תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום יעל,
ראשית אתחיל בהערה כללית- לטיפול כימי יש תופעות לואי רבות , אך אין זה אומר שהוא בהכרח יעיל יותר מטיפול אנדוקריני ("הורמונלי"). אם הפיזור של המחלה רק בעצמות אפשר בהחלט לשקול טיפול בכדור "אנטי אסטרוגני". יש צורך להוסיף טיפול באחד מתכשירי הביספוספונטים למנוע כאב שמקורו בעצם ושברים.
לגבי הטיפול המשלים- אנא פני לפורום הרפואה אינטגרטיבי כדי לקבל מידע מדויק בעניין.
בברכה ושבוע טוב,
דר' רינת ירושלמי
שלום רב לאולגה ולשאר חברות הפורום.
כאשר מדובר ביחסי גומלין בין רשימת תרופות אישית- הטוב ביותר לפנות לרוקח במרפאה המטפלת. בתי המרקחת מספקים את השירות בעזרת תוכנה מעודכנת לגבי התרופות הקיימות.
שלום לדר' רינה ירושלמי ותודה רבה על הבהרה עד כה חשובה ומשמעותית לכולנו
בברכה וגם שבוע טוב
אולגה
לאחר שעברתי פעממים סרטן שד קיבלתי תרופה בשם famara' cthaur veu, ju
מאוחר יותר קיבלתי את אותה התרופה לפי דיברי הרוקחת והאונקולוגית בשם
letrozole farmoz/ החודש קיבלתי קופסה אחרת בה כתוב le trozoleבלבד. אני שייכת לקופת חולים מאוחדת. אני מבקשת לברר אם הרכב התרופה והשפעתה היא לא שונה ואם יש את אותם המרקיבים פעילים ולא פעילים
לפני כשנה החלו לי כאבים בשד שמאל , בבלוטה מסוימת משמאל, בדיוק במקום שהמכוך של החזיה החדשה שלי הסתיים, הייתי בטוחה שזה מהחזיה, הכאבים היו חזקים מאד כל פעם כשנגעתי במקום, אך עברו לאחר מס' ימים, מאז הם הופיעו מידי פעם, והיו חזקים מאד כשלבשתי חזיה עם ברזלים, הלכתי לכירורג, הוא בדק ולא מצא כלום, שלח אותי לאולטרא סאונד, הבדיקה יצאה תקינה, אך הכאבים לא עברו, הם באים והולכים, והנה לפני תקופה ,שמתי לב לכך שהם מגיעים כל יום 23-24 למחזור, ולוקח להם 3-4 ימים לעבור, האם זוהי תופעה נורמלית?? כי כשהמקום כואב ואני נוגעת זה ממש כואב, יש לציין שבימים אלו, כל השדיים שלי במצב רגיש, אך מקום זה כואב ביותר.
(אני בת 33 , למעט מקרה של סרטן שד אצל אחות אבי, לא היו מקרים במשפחה)
שלום,
יש במשפחתי הסטוריה של סרטן הנ"ל ואני שוקלת לעשות ביטוח רפואי פרטי. האם למישהי שיש לה או לקרובים לה ניסיון בתחום והמלצות ודגשים לגבי סעיפים שכדאי שיהיו/ לא יהיו בביטוח? למשל:נושא הישנות המחלה, טיפולים מחליפים לניתוח ועוד...
אני מאוד אשמח למענה כמה שיותר מעמיק:)
תודה
התנסיתי בארבעת התרופות פמרה,ארימידקס, ארומזין וטמוקסיפן - ומארבעתן היו לי תופעות לוואי קשות. היש עוד תרופה קרובה או לחילופין שונה אך מועילה?
שלום רב,
אני 3 שבועות אחרי כריתה דו צדדית פרופילקטית פשוטה ללא הוצאה של בלוטות הלימפה, ללא שיחזור, וכשבוע אחרי שאיבת 100 מל' בצד שמאל.
לבשתי חגורה אלסטית כדי לעזור לספיגת הנוזלים במשך 3 ימים אך בצד ימין הצלקת דיממה 3 טיפות כל אחת בגודל של 2 ראשי סיכה....הפסקתי את חבישת החגורה האלסטית מחשש ליצירת לחץ לא רצוי באזור זה למרות שבצד שמאל האזור קצת השטתח.
בצד שמאל כ-4 סמ מתחת לבית השחי עדין ישנו גוש קשה בגודל של כ-2 סמ גובה על כ-4 סמ רוחב.
המטומה או בצקת או צלקת פנימית? מה ההבדל והאם יעלם הגוש ויספג וכיצד ישתלב במראה הכללי ותוך כמה זמן?עדין יש מעט נוזלים שמפוזרים שיטחית בגב ובחזה אך כרגע לא בכיס ספציפי כמו לפני הניקוז.
האם עלי להמשיך ללבוש את החגורה האלסטית שמע יצטברו עוד נוזלים?האם עלי להעזר בלימותרפיה?
אודה על תגובה
בברכהליאת