תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
הצורך במגע ובחום הוא אחד הצרכים הבסיסים והאנושיים של בני האדם. הוא קיים תמיד ואינו תלוי במצב משפחתי, גיל, מין ואמונה.
הוא יכול להשתנות על פני רצף החיים, והצורך קיים גם כאשר אנחנו נקלעים למצבים קשים, בהם הכאבים, הפחדים ולעיתים אף חוסר התקווה משתלטים עלינו.
בכדי לסייע בהתמודדות עם שינויים אלו פתחנו את הפורום, שנועד לתת מענה לשאלות העוסקות בשינויים בחיים האינטימיים בשלב ההתמודדות עם מחלת הסרטן ובשלב ההחלמה.הפורום מיועד לחולים, למחלימים ולבני ובנות זוגם/ן.
הפורום פתוח לשאלותיכם:http://www.cancer.org.il/forums/26.aspx
שלום
בת 54, לאחרונה חשתי כאבים בצלע מתחת לשד שמאל. עקב כך רופאת המשפחה נתנה לי טיפול נוגד דלקת שלא סייע להעלמת הכאבים. בצילום חזה התקבלה תוצאה שנמצאו הסתידויות בבית שחי שמאל. האם הסתידויות בבית השחי מעיד על משהו לא תקין בשד ? או אולי בחזה? בריאות? עשיתי ממוגרפיה לפני זמן קצר, את תוצאותיה טרם קיבלתי.
מה דעתך ? ביופסיה ריאתית בהנחות סי טי . התהליך הפריפרי בצורת יתד באונה שמאלית עליונה קטן במימדיו והוחלט לא לבצע ביופסיהעל מה מראה ?והישארנו ככה והיתחלתי את כימוטרפיה של השד .אך מתברר שהכימוטרפיה לא הקטינה את הגוש .לפי בדיקה ידנית .אז למה לא היפסיקו לי את הכימו אחרי כל הסבל הקשה שכלל אישפוז .בידוד מנות דם 2 .באי סי .בטקסול פחות .האם יש קשר למחלות דלקת פרקים שגרונית ופיברו .למצב ההבראה והכימו .
שלוםיש לי שאלה לגבי סוג הסרטן שהתגלה והצורך בניתוח מיידי. האם הוא ממאיר, האם הוא פולשני, מה דחיפות הטיפול, איזה טיפולים חדשים ונוספים (אלטרנטיבים ) ניתן לקבל ואיפה, כל מידע שיעזור לי בהחלטות לגבי הטיפולים.המימצאים כולם בשד ימין, שד שמאל במפ האבחנה בבדיקה הביופסיה היתה- INTRADUCTAL CARCINOMA' NON-INFILTRATING'NOSאבחון הממוגרפיה הראה- הסתיידויות עדינות בשטח של 8 ס"מ על 8 ס"מ. לפי מראה חשוד לשאת.בבדיקת U/S סונר נמצא- הודמו מספר ציסטות עד גודל של 12 מ"מ הומלצה ממוטומיה (ראה למעלה) ו- MRIבדיקת MRI - הודגמה צביעה דוקטלית בלתי סדירה, נרחבת על פני שטח במימדים של 7.6*3.5*4.2 ס,מתודהיעל
שלום,
ממליץ לערב כירורג פלסטי כבר בתחילת הטיפול. פלסטיקאי יוכל לתרום רבות כבר בשלב תכנון הטיפול הניתוחי, מתוך מחשבה על אפשרויות השחזור - מידי (שחזור כבר בניתוח הכריתה) או מאוחר (שחזור במועד נפרד, אחרי הכריתה). קיימות אפשרויות שחזור גם כאשר מתוכננת כריתה חלקית בלבד (למפקטומיה). גישה זו מכונה גישה אונקו-פלסטית.
בברכה, ד"ר וינקלר
סרטן השד התגלה לאשתי לפני 3 שנים - עברה הוצאת הגידול בשד כולל מספר בלוטות נגועות. כולל טיפול כימוטרפי והקרנות.לפני כחודשיים לאחר בדיקה שגרתית התגלו שוב בלוטות נגועות כולל גרורות בעצמות הירך. עוברת טיפול בזומרה וכדורי ליטרוזול.האם יכולה לרחוץ בבריכות המחוממות בים המלח ולעבור טיפולי ספא שונים?
בדרך כלל מקובל לבצע קודם את הבדיקה ואח"כ ניתוח. הסיבה היא שאם המחלה מאוד מפושטת יש צורך בטיפולים אחרים כדי לצמצם אותה. לפעמים אין הצדקה לבצע ניתוח - שעלול להיות קשה ומסובך ודורש שהגוף יהיה במצב טוב יחסית כדי שיוכל להחלים. אני מציע שתפני לרופא האונקולוג שמטפל בך.
אני בת 23 ובתקופה האחרונה גיליתי שיש לי מין גוש בשד ורגישות במקום אם נוגעים בו. אתמול בלילה ממש החלו לי כאבים במקום.
רציתי לשאול לאיזה רופא אני צריכה ללכת? לאן לפנות?
תודה מראש!
עליך לגשת לכירורג כללי (כירורגיה של שד היא בתחום מומחיותו). הכירורג יבדוק ויתרשם אם יש צורך בהמשך בירור, ובמקרה הצורך ינחה יפנה אותך לביצוע הבדיקות הדרושות. אם את אינך רוצה למצוא כירורג באופן עצמאי, רופא המשפחה יוכל להפנות אותך.
לידיעתך, מרכז מרב לבריאות השד במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל-השומר מרכז תחת קורת גג אחת את כל הגורמים הרלוונטיים לאבחון וטיפול בשד: כירורגים כלליים, אונקולוגיים, פלסטיקאיים, אולטרסאונד וממוגרפיה ועוד. תוכלי לקבל הפניה (ט.17) מקופת החולים.
בברכה,
ד"ר וינקלר
פרופ אנגלברג הפתיע אותי ביום הניתוח וצרף איתו לניתוח פלסטיקאי. לשמחתי, כשהתעוררתי, נתגלה לי שאת החתך להוצאת הגוש הם עשו סביב הפטמה ולא בקרבת קו המחשוף, היכן שהגוש היה. אני מאוד מרוצה מהתוצאות האסטטיות היות שהצלקת, גם בשל מיקומה, כמעט ואינה ניראת ומודה על כך לפרופ. אנגלברג.