תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
האם ניתן לקבל טיפול כימותרפי באמצעות כדורים ?
מה העלות?
איך מבצעים?
בוקר טוב
היה לי סרטן בשד שמאל , בוצע למפקטמי והוצאת בלוטות רובן נגועות.אני אמורה להתחיל הקרנות לשלושה מוקדים
Breast Lt Supra&Axilla Boost
מה זה Boost??
תודה
טיפולי ההקרנה מסרטנים בעצמם, ויש להם תרומה נכבדת לתופעה של הווצרות סרטנים-משניים, ולחזרתו של הסרטן לגוף זמן מה לאחר הכחדתו.
האם זה נכון? כשדיברו אתי על סיכונים זה לא היה ברשימה.
אני צפויה ל 30 טיפולי הקרנות בקרוב והמשפט הזה לא מעודד!
מזל שלום,
ספק רב אם המטומה לאחר ניתוח גורמת לפיזור של תאים ממאירים בשד.
קיימים מצבים בהם העברת גוש ממאיר דרך רקמה בריאה עלולה "לזרוע" תאים ממאירים בדרך (למשל: כשמוציאים גוש ממאיר מהקיבה דרך חור קטן בבטן עלולה להתרחש "זריעה" כזו באזור הצלקת) אך זהו מצב נדיר וכלל לא קשור או דומה להמטומה אחרי ניתוח.
עם זאת, המטומה גדולה עלולה להיות בעיה כירורגית בפני עצמה. האם הדימום היה קיים כבר מיד לאחר הניתוח? האם נוצר בגלל לקיחת תרופות נוגדות קרישה או מדללי דם? האם בוצעה תנועה מאומצת של היד שגרמה לדימום?
ראשית יש לוודא שהדימום אכן פסק. תהליך הפירוק של קריש הדם עלול להיות רעיל לרקמות סביבו, ולכן לעיתים יש צורך בניקוז כירורגי כדי למנוע נזק חמור יותר. לעיתים מבצעים בדיקת אולטרסאונד כדי לברר את גודל ההמטומה. עליך להיוועץ ברופא המנתח כדי שיחליט אם יש צורך בהמשך בירור וטיפול.
בברכה,
ד"ר וינקלר
בהתייחס לדברים המובאים בכתבתו של אליאור עמר: "מלכה רמז: חדד חלה בסרטן בגלל התנהגותו", מיום 12/11/11, אם אכן נאמרו כך, האגודה למלחמה בסרטן דוחה בשאט נפש אמירות מסוג זה. מחלת הסרטן אינה עונש ולא ראוי שדברים כאלה יאמרו ולו גם ברמיזה.
נועה שלום,
מקריאת ההתכתבות של בפורום אני מבין שמדובר בכריתת שני גושים בשד. מתקבל אצלי הרושם שהיקף הכריתה עלול להיות משמעותי ביחס לגודל השד, ולכן כדאי להתייחס למראה השד אחרי הניתוח כבר בעת תכנון הניתוח ולערב כירורג פלסטי עוד לפני הכריתה.
רציתי להפנות את תשומת ליבך לכך שקיימת אפשרות לבצע ניתוח בגישה אונקו-פלסטית. כפי שמרמז השם, שנובע מחיבור המילים אונוקולוגיה ופלסטיקה, הגישה מתייחסת לשדיים כאבר חיוני בגוף האישה ולכן מוקדשת מחשבה רבה לא רק לגבולות בטוחים של הכריתה אלא גם למיקום הצלקת, צורת הכריתה, ארגון של רקמת השד ועיצובו מחדש בצורה שלא תשאיר פגם או עיוות ותבטיח את התוצאות הטובות ביותר מבחינה אסתטית לטווח הרחוק. הראיה השחזורית של המנתח הפלסטי לוקחת בחשבון את האפשרות שיהיה צורך בניתוח נוסף גם בחלוף שנים, ומתייחסת לכך בתכנון הניתוחי. בגישה זו לא מסתפקים רק באספקטים האונקולוגיים והשחזוריים של השד החולה, אלא מתייחסים גם לשד השני על מנת להשיג סימטריה מקסימלית בין השדיים.
בשיבא תל-השומר תוכלי לברר אודות גישה זו במרכז מרב לבריאות השד, שמרכז תחת קורת גג אחת את כל הגורמים המעורבים בטיפול בשד (אולטרסאונד, ממוגרפיה, כירורג שד, פלסטיקאי, וכו'). שימי לב - זהו שירות של מרכז רפואי שיבא במסגרת הרפואה הציבורית, תוכלי לבקש הפנייה מרופא המשפחה.
בכל מקרה אני מאחל לך בהצלחה ובריאות שלמה.
האם בדיקת MBI יכולה להזיק?נשאלתי אם מסכימה לעשות לאחר שאובחנתי כחולת סרטן שד.האם יכולה לעזור לכירורג במהלך ניתוח?
חולה בת 74 עם לחץ דם גבוה, תחת טיפול באפילפסיה ומדללי דם התגלה גידול מוגדר כ:
grade II invasive duct ca T2.7cm N1mic11
ER +3(100%) PR(-) Her2(-) Ki67-15%
Onkotype risc score 38 (risk of distant recurrence 26%)
בלוטת לימפה נגועה ב2.5 מ"מ' הבדיקה המלאה בפורמלין מציינת מוקדים תת קופסתיים הגדול בגודל 0.1 מ"מ. עברה כריתה מלאה. לפני כ30 שנה עברה כריתה + כמוטרפיה בצד שני.
שני טיפולים הוצעו ע"י רופאים שונים:
TC ארבעה טיפולים כל 3 שבועות
CMP שישה טיפולים כל 3 שבועות דרך הוריד בלבד.
מה תופאות הלואי של כל טיפול?
מה יעילות כל טיפול וכמה משפרת שרידות ב 10 שנים?
מה הסיכונים של כל טיפול בהתחשב בגיל? מה עדיף?
שלום רב,ראשית, חשוב לדעת איזו כמוטרפיה קיבלה לפני 30 שנה.C בפרוטוקולים הוא קיצור לשם התרופה ציקלופוספאמיד. מנות מצטברות של התרופה יכולות לגרום למחלות ממאירות אחרות.TC לא הושווה לCMF,עם זאת יש מידע עקיף שTC יעיל יותר (לפחות בחלק מן הגידולים). בשולי הדברים אציין כי הפרוטוקול הסטנדרטי של CMF הוא מחזור של 28 יום כאשר כל מחזור כולל שני טיפולים ביום 1 ו8 למחזור.את מתארת וריאציה לטיפול שיש עליה פחות מידע, לפיכך איני יכולה לציין רווח מדויק מטיפול כזה.לגבי תופעות לוואי- לכל תרופה רשימה ארוכה של תופעות לוואי . על פי רוב תופעות הלוואי חולפות עם הזמן לאחר הפסקת הטיפולים. אדגיש את הירידה ברמת החיסון במהלך הטיפול ולכן במקרה של חום מעל 38 מעלות יש לפנות לרופא המטפל או למיון בדחיפות. לגבי הגיל- הדעה הרווחת כיום שההתיחסות לחולה אינה לפי גילה כפי שמופיע בתעודת הזהות , אלא למצבה הכללי ואורח חייה. למרות קונספציה זו יש לזכור כי אנשים מבוגרים חיים בשיווי משקל מסוים שמאזן בין אורח חיים רצוי לבעיות גיל, הזדקנות וכו' . טיפול כימי יכול בהחלט להפר שיווי משקל זה.איני יכולה להמליץ על טיפול כזה או אחר על פי התאור בלבד.בהצלחה,דר' רינת ירושלמי