תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אני קבלתי אבחנה של סרטן שד לפני 4 שנים, מסוג הר 2. עברתי כל הטיפולים, וניתוח כריתה, והקרנות--ונחשבת כמחלימה. בנוסף השתתפתי במחקר לתרופה נרטניב, שסיימתי לפני 9 חודשים. בכחצי שנה האחרונה אני סובלת בכאבים בגב תחתון ובירך שקורנים עד הרגל. כשספרתי לרופא, נאמר לי שאם אלה גרורות, הייתי מרגישה כאב כל הזמן. אצלי הכאב רק כשאני שוכבת--בהליכה אין לי כאבים. אני רק דואגת שאולי אנחנו מתעלמים ממהשהוא ששוה בירור. הרופא חושב שאין קשר לסרטן--ואינו מפנה לבדיקות. האונקולוג מחזק את הדיעה הזאת. מה הייתם ממליצים? שוב הכאב לא כל יום, ובטוח לא כל היום.
במסגרת המחקר תתבקשי לענות על שאלון. כל הפרטים הינם חסויים ונשמרים בסודיות מלאה. המחקר מבוצע מטעם החוג לגרנטולוגיה, אוניברסיטת חיפה. אם סיימת טיפולים כימותרפיים, נודה לך אם תוכלי לענות על השאלון הבא: שאלוןבריאות ובשורות טובות.
שלום,
בביופסיה התגלו לאישתי שני גידולים סרטניים בשד ימין בגודל 1ס"מ ו 1.2 ס"מ. הגידול סווג כ infiltrating ductal carcinoma
התבקשנו לבצע MRI לפני החלטה על המשך טיפול. התור ל MRI ארוך כ 3 עד 4 שבועות וזאת מפני הקירבה למחזור החודשי.
שאלותנו הן :
כמה חשוב לבצע את ה MRI שבועיים או שבוע אחרי המחזור?
האם לא מסוכן לחכות כל כך הרבה זמן?
וכמובן כיצד ניתן להקדים את התור?
המון תודה
ד"ר ירושלמי, בוקר טוב,הגידולים נמצאו בשד הימני. מיקום גידול מס 1 : באורך עד 1.2 ס"מ , מיקום שעה 1 . גידול מס 2 באורך עד 1 ס"מ , מיקום שעה 11. השד לא גדול. עדיין לא הוצע סוג ניתוח . הכירורג העלה את שתי האופציות - כריתה מלאה או חלקית. מבקש MRI מפני שיש שני גידולים ואולי יש במקומות נוספים בגוף. התבקשנו גם לבצע בדיקות דם וכן מחכים לתשובה בקשר לתגובה להורמונים. נשמח לספק פרטים נוספים. המון תודה
ד"ר ירושלמי ערב טוב,עבר יום ולמדנו עוד כמה דברים. הכירורג ביקש MRI בכדי לשלול ממצאים נוספים קונטרלטרלים ו multicentricity בכל אופן אשמח לשמוע את חוות דעתך לגבי קיום בדית mri בשבוע של המחזור. האם כדאי לדחות את הבדיקה לתקופה שלאחר המחזור - מה מקובל? המון תודה
שלום רב,
מובן מאליו שמומלץ לבצע את הניתוח בהקדם האפשרי. אני מבינה ששאלתך נוגעת לפרק הזמן הסביר שניתן לחכות. אין לכך תשובה מוחלטת . יש לקחת בחשבון את מידת האגרסיביות של הגידול ומה מרוויחים מההמתנה. יש עדיפות לביצוע הבדיקה מסונכרן עם הימים המתאימים במחזור, אולם לא פעם כאשר "הזמן לוחץ" לפני ניתוח מבצעים את הבדיקה גם במועד אחר.
בהצלחה,
דר' רינת ירושלמי
בוקר טוב.האם מותר להיחשף לשמש החל מחודש אחרי תום ההקרנות?ואם לא, - מתי מומלץ? (ללכת לים, אבל לא לשכב להשתזף, אלא לשחות כשעה)תודה
האם בזמן הקרנות מותר להשתמש עם במים חמים
האם מותר ללבוש ביגוד מחמם ושכבות עדיין יש לי זמן להקרנות אבל דואגת כי אני עדיין קופרת מקור אין לי מושג אולי תופעה מהכימו ממש בצורה מוגזמת פעם חם כמה דקות והרוב קר מאוד שזה מפריע לי לחיים פעם בשבוע מתקלחת בגלל הקור . מוצאת קומבינות ומגבות איך להישאר נקייהת אשמחשכמה שיועות או הרגישו כך שיתנו תשובה תודה רה לכם