תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
בדיוק במרץ /2011 נתגלו הסתיידויות בשד ימין. עברתי למפקטומי, כימו,הקרנות. כעת מרץ/2012 ,שוב השד מלא הסתיידויות כאילו שלא עברתי שום טיפול. למה? איך זה יתכן? מה קורה? האם הכימו לא הואיל? ההקרנות ? האם כל הטיפולים הגבירו את הישנות המחלה???????? האם אצטרך שוב כימו?(רק סיימתי לפני 5 חודשים)????
שלום רב,
באופן כללי המכונים הפתולוגים בארץ נחשבים לטובים מאוד. כך גם המכון הפתולוגי באסף הרופא. מנהלת המכון דר' זנדבק הינה פתולוגית ידועה בארץ וגם בעולם. תוכלי להיוועץ עימה בשאלה זו.
בברכה,
דר ' רינת ירושלמי
לשאלתך הראשונה האם זה רע שהמחלה חזרה? אין לי הרבה מה לאמר כיון שהידע שלי וההגיון שלך בעניין זה שווים. חזרת מחלה - לעולם לא סימן מעודד. עם זאת, אם המחלה ממוקמת, ללא פיזור למקומות מרוחקים, עדיין אפשר לדבר על ריפוי. לגבי הטיפול - בחירת הטיפול תלויה בגילה של אישתך, מצבה הרפואי, מאפייני הגידול והטיפול שקיבלה בעבר.
שלום,1.האם לגידול מסוג פילואידס מראה אופייני באולטרסאונד? (זאת אומרת האם ניתן להבדיל אותו מפיברואדנומה על סמך מראה באולטרסאונד?)
2.האם יכול להיות מצב שפילואדס ממאיר יהיה קיים בשד של אישה כשנתיים ולא ישלח גרורות וכו'?
3.האם שכיח שפיברואדנומות גדלות מאוד? או בהכרח מצביע על פילואידס?
אצלי נמצא גוש לפני כמעט שנתיים.. התחיל בגודל של כ2 ס"מ.. בהתחלה גדל מאוד לאט, ועכשיו גדל בקצב של כחצי ס"מ בארבעה חודשים- כרגע 4 ס"מ..אני יודעת שצריך להוציאו, ובכל זאת מאוד מאוד מאוד אשמח לקבל תשובות לשאלות שלי..המון תודה!!יעלה.