תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
אני בחורה בת 30+ .
בחודשיים האחרונים הפטמות שלי נראות שלא כהרגלן. במצבן הטבעי (אפילו אחרי תקופת ההנקה) שתי הפטמות היו חזקות וזקורות ובאופן פתאומי הפכו למאד בהירות ושטוחות עד כדי פגיעה מאד קשה בדימוי העצמי שלי כאישה.עד כה ייחסתי זאת לעלייה גדולה במשקל, מתח קיצוני וכו' אולם בשבוע האחרון שמתי לב שהשדיים גם הפכו לרגישים מאד ויש פצעים (כמו אקנה) צמוד לפטמה. וכאשר לחצתי חזק על הפטמה יצאה הפרשה שנראתה כמו חלב בראשית ההנקה (ואין שום חשד להריון שכן אני משתמשת באופן סדיר בגלולות ואין שום עיכוב בקבלת המחזור).
אני חוששת מאד לגשת לבדיקה אבל ככל שאני קוראת יותר אני מגלה שיש סיבה לדאגה.
אפרת
אכן, התפנה תור במקרה כבר מחר בכירורגיה שד.
תודה רבה.
שלום לך
ראשית מקווה שהבראת וץוכלי להשיב לי
אחותי קיבלה אבחנה בדיוק כמו שלך
"
ER positive
אם אפשר לקcל את התגובות לשאילתה שלך
כמו גם קישורים של הסרטן המזוהה
בתודה אליעזר
אנא שלחי למייל tofach.e@gmail.com
שלום רב
אובחנתי לפני חמישה חודשים עם סרטן שד גרורתי. כרגע מקבלת טיפול כימי אחרון (מספר 8) של טקסול ואדיראמיצין וארדיה. גרורתית לכבד ולעצמות.
ברצוני לטוס לסין לחודש. לשם כך עליי לעבור חיסונים. שאלתי היא האם מותר לגוף במצבי לקבל חיסונים ברמת העיקרון? 2 מהחיסונים למשל הם נגד צהבת- האם מותר לי לקבל אותם במצב של גרורות לכבד?
ברצוני להודות באופן אישי לדר' משולם שגית ודר' מדהלה אוסנת על מקצועיות ומסירות רבה
לפני כחודשיים קיבלתי הודעה על היותי חולת סרטן שד , בעקבות הבדיקות הקפדניות שעברתי בבית חולים בלינסון כנשאית
BRCA1
מומלץ לעבור בדיקה גנטית למי שיש תורשה במשפחה ( סרטן שחלות ושדיי )
בתוך תהליך ההחלטות לגבי סוג הניתוח נתקלתי בהרבה עצות , כריתה חלקית ואז הצטרך בנוסף לכימו גם הקרנות , כריתה
מלאה של שד אחד או כריתה מלאה של שני שדיים ואפשרות לשחזור מיד על ידי שתלים.
מי שהיתה בסיטואציה שלי בודאי מכירה את התחושות והבלבול .
אחרי הכרות עם דר' משולם ודר' מדהלה הכול היה יותר ברור , חיפשתי מאוד משהוא מקצועי שעל המלצותיו אפשר להישען . הן נתנו לי ביטחון מלא והמליצו על כריתה מלאה דו צדדית ושחזור מידי . התוצאות הן מדהימות בגלל שהשחזור נעשה על שדיים שלא עברו ניתוחים או הקרנות , היה בסיס טוב לתוצאות יפות ( סימטריה וגודל הרצוי )
אני עדיין מחלימה מניתוח , זה תהליך לא קל אבל ההתרון שאין צורך בהקרנות מעודד אותי , עוד שבועיים מתחילה עם כימותרפיה , לכל הבנות המתלבטות זה לא כל כך נוראה כשבדלת דופק סרטן , אני איתו גמרתי בניתוח אחד!!!