תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום לדר' אלוייס וירושלמי!
פניתי אליכם לפני כמה חודשים. אני בת 43 , עברתי ניטוח LUMPECTOMY בשד שמאל,נמצא פפילומה + DCIS בגודל 0.2 mm . מטופלת בטמוקסיפן אחר ניתוח.
לא ידוע, האם היה במשפחה סרטן שד או אחר. אונקולוג המליץ בכל זאת לבצע בדיקת BRCA . היום קבלתי תשובה ולא הבנתי אותה: " תוצאת הבדיקה איננה שוללת או תומכת באבחנה קלינית למחלה וכי יתכנו נוכחות של מוטציות אחרות בגן אשר לא זוהו בבדיקה זו. "
איך להבין "לא שוללת ולא תומכת"? יש או אין? ומה זאת אומרת גן אחר?
בכבוד רב,
אורלי.
שלום אטח,
את יכולה לכתוב לי לדאר אלקטרוני orly_jer@walla.com
אורלי
שלום לכולם, שמי שרה הסן.
לפני כשנתיים אובחנתי לראשונה כחולה בסרטן שד מתקדם, נבדקתי על ידי מספר רופאים, ואף קיבלתי טיפול שלא עצר את התקדמות המחלה.
לפני כשנה התברר לי שיש אור בקצה המנהרה - קו טיפולי חדש לחולות סרטן שד גרורתי בשם AFINITOR. בעזרת תרופה זו יש אצלי נסיגה ניכרת במחלה.
התרופה AFINITOR הוגשה לאישור השנה במסגרת סל התרופות וישנן בישראל מאות חולות עבורן תרופה זו מהווה תקווה של ממש להמשיך לחיות ולנהל חיים תקינים לצד המחלה.
אני פונה אליכם וקוראת לכם, להצטרף למאבק שלי ושל מאות חולות סרטן שד גרורתי ובני משפחותיהן ולקרוא לחברי ועדת סל הבריאות לא להתעלם ולהכניס את התרופה החשובה הזו לסל התרופות השנה, כך שתהיה זמינה לכל החולות בישראל!
אנא חתמו על העצומה - http://www.atzuma.co.il/afinitor
אשמח שתעבירו אותה הלאה כמובן.
תודה רבה, והרבה בריאות.
כרגע נודע לי שאצל אמי בת ה-97 שגרה בחו"ל התגלה גידול בשד.
נאמר לי שבגיל כזה המומחים המליצו לא לנתח ולא לבצע טיפולים מיוחדים.
מה התחזית? האם הגידול הזה יגרום לכאבים ולסבל?
תודה מראש
פניניתה
אימי בת 54, לאחר בדיקת ממוגרפיה ואולטרסאונד נמצא ממצא שאתי 1.5 ס"מ בשד שמאל. לאחר ניתוח למפקטומי הסתבר שהממצא בגודל 4 ס"מ, בלוטת זקיף בחתך קפוא במהלך הניתוח - נקיה. בממצאים פתלוגים שלאחר ניתוח הלמפקטומי עלה כי: 2 מתוך 3 בלוטות, נגועות. בוצע ניתוח להוצאת בלוטות בית השחי , מתוך כ-20 בלוטות נמצאו 2 נגועות. (4 סה"כ). בבדיקה הפתלוגית לאחר ניתוח הלמפקטומי עלה כי מדובר בקרצינומה חודרנית בקוטר 4 ס"מ, תאי גידול במראה ציטולוגי של INVASIVE DUCTAL CARCINOMA וחיוביים ל-E-CADHERIN אך אינם יוצרים בלוטות ומתפשטים כתאים בודדים וכשורות תאים, בדומה לקרצינומה לובולרית. בהיקף הגידול מעט מוקדים של ductal carcinoma in situ, הגידול הינו בדרגה בינונית - הפעילות הפרוליפרטיבית בהם נמוכה מאוד ומדד השגשוג בצביעת KI-67 הוא כ-5% (+1) הפלאומורפיזם בהם בינוני (+2) והם אינם יוצרים בלוטות ומתפשטים כתאים בודדים תוך השומן (+3). לציין שתשובת האונקוטייפ שנערכה למרות 4 בלוטות נגועות, היתה 20. האונקולוג המליץ על טיפול כימותרפי ACX4+TASOLX4+הקרנות+טיפול הורמונלי. אימי עברה את כל הטיפולים, עם תחילת ההקרנות החלה לקבל טמוקסיפן. בשיחה עם האונקולוג לאחר הטיפולים אמר לנו האחרון כי אמא בריאה, הזמין אותה לביקורת לאחר 3 חודשים. בביקורת נתן לה לערוך בדיקות דם לקראת הביקורת הבאה. לשאלתנו האם אין צורך בבדיקות נוספות כמו CT וכו', אמר שאין צורך. אציין כי לאחר ניתוח הלמפקטומי בוצע CT ומיפוי עצמות - ללא ממצאים.
אשמח לדעת מהם סיכויי ההחלמה.
תודה