תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
יש לי שאלה-דקירות בשד, כאב שלא עובר במגע,האם זה בעייתי?זה מחשיד במשהו?תודה מראש!
שלום
אני בת 32, בשלוש השנים האחרונות אחרי שתי הריונות והנקות ( עדיין מניקה).
בשל גושים בשד, ביצעתי ממוגרפיה ובה נתגלו מקבץ קטן של הסתיידויות עדינות מאוד ברביע עליון חיצון בשד שמאל.
אני שוקלת האם לבצע ממוטומיה כבר עכשיו או להמתין.
האם ההסתיידויות יכולות להעלם מעצמן עם סיום ההנקה? אם לא, מה הסיבה בעצם להמתנה במצב כזה?
במידה והממצאים לא שפירים חלילה, האם בתקופת המתנה של כחצי שנה, DCIS יכול להפוך ל IDC ?
אני מבינה שבביצוע בדיקת הממוטומיה ובהנחה שיש מעט הסתיידויות, הפעולה יכולה להוציא את כולן. האם בתקופת המתנה של חצי שנה ההסתיידויות יכולות לגדול באופן כזה שהממוטומיה כבר לא תספיק להוצאתן ואהיה חייבת ניתוח כירורגי על מנת להוציאן?
תודה רבה על התשובות
תודה על הפירוט. כבר החלטתי שלא להמתין וחיזקת אותי. וגם קצת נלחצתי מהתשובה למען האמת כי היא מאוד רחוקה ממה שהרדיולוגית שיקפה לי
האם הממוטומיה תוציא מעצמה את ההסתיידויות בהנחה שהן מקובצות במקום קטן?
במידה והסתיידויות יוצאות שפירות ב"ה, ונשאר חלק מהן, האם יכולות להפוך לממאירות בהמשך? כיוון שזה בעיני מה שמכריע את הוצאתן בניתוח
האם השאריות יכולות להעלם מעצמן ( כתוצאה מהפסקת הנקה)?
רוב תודות
אני יודעת שמותר להניק עם סרטן השד, אך האם מותר להניק במצב של DCIS (שהרי בו הבעיה בצינוריות החלב )?
תודה
אין סיבה לחשוש שתאי סרטן יעברו בחלב ו"ידביקו" את התינוק..
אני כשנתיים לאחר סרטן השד. קיבלתי 33 הקרנות וכעת מטופלת בטמוקסיפן.
כשלושה חודשים לאחר התחלת השימוש בתרופה יצאו , ועדיין כל הזמן יוצאות, נקודות אדומות על החזה, בטן, גב, רגליים וזרועות, שאובחנו על ידי רופאי עור כהמנגיומות סניליות. כמותם עצומה ומפריעה לי מאד אסטטית.נאמר לי שזה גנטי.
השאלה שלי היא האם ידוע לכם על עוד נשים במצבי שיש להם תופעות דומות? האם יכול להיות קשר בין ההקרנות/או לחילופין הטמוקסיפן שמאיץ את התופעה אצלי?
אני גם מלאה בנקודות חן וזה משחר ילדותי.
אורקו
שלום,
אחות שלי בת 15 וחצי, גילו לה גוש בגודל 3.7 ס"מ בשד . הופנתה לביופסה. קבענו תור אצל כירורג שד.
ברצוני לשאול מהי הפרוצדורה שמתלווה לגילוי שכזה, מהו התהליך שנצטרך לעשות אחרי ביצוע הביופסיה (זמן ההמתנה עד שמתקבלת תשובה לגבי ההמשך)
שלום רב,
אני מטופלת כ- 3 שנים בטמקסיפן , עקב גידול סרטני דרגה 0 (קבלתי רק הקרנות), בנוסף לטמוקסיפן אני מקבלת ציפרלקס 10 מ"ג מזה 6 שנים. האם השילוב בין הכדורים טוב? בשנה האחרונה אני סובלת מירידה באנרגיה , ועייפות יתר .
דורית
בשד אחד כתוב שהכל תקין ובשד השני כתוב הסתיידויות עדינות ביותר, סדירות, מפוזרות בעיקר רטרט-אריולרית. לפי הערכתם כתוב שפיר מבחינה רנטגנית ורצוי ביקורת R בעוד חצי שנה מזה אומר כן מצויין שרקמת השד בחלקן שומני ובחלקו פיברוגלנדולאריבתודהאילנית
אמא שלי בת 56 ולפני חודש גילו אצלה סרטן השד, לפני שבועיים היא עברה ניתוח למפקטופיה+בלוטת הזקיף, לאחר הניתוח גילו שבלוטת הזקיף נגועה כולל פריצה מחוץ לקופסית, הפנו אותנו ל-C.T ולקביעת ניתוח נוסף להוצאת בלוטות הלימפה, אני אשמח אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות:
1-מה זה בדיוק אומר שבלוטת הלימפה נגועה גם מבחינת סוג הגידול, וגם מבחינת הסיכויים להתפשטות למקומות נוספים.
2-מה האפשרויות טיפול במקרה כזה לאחר הניתוח להוצאת בלוטות הלימפה לפני הניתוח אמרו לנו שהיא תצטרך רק הקרנות ולא כימותרפיה האם זה בשלוטת הלימפה נגועה משנה את זה.
3-היא מטופלת אצל ד"ר מיכאל קורץ בבאר שבע, אם יש אפשרות אני אשמח לחוות דעת והמלצות במידה ויש צורך להתייעץ עם מישהו נוסף,
תודה מראש על העזרה והתשובות (כמה שניתן)
רחל