תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
אני בת 31 כחודש וחצי לאחר הפלה בשבוע 20. משבוע 12 להריון גרד בפטמה בשד ימין ללא ממצא עורי- אין שוני בפטמה והגירוי הוא פנימי בפטמה ולא חיצוני (כאילו יש צורך לצבוט אותה). הייתי גם בזמן ההריון אצל רופאת עור שאמרה שאין בעיה בעור וגם אצל כירורג שד שבדק את השד ושלח לאולטראסאונד (כי הורגשה מלאות פיברוציסטית באותו שד לעומת השד השני) האולטראסאונד יצא תקין - אז חוץ משד פיברוציסטי לא מצא כלום ואמר שזה הורמונלי. לאחר ההפלה התופעה התמשכה ופניתי שוב לכירורג שבדק ואמר שאין בעיה לדעתו - שוב - שינוי הורמונלי. פניתי לכירורג אחר לחוות דעת נוספת שבדק את השד והוא מצא ציסטה שומנית קטנטנה מאחור לפטמה והוא אמר שזה הסיבה לגירוי בפטמה ושהכל בסדר בשד ולחזור עוד ארבעה חודשים לביקורת ושהשד פיברוציסטי. שאלתי היא - האם שד פיברוציסטי יכול לגרום לגירוי הזה בפטמה?ו והאם הציסטה השומנית הקטנטנה הזו מאחור לפטמה יכולה לגרום לגירוי כפי שהכירורג טען? ואם לא- מה יכול להיות הגורם והאם זה יכול להיות סרטן?
אם הטיפולים לא הסתיימו ממליץ להתייעץ עם רופאי הקרינה לגבי סוג הטיפול המקומי כדי לוודא שלא ישפיע על התגובה להקרנות. אם הטיפולים הסתיימו ונותרה אדמומיות קלה ולא רגישה היא אכן צפויה לחלוף וניתן להסתפק בקרם לחות לשמירה על חיוניות העור (דרמקול, צטומג וכיוצ"ב). אם האדמומיות מפושטת או רגישה ממליץ לפנות לפלסטיקאי או רופא עור- ניתן למרוח קרם הידרוקורט 1% או קרם אחר עם סטרואידים לטיפול מקומי - אלה יסייעו להפחית את הבצקת המקומית ואת הכאב/רגישות. במקרה שמדובר באדמומיות עזה או רגישות ניכרת, עם או בלי שלפוחיות, ממליץ לפנות בדחיפות לטיפול רפואי (במקרים חמורים - למיון).
החלמה מהירה ואיחולי בריאות,
ד"ר וינקלר
שלום,
מתאימה לאדמומיות קלה כתוצאה מגירוי של העור או מכוויות שטחיות. בהנחה שזה מצבך - המשחה מתאימה.
החלמה מהירה ושנה טובה,
קיבלה טיפול כימי עד 28.08 בבית חולים מסויים ,שמסיבות לוגיסטיות לא ניתן לבצע בו כריתתה ושיחזור בו-זמנית. אז פנתה לבית חולים אחר גדול שהתורים בו ארוכים יותר-גם תקופת חגים
שלום דר' תניר אלוייס ודר' רינת ירושלמי,
אני בת 43 ויש לי עדיין מחזור. לפני 3 חודשים מצאתי גוש בשד ועברתי ניתוח למפקטומי .אבחנה פתולוגית:
"Low grade cribriform ductal carcinoma in situ with focal central necrosis, measuring microscopically 0.2 cm, developing on the background of a large sclerosing ductal papilloma with florid hyper plasia and atypical ductal hyperplasia.
Alsi present multiple ductal papillomas, sclerosing adenosis with calcifications and a complex sclerosing lesion. The papilloma abuts the surgical margin. The focus of DCIS is 0.5 cm from the margin
קבלתי כמה חוות דעת שונות מאונקולוגים לגבי המשך הטיפול: או טמוקסיפן או קרינה כללית של השד, או שניהם ביחד. אפילו לגבי קרינה כמה מהם לא כל כך בטוחים .
התחלתי כבר לקחת טמוקסיפן בלבד ואני בלחץ בגלל חלוקת דעות.
מה אתם חושבים לגבי זה?
בכבוד רב,
אורלי.
אורלי שלום רב,לא בכדי הוצגו בפנייך מספר אפשרויות.הטיפול הסטנדרטי בסרטן שד לא פולשני מסוג DCIS הוא ניתוח, קרינה וטיפול בטמוקסיפן (הטיפול בטמוקסיפן על פי רוב ניתן רק כשהקולטנים להורמונים חיוביים).המקרה שלך מורכב יותר דווקא בגלל שמדובר בגידול קטנטן ולא פולשני, ויש מעט מידע מבוסס לגבי מהי הבחירה הטובה ביותר.ההצעה שקיבלת היא סבירה.שנה טוב ובריאה,דר' רינת ירושלמי
לדר' ירושלמי שלום!
מה פירוש "ההצעה שקיבלת היא סבירה" ?
איזה מהם ? קבלתי 3 הצאות...
אורלי
אני בת 44. עשיתי בדיקות מנהלים במלר"ם של איכילוב. במסגרת בדיקת השד (כירורג שד, ממוגרפיה ואולטרא סאונד) נמצאו 3 ציסטות שנאמר עליהן שהן תקינות (אחת בשמאל ושתיים בימין, בהגדרת Birad 2) .
מאז הבדיקה החל כאב בשד השמאלי עם תחושה של בלוטה הולכת וגדלה. כשלחצתי על הבלוטה החלה נזילת חלב.
הנקתי את שלושה ילדי, אך עברו כבר חמש שנים מלידת האחרון. זו הפעם הראשונה שביצעתי ממוגרפיה.
האם יש משמעות ביצירת החלב בשלב זה ומה מומלץ כצעד הבא מבחינתי?
תודה.
שלום , ביצעתי ממוגרפיה ואולטראסאונד שד , תוצאות הבדיקה הינה :ממוגרפיה: גוש 1 2.6 ס"מ ברביע תחתון חיצוני-LOQ,בגבול-מוגדר היטב ,שליש קדמיBIRADS 4A -ממצא חריג-דרגת חשד נמוך.בבדיקת US(סונר):תבנית סונוגרפית תקינה.גןשים סולידים: בשעה 4 כ-2 ס"מ מהפטמה הודגם גוש בגודל 2.00 ס"מ ,אובלי,מוגדר,היפואקוגני,תואם לממצא הממוגרפי ,מישושי.BIRSDS: 4A -ממצא חריג-דרגת חשד נמוך.בית שחי תקין המלצות: מומלץ TRUCUT BIOPSY תחת סונר לגוש שמאל פרט ללחץ ולחרדה שבו אני נמצאת ,אשמח לשמוע את חוות דעתך , האם יש סיכוי שהממצא הינו ממאיר ואם כן מהו שעור הסיכון? תודה ,מירי
שלוםב Pet ct אחרי ניתוח למפקטומי ראו לימפאדנופטיה סבקלביקולרית מה משמעות הדבר?האם זה יכול להיות גרורה לימפתית ויהיה צורך בהוצאת הבלוטה?מה זה אומר לגבי ה STAGING.?