תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
האם מישהו יכול לעזור לי להבין את תשובת הבדיקה שקיבלתי?
חזה: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה במספר גושים באספקט הלטרלי של השד השמאלי בשעה 2,3 ובבלוטות באקסילה השמאלית כ- 1.3 ס"מ ורטרופקטורליות משמאל עד 0.6 ס"מ.
מרקם אמפיזמטי קשה בשתי הריאות.
אשמח להסבר בהקדם מאחד הרופאים בפורום.
תודה.
שלום רב לפני חמישה חודשים אימי אובחנה כחולת סרטן השד גרורתי, בעת האבחנה בcea שלה היה 7 לאחר כחודשיים של טיפולים הורמונליים הcas עלה ל 17 לאור בדיקה זו ואחרות הוחלט לשנות לה את הטיפול לכימותרפיה, היום כחודשיים לאחר התחלת הטיפולים הכימותרפיים הcea עלה ל 19.
אימי מרגישה כי ההגודש בבית השחי ירד, האם למרות זאת לפי הcea אנו צריכים לדאוג שמה הטיפול אינו עובד ואינו משפיע??
אנא תשובתכם המהירה, כל יום חשוב לנו.
אסתר שלום רב,
אשמח לענות לשאלתך.
אנא פרטי את שלב המחלה, ואת המינונים שהציעו לך .
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
ב-16.8 עברתי ניתוח לכריתה חלקית משד שמאל היה זה גוש טרום סרטני. וכעת נאמר לי שעלי לעבור הקרנות לשד וטיפול הורמונלי כטיפול מונע.
שאלתי האם יש כמה דרכים של הקרנות? האם יש בדיקה נוספת מעבר לצילומי CT שיכולה לדייק את מינון או עוצמת הטיפול שעליי לקבל שלא עושים בדרך כלל דרך הקופה
מה הסיכון שידוע במקרה כזה אם לא עושים את ההקרנות לחזרה של המקרה בצורה של טרום או בצורה ממאירה?
האם יש דרך/ לדעת באופן מדוייק יותר מה הסיכון שלי אם לא אבצע את ההקרנות ורק אקבל טיפול הורמונלי ? על פי האונקולוגי שדיברתי איתה אין דבר כזה ומסתמכים רק על סטיסטיקות
נתקלתי במונח PBT בהקשר של דיוק מינון ההקרנה או אופן ההקרנה במאמר שתורגם מלועזית האם ידוע על זה משהו.?
הלית שלום,
לפני שאענה אנא כתבי לנו מה שם מחלתך (כפי שהוגדרה ע" הפתולוג)
בביופסיה DCIS
MRI-האדרה 1.1 ס"מ
lt.lumpectory: dcis grade 2 surg. margins free 16/8
er and pr positive 100% of cells
המלצות האונקולוגית:
טיפול הורמונלי טמוקסיפן
קרינה לשד שמאל
בדיקה גנטית BCRS
האם תוכלי כעת לענות על שאלותי הקודמות וכן מה זה אומר ER AND PR POSITIVE. תודה הלית