תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,הטיפול שהוצע הוא הטיפול הסטנדרטי. דא- לגבי הטיפול בטמוקסיפן- קרוב לודאי שרווח משמעותי מטמוקסיפן יראה רק אם הקולטנים של הגידול חיוביים לאסטרוגן. בכדיח לדון בחשיבות הטיפול המשלים, עלייך לברר מה היה גודל הגידול ווכמה רקמה בריאה מסביב לגידול הוצאה.הבדיקה החדשה שאת מציינת פורסמה לראשונה בכנס בסאן אנטוניו החודש. טרם פורסמה בכתב עת ועדיין לא נחשבת לבדיקה מקובלת לצורך החלטה טיפולית.בברכה ושבת שלום,דר' רינת ירושלמי
תודה רבה!
אבדוק את האפשרות להגיע אליך לייעוץ נוסף.
שלום רב.לאחר כמותרפיה והקרנות: והתחלת פמרה לחמש שנים. מהן ההנחיות למעקב? (ס. שד בצד שמאל עם בלוטה נגועה שנותחו)איזו סוג הדמיה רצוייה? (בדר"כ) (מה ההבדל בין MRI למשל מול PET CT מבחינת יעילות גילוי התפשטות?ומה כוללת הבדיקה הגופנית? ואיך אני יכולה לבצע בדיקה?תודה. רבה רבה רבה!
בהמשך לשאלתה של גולשת , גםאני רוצה לדעת איך יודעים שהניתוח, הכימותרפיה , ההקרנות
ובהמשך 5 שנים כדור כזה או אחר עשו את העבודה נאמנה.
תשובה של נחכה ונראה או נרגיש מאוד לא משכנעת ולא מעודדת .
איזה בדיקות ובקרות עושים כדי לוודא ואיזה בדיקות יעשו בהמשך למעקב.
אני מנסה לחשוב על כך שעכשיו אני בריאה ואני מאוד מוטרדת ודואגת להמשך הדרך.
חג שמח
שלום רב,נקודת המוצא הבסיסית היא חיובית. את בריאה וסיימת טיפול מונע.את תהיי במעקב שכולל בעיקר בדיקה גופנית ובדיקות הדמיה לשד. לה הן הנחיות בין לאומיות. במידת הצורך יתווספו בדיקות דם ובדיקות אחרות.פחדייך מובנים ונורמלים , אבל הן אינן מהוות סיבה לבידקות נוספות.כל טוב ושבת שלום.דר' רינת ירושלמי
ראשית ,אנא ראי תשובתי לגולשת אחרת - תשובה שנשלחה לפני כדקה.לגבי שאלותייך הספציפיות: PET הינה בדיקה שמבוצעת כאשר יש סימפטומים חריגים וחשד לגרורות. למשל קוצר נשימה חריג שבעקבותיו מבוצעת הבדיקה יכול לגלות ממצאים בריאות. הממצאים יכולים להיות גם ממצאים שפירים כמובן. הבדיקה יכולה לסייע באבחנה בין ממצא שפיר לממאיר. MRI הינה בדיקה שמיועדת לאתר ממצאים חשודים בשד. לבדיקה התוויות ברורות ואינה מבוצעת באופן שגרתי.בריאות שלמה ושבת שלום,דר' רינת ירושלמי
קודם כל תודה.רציתי להסב תשומת ליבך, שאולי הספרות התהפכו: כתבת שאונקוטייפ 53 נחשב לגבוה. התשובה שלי הייתה בספרות הפוכות: 35 וחשבתי שזה בשיא סקלת הגובה....תודה.
שלום
האם יש בעיה בינתרופתית כאשר מקבלים הרצפטין אחת לשבוע,
אני נמצאת במהלך הקרנות ובסיומם אתחיל עם ארומזין.
הפסיכיאטר המליץ לי לקחת לוסטרל 1 ליום עקב החרדות וסחרחורות.
בנוסף אני משתמשת בלוריואן לפי הצורך וב בטיסטין 16 מ"ג 1*3 ליום בגלל הסחרחורות.
תודה
אין בעיה עם הוספת הטיפול בלוסטרל לטיפול האונקולוגי הרצפטין.
כיוון שאת זקוקה לתרופות נוספות מציעה שתפני עם רשימת התרופות לרוקח שמנפק את הטיפול בכדי שיוכל לבדקו עם מאגרי המידע שברשותו תרופה תרופה.
כל טוב,
דר' רינת ירושלמי