תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
רציתי לדעת האם יש קשר מובהק בין דבקון לבן לבין הישרדות/הקלה בסימפטומים של טיפולי כימו במקרה של סרטן השד?
מדובר בסרטן השד שלב 2 - נמצאו שני גידולים באותו הצד וכמו כן גם ארבע בלוטות נגועות ולאחר כריתה מלאה של צד אחד.
קיבלנו המלצה מרופא אלטרנטיבי להזרקת תמצית של דבקון ומצאנו הרבה חומר בספרות אשר תומך בהחלטה, אך באף אחד מהמקורות לא נרשם שנערך מדגם מייצג שיכול לתת תשובה חד משמעית ורצינו לדעת האם יש גם סכנה בשימוש.
תודה רבה ורק בריאות,
קרנית
מריאנה שלום רב,
במהלך הטיפולים הכימיים מערכת החיסון נחלשת , לפיכך תרצי לבצע פעולות אשר עלולות להזדהם לפני התחלת הטיפול. הירידה הראשונה תהיה כ שבוע עד 10 ימים מן הטיפול הראשון. קחי זאת בחשבון.
דא- במהלך הטיפול בהרצפטין תתחדש צמיחת השיער.
בהצלחה ושבת שלום,
דר' רינת ירושלמי
אני מציעה לך לחשוב שנית אם את מעוניינת באיפור קבוע.מנסיון שלי, אני עשיתי איפור קבוע לפני התחלת הכימוטרפיה,לא אוהבת את זה, סיימתי לפני שנה וחצי את הכימוטרפיה, והאיפור עדיין מלווה אותי....עכשיו מבררת איך אפשר להסיר אותו,וכנראה זה לא אפשרי.אולי עדיף להשתמש באיפור גבות רגיל , ואחרי הכימו הגבות חוזרותהאיפור הקבוע הוא לא הפיך,והגבות חוזרות לצמוח.
היי חמודה,
תודה רבה!
כן, זה כנראה קצת פחד מאיך להראות בלי שיער, אבל כשנכנס לזה זה יראה קצת פחות נורא ומפחיד.
שוב תודה :)
אני בת 46 לאחר טיפולים כימוטראפיים וכריתה חלקית של השד.
אני מתחילה הקרנות והתחלתי לקחת טומוקסיפן.הנני סובלת מגליי חום בעיקר בלילה.האם יש תרופה טבעית להפחתתם?
שלום רב,
אנא ראי תשובה מדף הקודם.
שבת שלום,