תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה אתכן לימי עיון בנושא סרטן השד שיתקיימו האחד חיפה והשני בבאר שבע ב-30/11/11, החל מהשעה 8:30 ועד השעה 13:00.
למידע מפורט:http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=7774
רקמת השד סמיכה משני הצדדים.
תוספת רקמתית מולטי - פוקאלית מתאדרת לאחר הזרקת חומר ניגודי בשד הימני.
הסננת שומן בבית השחי מימין וקשרי לימפה קטנים בקוטר ס"מ.
ללא לימפאדנופתיה בבית השחי משמאל.
ללא לימפאדנופתיה מדיאסטינלית והילרית.
ללא תפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
ריאות מאווררות היטב.
כבד בגודל תקין, מרקמו אחיד.
דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות.
כיס מרה אינו תפוח.
טחול, לבבל, אדרנלים ללא ממצא.
כליות- ללא סימני הידרוניפרוזיס או אבנים.
ציסטה קורטיקלית בכליה השמאלית.
ללא לימפאדנופתיה רטרופריטוניאלית, אגנית ומפשעתית.
אברי האגן תקינים.
ללא נוזל בבטן באגן.
מבנה גרמי- שינויים ניוונים בע"ש.ללא הרס גרמי וודאי.
הסננת שומן בבית השחי מימין יתכן מצב לאחר ביופסיה.
שאר הבדיקה ללא ממצא חריגתודה על ההתייחסותBel
שלום רב,הדיקת הCT לא מצאה כל עדות לגרורות בגוף. כלומר נראה שאמך תטופל עם מגמת ריפוי מלא.שבוע טובדר' רינת ירושלמי
שלום לכולם!אני בת 45 לפני כחודש עברתי בדיקת ממוגרפיה ביקורת לגוש - פיברואדנומה ידוע מבדיקה קודמת מלפני כ-14 חודשים , בבדיקת ממוגרפיה אחרונה באותו צד ברביע עליון חיצוני - היסתיידויות פליאומורפיות רבות , מפוזרות על שטח 4.5 * 1.6 ס"מ אשר לא הודגמו בבדיקה קודמת . BIRADS 5 בית שחי תקין .בשעה 10 התאגדות פיברוטית ללא שינוי . בא.ס. ציסטה בשעה12 בגודל 0.4 ס"מ .בשד שני בא.ס. 2 ציסטות קטנות .עברתי ממוטומיה - תשובה חלקית high grade intraductal carcinoma אין סיפור משפחתי של סרטן ואני הייתי בריאה עד עכשיו , ללא שימוש בתרופות באופן קבוע .מה הטיפול המקובל היום במקרה שלי ?באיזה טיפול לבחור בהתחשב שחזה שלי קטן - גודל B בקושי?.מה בקשר שיחזור ע"י הזרקות שומן למי זה מתאים ? מה סוג הטיפול עם אחוז חזרת מחלה הכי נמוך ?מה עם שיחזור מיידי עם אני מחליטה באותו ניתוח על מסטקטומי בצד שני להורדת סיכון המחלה בצד שני ?יש לי שתי בנות 18 ו- 15 מאיזה גיל הן צריכותלהיותבמעקב אצל איזה רופא ?
שלום מזל,
חסרים עוד מספר נתונים, למשל לגבי סמנים ביולוגיים (רצפטורים), נשאות גנטית, רקע רפואי משפחתי וכו', אך אשאיר את הייעוץ לגבי הטיפול האונקולוגי לעמיתי בפורום.
מבחינת סוג הטיפול הניתוחי את שואלת שאלה טובה. ב-DCIS ממוקם ומוגדר היטב טיפול משמר שד באמצעות למפקטומיה (כריתה חלקית) והקרנות בהחלט מתקבל על הדעת. ההקרנות מקטינות ב-50% את הסיכון לחזרה של הגידול אך צריך לקחת בחשבון שקרינה עלולה לגרום נזק לעור ולרקמה, והנזק עלול לבוא לידי ביטוי גם מספר שנים אחרי סיום ההקרנות. השינויים יכולים להיות אדמומיות של העור בלבד, אך גם עיוות בצורת השד ואסימטריה בין השדיים. כאשר הגידול מערב שטח גדול יחסית כריתה חלקית (עם גבולות נקיים ומקדם ביטחון) עלולה להיות נרחבת למדי, בייחוד ביחס לשד קטן. היחס הזה, בין גודל הכריתה לגודל השד הוא בעל משמעות לתוצאה הקוסמטית בטווח הקצר והארוך, וכאמור חשוב מאוד בשדיים קטנים.
כריתה מלאה מאפשרת שחזור מידי של השד במגוון שיטות, שתלויות במיקום החתכים ובסוג הכריתה (משמרת פטמה ועור, משמרת עור בלבד, כריתה כוללת עור), וניתן לחלקן לשתי שיטות עיקריות: שחזור אלופלסטי, כלומר עם משתלי סיליקון או מותחני רקמה, ושחזור אוטולוגי, כלומר באמצעות רקמה עצמית (בד"כ מהבטן או מהגב). בכריתה מלאה מפחיתים את הסיכון למינימום, כיוון שבניתוח כמעט לא משאירים רקמת שד. לאחר כריתה מלאה ניתן לחסוך את ההקרנות, אך כאמור אשאיר את הדיון בעניינים האלה לאונקולוגים. לדעתי קל יותר להשיג שחזור טוב (מבחינה אסתטית) כאשר הוא מתבצע אחרי מסטקטומיה בהשוואה לניתוח שמנסה לתקן עיוות אחרי כריתה חלקית והקרנות.
במרכז מרב בשיבא אנחנו מבצעים ניתוחים בגישה אונקו-פלסטית, בה אנו מבצעים שחזור מידי אחרי כריתה חלקית. זו הגישה המתקדמת ביותר לטיפול כולל בנשים עם סרטן השד ומצריכה שיתוף פעולה בין חברי הצוות (האונקולוג-כירורג-פלסטיקאי). החתך לכריתת הגידול (מיקומו, גודלו וצורתו) מושפע מהתכנון השחזורי. לעיתים מבצעים "ארגון מחדש" של של רקמת השד כדי להשיג מראה אסתטי, ולעיתים משתמשים במשתל סיליקון. הזרקת שומן לשחזור חלקי עדיין לא נעשית באופן מידי. ישנם סיכונים שחייבים לקחת בחשבון מבחינת ההשפעה על הרקמה ועל המעקב הרפואי, ועדיין לא הכל ברור. הזרקת שומן בד"כ מבוצעת בשלבים מאוחרים יותר, לתיקון פגמים או להשיג שיפור אסתטי אחרי שהטיפול האונקולוגי הסתיים.
מסטקטומיה של הצד השני הוא צעד הגיוני וקביל במצבים מסוימים, אך מיותר במצבים אחרים. ממליץ לברר את העניין הזה עם האונקולוגים.
לסיכום: כדי להמליץ לך להעדיף גישה מסוימת יש צורך בבדיקתך במרפאה.
בברכה, ד"ר וינקלר
שלום רב,
את מספרת, כי מחלתך מגיבה באופן חיובי לטיפול האונקולוגי ולכן הסיכוי שהתופעות הן כתוצאה ממחלתך נמוכה.
ריפלוקס יכול בהחלט לגרום לתופעות עליהן את מדווחת.
המינון הסטנדרטי עבור אומפרדקס הוא 20 מ"ג. למרות הטיפול הסטנדרטי את סובלת מאוד ואף מדווחת על החמרה במצב. במקרה כזה כדאי להחליף או להוסיף טיפול.
אני מבינה שיש גסטרואנטרולוג שמכיר אותך ואשר איבחן את הבארט בוושט. במקרה שלך יהיה נכון לחזור לגסטרואנטרולוג זה ולשקול איתו ביחד את האסטרטגיה האבחונית והטיפולית.
שבת שלום,
דר' רינת ירושלמי
לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח להסרת גוש בשד לשמחתי הגוש היה שפיר אך לצערי נשארתי עם כאבים מאוד חזקים ביד שלא מרפים אני לא יכולה להזיז את היד כמו שהייתי מזיזה לפני הניתוח מאוד מאוד מוגבלת עם תנועות היד
אודה לך מאוד אם תיעצי לי מה לעשות
בכבוד רב