר הטיפול השלישי החל שעול ושוב עלה החום ל 39 וטופל באנטיביוטיקה (תחילה זינט ואז רוקסו), עתה צפוי הטיפול הרביעי ב MYOCET.
ההחלטה על טיפול כימי למחלה שנשתנה לוקחת בחשבות פרטים מרובים ומבוססת על היכרות מעמיקה עם החולה. לצערי לא ניתן לתת יעוץ כזה במסגרת הפורוםבברכה,דר' רינת ירושלמי
ד"ר ירושלמי שלום,
תודה על התשובה. כשאת כותבת שטיפול כימי או תכשירים נלווים גורמים להפרעה בתפקודי כבד, האם כוונתך להפרעה מעבדתית בלבד (ללא חשש לנזק ממשי לכבד), או להפרעה ממשית לתפקודים אשר יכולה להוות סיכון?
באתר האגודה רשום שאחת מתופעות הלוואי של גמזר היא שהוא יכול לשבש תפקודי כבד מבחינה מעבדתית בלבד (מבלי לגרום נזק). אחותי (סרטן שד גרורותי בכבד) מקבלת גמזר + קרבופלטין. לפני חודש היא עשתה בדיקות מקיפות, כולל תפקודי כבד ומרקרים, ונראה שהתפקודים עלו, בעוד שהמרקרים ירדו...בדיקה שהיא ערכה אתמול (3 ימים לאחר שהיא קיבלה כימו), הראה שוב עלייה בתפקודי כבד.
מאחר והמרקרים ירדו, האם ייתכן שמדובר בהשפעה של הכימו על התפקודים? במידה והמחלה מתקדמת בכבד, והיא שגרמה לעליית התפקודים, ייתכן שכל המרקרים היו יורדים?? איך ניתן לבדוק את התקדמות המחלה, מבלי לעשות PET בשלב זה?
שלום
אני בת 37, לאחר 3 לידות, אין היסטוריה משפחתית
רציתי לדעת אילו עוד בדיקות לגילוי סרטן השד אני יכולה לעשות חוץ מללכת לכירורג- האם כדאי לעבור בדיקת CT או MRI אחת לשנה (אין כאן שיקול כלכלי, אני מוכנה לממן זאת מכיסי)
אני לא רוצה לחכות עד שאולי אני ו/או כירורג ימצאו ממצא חשוד, אני רוצה לדעת האם יש בדיקות לגילוי כאשר הגידול עוד קטן ולא מגיע לגודל שניתן למשש
תודה
מוריס שלום רב,כפי שכתבת בעצמך- הבדיקה מורה על התקדמות.יותר מכך אתה מציין שברים בשלד.יש לפנות בדחיפות לרופא המטפל לשלול צורך בניתוח לייצוב אזורים חלשים או הקרנה מקומית. מענה אינטרנטי לא יוכל לסייע במקרה זה.לילה טוב,דר רינת ירושלמי