תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
ברצוני להודות באופן אישי לדר' משולם שגית ודר' מדהלה אוסנת על מקצועיות ומסירות רבה
לפני כחודשיים קיבלתי הודעה על היותי חולת סרטן שד , בעקבות הבדיקות הקפדניות שעברתי בבית חולים בלינסון כנשאית
BRCA1
מומלץ לעבור בדיקה גנטית למי שיש תורשה במשפחה ( סרטן שחלות ושדיי )
בתוך תהליך ההחלטות לגבי סוג הניתוח נתקלתי בהרבה עצות , כריתה חלקית ואז הצטרך בנוסף לכימו גם הקרנות , כריתה
מלאה של שד אחד או כריתה מלאה של שני שדיים ואפשרות לשחזור מיד על ידי שתלים.
מי שהיתה בסיטואציה שלי בודאי מכירה את התחושות והבלבול .
אחרי הכרות עם דר' משולם ודר' מדהלה הכול היה יותר ברור , חיפשתי מאוד משהוא מקצועי שעל המלצותיו אפשר להישען . הן נתנו לי ביטחון מלא והמליצו על כריתה מלאה דו צדדית ושחזור מידי . התוצאות הן מדהימות בגלל שהשחזור נעשה על שדיים שלא עברו ניתוחים או הקרנות , היה בסיס טוב לתוצאות יפות ( סימטריה וגודל הרצוי )
אני עדיין מחלימה מניתוח , זה תהליך לא קל אבל ההתרון שאין צורך בהקרנות מעודד אותי , עוד שבועיים מתחילה עם כימותרפיה , לכל הבנות המתלבטות זה לא כל כך נוראה כשבדלת דופק סרטן , אני איתו גמרתי בניתוח אחד!!!
שלום, לפני כשנה גילו אצל אמא שלי גוש סרן זעיר בשדיים וזאת לאחר מעקביםמשם שיש במשפחה את הגן ברקה, מאותו יום של הככימוטרפיה המשפחה לא מפסיקה לרי איתה, על כלים, כל כבסה על נקיון בעיקר כי היא חולת נקיון, פשוט המצב נמאס, אנחנו שואלים מתי זה אמור לעבור, בתחילת אפריל היא לקחה את הכימוטרפיה האחרון, זה רק מעצבן מפעם לפעם במיוחד שיש לי חבר שהיא פשוט סתם מתנכלת לי אליו כי היא אומרת שהיא לא מתחברת אליו...נמאס..מתי זה יעבור? מתי היא תחזור לעצמה כבר?
הרופאה שלי הפנתה אותי לעשות אולטרה סאונד לשדיים ובית שחי..מתי מומלץ לעבור את הבדיקה כדי שהתוצאות יהיו כמה שיותר מדויקות? בזמן הווסת או אחרי או שזה בכלל לא משנה ולא קשור?
אמי בת 67 נקראה בדחיפות לקבלת דוח תוצאות פתולוגית והם: שד ימין - 5 גלילים צהובים הגדול באורך 1 ס"מ. 5-, האבחנה: שעה 8 - involved by infiltrating duct carcinoma, grade 2.
microcalcifications are present/
שד שמאל - 3 גלילים צהובים הגדול באורך 1.2 ס"מ, 3- האבחנה: שעה 6 - fragments of breast tissue showing intraductal papilloma with florid adenosis and microcalcifications
שעה 9 - הודגשה שכבה מיואפיתליאלית ע"י צביעות אימונוהיסטוכימיות ל- p63,
calponin. אבחנה: fragments of breast tissue showing florid adenosis with microcalcification
אודה לך אל הסבר ופירוש המלל ומה השלב הבא שאנחנו צריכים לעשות, אוסיף שאימי חולת פוליו על כיסא גלגלים משותקת ברגליים ובעלת משקל רב אציין גם שאת הידיים היא מוזיזה אך לא בתנועה מלאה. אין היא מטופלת בתרופות כלשהן בתודה, גלית
שלום וברכה,
אני בת 43 וחצי והייתי אמורה לקחת טמוקסיפן. בעלון לצרכן של טמוקסיפן התוויית נגד שלפיה אם היה לקרוב משפחה שבץ מוחי אין לקחת את התרופה. לכן נקבע שאקח לוקרין וארימידקס (הקופה נותנת אנסטרול) והתחלתי בכך.
בעלון לצרכן של אנסטרול יש התווית נגד: אל תשתמשי בתרופה אם את לפני גיל הבלות - ואני לפני גיל הבלות, לכן אני מקבלת גם לוקרין. כמו כן נאמר שאין להשתמש בתרופה בלי להתייעץ ברופא אם אני נוטלת תרופה השייכת לקבוצת LHRH - שלפי הבנתי לוקרין שייכת אליה.
רציתי לשאול אם תקין שאקבל שתי תרופות אלה.
שלום רב,בת 53.6 ,בדצמ' 2011 לאחר ממוגרפיה ואולטרסאונד נתקבלה תשובה כי נמצא גידול 1.5 ס"מ, בלוטות נקיות. מיד קבעתי ניתוח, הכירורג המליץ על למפקטומי, הגידול הוצא, בלוטת הזקיף לא היתה נגועה, אך משחזרו התשובות מהפתלוג התברר כי גודלו של הגידול 4 ס"מ (שטוח) ומתוך שלוש בלוטות, שתיים נגועות. ניתוח הלמפקטומי עבר בהצלחה אך החלטתי בהתיעצות אחת עם הכירורג והאונקולוג לעבור ניתוח להוצאת הבלוטות ככל שניתן. האונקולוג אמר כי אם תהיה בלוטה אחת נגועה ימליץ על הקרנות בלבד, אך לצערי נמצאו שתיים מתוך 21 וכמובן הוחלט על טיפול כימותרפי ACX4 וטקסול4X, לאחר מכן הקרנות ולבסוף טיפול הורמונלי לו אני מתאימה. נותרו לי עוד 2 טיפולי טקסול, הטיפולים עברו ללא תופעות לוואי מיוחדות מה שהלחיץ אותי מאחר והכינו אותי לתופעות קשות ביותר. (התקרחות - מבחינתי שולי ביותר).אציין כי הדרגה כפי שנאמר לי היא: II ודרגת ההתמיינות של הגידול בינונית.שאלתי כמובן - מה סיכויי ההחלמה אם בכלל?תודה