תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אני בת 47.5 לפני 8 חודשים עברתי ניתוח של הסרת הסתיידות לא שפירה בשד, עברתי 25 הקרנות ואני נוטלת טמוקסיפן כ-7 חודשים. בהתחלה המחזור שיחק קצת והגיע כל חודשיים או כל 3 שבועות, אבל מזה 3 חודשים אני בכלל לא מקבלת מחזור. עוד תופעת לוואי של הטמוקסיפן ששמנתי 4 קילו מיותרים. וגם הוא גורם לי לעייפות. האם אפשר לעשות הפסקה עם הטמוקסיפן לחודש חודשיים ואז לחזור שוב לנטול?
שלום, אני מטופלת בטקסול וכפות הידיים שלי נפוחות ואדומות בחלקיםשונים... הצבע משתנה משעה לשעה. האם תופעה זאת שכיחה לטיפול בטקסול?
אתמול הייתי אמורה לקבל טיפול כימוטרפי והוחלט להפסיק לי את הטקסוללאחר וראו את מצב הידיים... נאמר לי שיתנו לי תחליף לטקסול. ד"ר ירושלמיהאם ידוע לך מה אקבל במקום...? התור שלי לרופא בעוד שבוע ימים ואני בלחץמאחר ואני לא יודעת מה אקבל במקום, ומה עם 6 הטיפולים שעברתי עם הטקסולהאם יהיה צורך להתחיל מהתחלה במה שיתנו לי במקום?
אמירה שלום רב,
בתאור שלך מופיע המספר 3 פעמיים.
בפעם הראשונה התייחסת למונח grade- מדובר בדרגת התמיינות של הגידול. במילים פשוטות: הפתולוג מסתכל על הרקמה וקובע עד כמה היא דומה או לא דומה לרקמה נורמלית . הדרוג הוא מ1 עד 3. 3 פירושו של דבר מאוד לא דומה.
הזכרת את המספר 3 גם בהקשר של her2. הפעם פירושו של דבר שלגידול שלך ביטוי יתר לקולטן HER2. בעבר זה היה סימן רע, אולם מאז המצאת ההרצפטין הדברים השתנו. אני מניחה שהמליצו לך על ניתוח ובהמשך על טיפול כימי המשלב את הטיפול הביולוגי הרצפטין.
בהצלחה ושבת שלום ,
דר ' רינת ירושלמי
דר' ירושלמי שלום, בהמשך לשאלה קודמת ( אמא שלי אובחנה כחולה בסרטן שד לפני שנה (Invasive Lobular Carcinoma) עם מוקד קטן והעדיפה לעבור כריתה מלאה. מטופלת רק בטמוקסיפן. לפני יומיים עשתה ממוגרפיה בשד השני שהיה בריא לפני שנה גם לפי תוצאות הMRI, והוזמנה לממוגרפיה חוזרת. היא מאוד מודאגת... האם יכול להיות שהמחלה הופיע גם בשד השני למרות הטמוקסיפן? ) אני מוסיפה תוצאות של ממוגרפיה:
לפי תוצאה של ממוגרפיה יש הסתיידויות עדינות ממוקמות באזור מוגדר וזה נראה שפיר רנטגנית, אין שינויים מממוגרפיה קודמת לפני שנה. המלצה הייתה לחזור על ממוגרפיה בעוד חצי שנה. אין לי ממוגרפיה מלפני שנה (כנראה שנשארה אצל הרופא), אבל לפי MRI בשד הזה לא היה שום דבר חשוד, וזה לא ברור לי... אני לא רגועה מכיוון כשהתגלה סרטן לפני שנה (לפני הניתוח) הוא גם נראה כמו אזור הסתיידויות.
בתודה מראש,
נטע