תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
התשובה מופיעה למטה,כל טוב,דר רינת ירושלמי
שלום,
קיבלתי היום תוצאה של ממוגרפיית שד, כי בשד הימני יש לי קישרית בגודל 6 מ"מ. נשלחתי להמשך בירור עם המלצות להגדלה וקומפרסיה של שד ימין וסולר שדיים.
מה משמעות המונח "קישרית", מה משמעות גדולו? והאם יש מקום לדאגה?
תודה רבה על השירות
שלום ג'ני,הסיפור שלי דומה לשלך ואני כבר אחרי החלטה וביצוע. 10 חודשים לאחר ניתוח ו-7 חודשים לאחר סיום טיפולים ומרגישה מצויין.אני בת 60, נשאית המוטציה BRCA1, היה לי גידול בגודל 1.5 ס"מ, ללא פגיעה בבלוטות וגם טריפל נגטיב.אני החלטתי על כריתה מלאה דו צדדית כולל פיטמות (למה להשאיר מקום שהסרטן יוכל לחזור?) וללא שחזור (לא הייתי מוכנה לניתוח הארוך ולכאבים הנוספים ומסתדרת מצויין כשטוחה ללא חזיה). קיבלתי רק 4 טיפולי כימותרפיה AC, ללא קרינה.אם תרצי לדבר איתי - כתבי דרך התקשרות אליך.מאחלת לך לבחור בהחלטה המתאימה לך ולעבור הכל בקלות ובבריאות.
שלום שמי אורית בת 36 לפני שנה היה לי לחץ חזק מהפטמה של השד זה היה תוך כדאי שינה וגם לי להתעורר מהשינה ובהתחלה לא ידעתי מה זה והחלטתי לגעת בשד וללחוץ ואז פתאום גיליתי הפרשה לבנה מהפיטמה בפעם הראשונה היתה הפרשה צהובה כמו מוגלה ובפעם השניה הפרשה כמו דם וגם חוץ מזה היה לי לחץ חזק מהפטמה שגרם לי לכאב ולחץ לא נעמים
החלטתי ללכת לבירור אצל רופא כירוג שד בקופת חולים שהראתי לו את כל זה החליט להפנות אותי לבדיקות אולטרסנד ממוגרפיה וכמובן גם שלחו אותי לביופסיה של הנוזל מהפטמה זאת אומרת שלחו אותי למעבדה ושם לקחו מהנוזל בשד לבדיקת מעבדה
עשתי כממובן ממוגרפיה תקינה ואולטרסנד תקין אבל הביופסיה שנלקחה מהנוזל חזרה אם תשובה חיובית שהמזכירה של הרופא התקשרה אלי דחוף ואמרה לי שהרופא שולח אותי בדחוף ליעוץ לבלינסון יש משהו לא טוב בבדיקה ויש חשד לפפילומה בשד השמאלי ושאלך במהירות לבלינסון לרופא כירוג שד הרופא שלי בקהילה קבע לי תור בהקדם והגעתי ליעוץ בבלינסון ורופא החליטה לבצע בדיקת MRI שדיים על מנת להתרשם יותר כי האולטרסנד והממוגרפיה יצוא תקינות עשיתי גם את הבדיקה הנ"ל באיכלוב והיא יצא תקינה לחלוטין
אבל בנוסף הרופא בבלינסון הציעה שלאחר מכן היא תשלח אותי לעשות ניתוח להוצאת צינוריות החלב בגלל שיש בהם נוזל ויש חשד לפפילומה למרות שהבדיקות תקינות .
אבל למרות הכל היה לי לחץ חזק בשד וכל הזמן היה לי נוזל מוגלתי או אדום אז החלטתי ללכת ליעוץ אצל פרופ תמר פרץ שהיא ידוע בתור אונקולוגית גדולה ועל מנת לא להזניח אז החלטתי לפנות עליה ליעוץ
היא המליצה לי על בדיקה בשם גלקטוגרפיה שזה הזרקה של חומר מיוחד לפיטמה ולאחר מכן עושים צילום לראות אם יש משהו בצינורות החלב .בגלל תלונה על לחץ בפיטמה מצד ימין .
אבל שהגעתי לביצוע הבדיקה הם אמרו שהם לא יכולים לבצע אותה כי מדובר בכמה צינוריות חלב שמהם יש הפרשה וזה לא בדיקה מתאימה אם כן צריך בדיקה יותר פולשנית ניתוחית ובקשו ממני לחתום אז החלטתי לא לבצע כי הוסבר לי שלאחר מכן עלולה להיות צלקת בשד אז פניתי שוב לפרופ פרץ שהיא שלחה אותי והיא המליצה לי עליך שאת כירוגית שד ושכדאי לי לעשות המשך מעקב אצלך כי אני עדין לא חולה אונקולוגית אבל העדפתי להתעייעץ איתה כי היא בעלת שם גדול ושוה לפעמים ללכת למומחית גדולה מאשר להזניח את הבריאות אז פרופ פרץ יפנתה אותי אליך להמשך מעקב עברה כבר שנה נתנו לי משככי כאבים זה עובר ולפעמים חוזר אבל ההפרשות לפעמים נמצאות והיא חושבת כעת שאם כל הבדיקות תקינות ברובם לא קיימת פפילומה והמליצה מעקב אצלך
אשמח לקבוע תור איפה את מקבלת ?
רצינו להזמין אתכן ליום עיון בנושא סרטן השחלה שיערך ב-29/5/12 בבית מטי, בית האגודה למלחמה בסרטן בגבעתיים.
לפרטים והרשמה:
רציתי לדעת האם יש קשר מובהק בין דבקון לבן לבין הישרדות/הקלה בסימפטומים של טיפולי כימו במקרה של סרטן השד?
מדובר בסרטן השד שלב 2 - נמצאו שני גידולים באותו הצד וכמו כן גם ארבע בלוטות נגועות ולאחר כריתה מלאה של צד אחד.
קיבלנו המלצה מרופא אלטרנטיבי להזרקת תמצית של דבקון ומצאנו הרבה חומר בספרות אשר תומך בהחלטה, אך באף אחד מהמקורות לא נרשם שנערך מדגם מייצג שיכול לתת תשובה חד משמעית ורצינו לדעת האם יש גם סכנה בשימוש.
תודה רבה ורק בריאות,
קרנית