תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב !בת 37 עברתי הוצאת גוש סרטני , בניתוח שני - ניקוי שוליים והוצאת בלוטות. השוליים נמצאו נגועים והבלוטות לשמחתי לא. בניתוח שלישי כריתת שד מלאה היות והיו מוקדים בכל השד לפי MRI מה שהתברר לאחר מכן כמדוייק. עברתי 4 טיפולי כימו קלים ו 12 קשים. שנה מאז הכריתה מעוניינת בשחזור. ביעוץ עלי להתלבט בין שתי שיטות : מותחנים ומהגב. שאלות: האם במותחנים הסיכוי שבגלל שהצד עבר 3 ניתוחים ולא כריתה אחת בניפוח הצלקת תעלה למעלה? האם אפשר לתקן צלקות? האם ניתוח מותחנים נחשב לפחות מסוכן מהניתוח מהגב? עם איזה שתל ישנן יותר הצלחות מבחינה סטיסטית - העגולים או האנטומיים? אשמח לקבל תשובה . ישר כוח על פועלכם.
שלום רב,
משאלתך אני מבין שביררת קצת לגבי אפשרויות השחזור, אבל ברשותך אנצל את ההזדמנות להרחיב את תשובתי לטובת שאר הקוראות בפורום. במקרה שלך מדובר בשחזור שד מאוחר לאחר כריתה מלאה (בשונה משחזור מידי, שמבוצע כבר בניתוח הכריתה). במקרים כמו שלך אי אפשר להכניס ישר משתל סיליקון, פשוט כי אין לו מקום. צריך לייצר "מעטפת" לשד. אפשר לעשות זאת במספר דרכים: בעזרת מותחן רקמות, שהוא מעין "בלון" עשוי סיליקון, שאותו מכניסים אותו מתחת לעור ובמשך מספר חודשים מנפחים אותו ומותחים את העור, כמו שקורה לבטן בזמן היריון. הניפוח מבוצע בקלות במרפאה אחת לשבועיים- שלושה. שחזור בשיטה כזו מצריך שלב נוסף - להחליף את המותחן במשתל סיליקון קבוע. במענה לשאלתך - כן, הצלקת יכולה לעלות קצת למעלה. בכל מקרה, צלקת בולטת אפשר לתקן, אך בכל מקרה תישאר צלקת (בדרך כלל לרוחב השד). במועד מאוחר יותר אפשר לבצע שחזור של הפטמה והעטרה, פעולה שמסתירה את מרכז הצלקת. לעומת מותחן רקמות, כאשר משחזרים עם רקמה עצמית, מהבטן או מהגב, בדרך כלל מדובר בשחזור בשלב אחד, אך הוא כרוך בצלקת נוספת באזור ממנו נלקחת הרקמה - בגב או בבטן (אז זו צלקת דומה לזו של מתיחת בטן, וגם התוצאה בהתאם - השטחת הבטן). שחזור כזה מתאים למי שיש לה רקמה מספקת (שריר בגב או שומן בבטן) לשחזור השד, למרות שבמקרים מסוימים, בעיקר כאשר נלקח שריר מהגב, אפשר לשלב עם משתל סיליקון כדי לקבל יותר נפח. בשחזור עם רקמה עצמית אפשר לקחת גם עור וכך כוללים גם את מעטפת השד. פרט ששכחת לציין הוא אם עברת גם הקרנות - עובדה שיכולה להשפיע על איכות העור. באופן עקרוני שתי השיטות בטוחות, וההחלטה תלויה בשיקולך האישי (כמובן בהנחיית המנתח). הבחירה במשתל אנטומי או עגול תלויה במנתח ובבדיקה הגופנית שיערוך, וראוי להשאיר לו את השיקול בבחירת המשתל.
בהצלחה, ד"ר וינקלר
שמי מעין שטיינברג, בעלת משרד תרגומים.
במסגרת העבודה שלי, אני מחפשת כעת נשים עם סרטן השד, בעבר או בהווה, לצורך ראיון חד פעמי בתשלום.
כל אחת שתרואיין בפועל תקבל 275 ש"ח עבור ההשתתפות.
להשתתפות ולפרטים נוספים,אנא פנו אליי בהקדם ל:info@maayan-trans.comאו בטלפון: 054-4472493 (מעין)אני מודה לכן מראש על תשומת הלבוכמובן, רפואה שלמה לכולן!!מעין
אני לאחר ניתוח כריתה חלקית ולאחר 25 הקרנות. סיימתי את ההקרנות לפני כשלושה וחצי שבועות. לאחרונה חזרתי ללבוש חזיה עם ברזלים (כדי להיראות טוב יותר). רוצה לשאול, לאחרונה יש לי כאבים בשד המנותח, השד קשה מאוד והאם זה יכול להיות בגלל החזייה או מה הסיבה. שנית, אני משתמשת באלוורה נקייה , האם יש עוד משהו שעשוי להקל על הצריבה? כמה פעמים השתמשתי בשמן זית. בברכת בריאות לכולן.
באמצע חודש יולי נותחתי כריתה חלקית בשד שמאל. הייתה לי הסתיידות חשודה ובעצם הכירוג אמר שמדובר בגוש לא פולשני. שבועיים לאחר מכן התחלתי לקחת טמוקסיפן ולפני כחודש סיימתי 25 הקרנות לשד. לפני כמה ימים השד השמאלי נהיה קשה יותר במיוחד באיזור הצלקת של הניתוח. יש לי כאבים בשד. עם התופעות בעור אני מסתדרת והן כמעט והחלימו. השאלה שלי : מדוע פתאום יש לי כאבים בשד לאחר שכבר הוקל לי? ולמה פתאום השד נהיה קשה יותר דווקא שחלף כבר חודש ממהקרנות? אגב- בימים אלה אני סובלת מגזים , לא יודעת אם זה קשור. אני יודעת שהקיבה מסתיימת בבועת אוויר ממש מתחת לשד שמאל. אשמח מאוד לתשובה. בתודה
שלום סיגלית,הצטברות נוזלים בשדהיא תופעה נפוצה מאוד אחרי ניתוחובדרך כלל אינה מצריכה כל התערבות, הנוזלים נספגים לבד.
מומלץ לפנות לכירורג להיבדק ולהחליט אם יש צורך בשאיבה של הנוזל.בברכה,דר' תניר אלוייס
שלום,
בת 34, ללא ילדים.
לפני כשנה התלוננתי בפני כירורג על גרד וכאבים חולפים בעיקר בשד שמאל.
הכירורג לא מצא דבר ובממצאי בדיקת אולטרה סאונד נמצאה ציסטה קטנה בצד ימין שלפי הבנתי אינה מצריכה טיפול.
בשבוע האחרון יש לי כאבים עזים בשד שמאל כולל כאבים ואדמומיות בפיטמה. כמו כן כאבים בעצמות במקומות שונים בעיקר בגפיים אך גם בריאות (בעת נשימה חזקה). אציין כי אינני יכולה לישון- הכאב תמידי.
יש לי תור לכירורג (רק בסוף השבוע הבא). שאלתי הינה: האם רצוי/מומלץ ללכת ישירות למיון (יום שישי), אם כן למיון כללי/נשים או?..
אני שואלת זאת כיוון שהתור לכירורג מבחינתי מאוחר (בגלל הכאב), ומי יודע מתי יהיה מועד התור לבדיקות.
תודה מראש,
ליאת
נמצאו בממוגרפיה מספר הסתידויות . בביופסיה, MRI ןUS התשובות היו שליליות. בנוסף יש לי הסטוריה של סרטן שד לשלוש קרובות מדרגה שניה. האם ניתן להסתפק בהמשך מעקב או שכדאי להוציא בניתוח? בנוסף ברצוני להיכנס להריון. האם זה יהווה בעיה עם המעקב?
לקחתי במשך כמה חודשים כדורי סידן במינון מאוד גבוה. האם זה יכול להשפיע על תוצאות הממוגרפיה?
תודה
עברתי ממוגרפיה, אולטראסואונד וביופסיה אחרי שגיליתי גוש בשד. אני עדין מחכה לתוצאות. ממה יצא יש חשד למעלה מסביר שהגוש ממאיר.מתוך כל מה שקראתי עלו לי שאלות שלא מצאתי להן מענה במהלך החיפוש אחרי מידע....א. עד כמה צריך למהר עם ניתוח? מה קצב הגדילה והצמיחה,הכפלה של גידולים בשד?ב. לפי מה מחליטים על כריתה מלאה או חלקית? הגודל?ג. הבנתי שניתן לגלות אם יש גרורות לפי בלוטת הזקיף האם ניתן לעשות ביופסיה לפני הניתוח וכך לפחות לדעת מה המצב לפני כל התהליך?? למה עושים זאת זאת רק במהלך הניתוח?ג. הבנתי שהרוב יוצאות מזה ומנהלות אורח חיים בריא ומלא. מה הנזק ליד ,לתנועתיות,לתחושות אם אכן מסירים גם את בלוטות הלימפה ?האם הבדיקה לזיהוי גרורות(PET) אמינה? למה לא עושים לכל מי שיש גידול ממאיר?מניחה שיעלו לי עוד שאלות עד שאגיע לרופא אחרי התוצאות.... אבל תודה רבה