תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,באופן כללי המילה חודרני ופולשני הן מילים נרדפות לצורך תאור המצב.DCIS הוא גידול שאינו פולשני ואין לו פוטנציאל לשלוח גרורות ולכן לא נחשב כמקצר חיים. עם זאת גידול מסוג DCIS עלול להתפתח לגידול פולשני ולהוות סכנת חיים. יש להניח שחלק מגידולי ה DCIS לא יגרמו לכל נזק גם אם לא יטופלו. עם זאת מדובר בתאוריה בלבד שאין לנו דרך להוכיח אותה באמת.הידיעה אם מדובר בגידול פולשני או לא חשובה להחלטה על הטיפול בבלוטות הלימפה וכן לגבי טיפול ססטמי בהמשך.בהצלחה,דר רינת ירושלמי
שלום
לאימי התגלה סרטן השד בהיותה בת 32.
האם נכונה העובדה כי ככל שהגיל צעיר יותר כך גובר הסיכוי לכך שהסרטן הוא גנטי?
לגבי בדיקה גנטית:
אני מתלבטת אם לבצע בדיקה שכזו כיוון שאני חוששת מתוצאה חיובית של נשאות הגן. לאחרונה הבנתי שאם אכנס להריון ובמידה ויש לי את הגן ניתן לבודד אותו כך שלא יעבור אל התינוק\ת העתידי. האם נכון הדבר? אם כך הדבר אני חושבת לחיוב על ביצוע הבדיקה
לסיום: מהו התהליך שיש לעשות על מנת להגיע לבדיקה? אילו מסמכים נדרשים והיכן ניתן לתאם את הבדיקה?
אשמח גם לייעוץ האם כדאי\לא כדאי לבצע הבדיקה. בכל מקרה כיום אני מסתובבת בתחושה לא טובה בשל חוסר הוודאות לגבי העניין...
תודה בכל מקרה
שלום לכלכם. מנסה לארגן רשימת נשים, שלקו בסרטן השד, (גם בתקופת הטיפולים וגם אחריהם) המעוניינות לטייל בקבוצה עם מדריך לאיזורי הגליל העליון, רמת הגולן וכו' אחת לחודש, לטיול יומי. לתושבי מרכז הארץ יש הרבה אופציות לטיולים. ואנו תושבי חיפה,קריות, עכו והסביבה, מתקשים למצוא טיולים שמתאימים לנו. בגלל המגבלה לעיתים של חולשה,המנעות מצריבת השמש, - לא מתאימים הטיולים הדורשים מאמץ פיסי, וגם קצב הטיול והמחירים משאירים אותנו בבית, בשעה שאחרים יוצאים ומבלים. חשבתי, שנחמד היה ליצור רשימת נשים,שחלו בסרטן השד, המעוניינים לטעום טעמו של הטבע הירוק, תחושת הקרירות של נטיפי המיים בנחלים, לעצום את העינים ולחוש את הרוח המלטפת בעת הליכה מתונה על חלוקי נחלים, והפוגות לטעימת מטעמים ביתיים שכל אחת מאיתנו תתרום כדי להניח על מפה משותפת בצילה של חורשה. זאת ועוד: העובדה שההצטרפות תהיה לאלה שלקו בסרטן השד ומתמודדות עם דברים משותפים, - יאפשר פתיחות, יצירת קשר, ביננו לקראת הטיול הבא. אם נצליח לארגן רשימת מעוניינות, ליציאה של טיול יומי כזה,אחת לחודש, עם מדריך (חשוב! ויש לי מדריך מקצועי מקסים שמבצע טיולים כאלה לקשישים) - נוכל לפנות לאגודה למלחמה בסרטן, בבקשה לאפשר מימון עבורינו, כדי שהעלות שלנו תהיה סמלית בשעה קשה זו של השתכרות, שכל הוצאה של שקל היא בעייתית. האגודה למלחמה בסרטן - תוכל אז לגייס כלי- מלחמה נפלא להילחם בסרטן שתקף אותנו. כלי - שיש בו יציאה מהחולי והעיסוק בסרטן השד - אל הטבע הירוק, ושעבורינו הוא הרבה יותר מכדורי הרגעת כאב, או טבליות לטיפול במצב הרוח..מנסיוני, (לצערי הצטרפתי לכמה טיולי-קשישים(80-93), בגלל שלא יכולתי להצטרף לטיולים רגילים הדורשים מאמץ, אך הפסקתי בגלל העלות, (למרות ההנחות שקיבלתי), אז מנסיוני: ברגע שחזרתי אחר הצהרים הביתה, החיוך לא זז מפני. וכאילו צברתי דלק עד הטיול הבא. זה מסייע!! ! זה נפלא!!! זה שובר את הקושי היום יומי!חליתי בסרטן השד רק לפני כמה חודשים, והופתעתי עד כמה נשים בטיפולים ואחריהם נישארות בבית, לא מטיילות, כי אין מסגרת מתאימה לנו. אני בת 58, ואני מזמינה את כל קשת גילאי הנשים שרוצות לחייך אל הטבע. תאמינו לי, שמול פרפר מפזז, שפן שזוקף גב ומציץ בנו, דג שמדגדג את כפות הרגלים בנחל- הגיל לא חשוב!!!
חשוב: יש לי 2 תפילות:1. שרבים ישלחו לי למייל את הפרטים הבאים:
שם פרטי ומשפחה, גיל, עיר מגורים, טלפון נייח/סלולארי. והחשוב ביותר: מייל פרטי ברור. (ההתקשרות שלי דרך המייל, כדי לא ליצור הוצאות חשבון טלפון)2. שהאגודה למלחמה בסרטן, תאות לממן את הטיול הזה אחת לחודש, עם עלות סימלית שלנו. כי הנושא הכלכלי מעיק על כולנו. (הטיול מיועד לאלה שלקו בסרטן השד ולא למשפחות, ילדים, בעלים וכו'... כדי לאפשר לנו להיות קבוצה מיוחדת.)(עם המשפחות יש הרבה אופציות אחרות ולנו לעצמינו -לא)למי שמעוניינת(באופן עקרוני. בלי להתחייב כרגע לתאריכים ורישום, אלא כדי שאוכל לפנות לאגודה למלחמה בסרטן, שמזלינו שיש אותה!!!)הדואר שלי: sigi999@gmail.comחובה לציין בנושא: הצטרפות לקבוצה, כדי שאדע להתייחס לפונה. נא לא לפרסם פרטים אישיים באתר עצמו. אלא רק למייל.בברכה,אופירה
שלום לכן,
קיבלתי תשובות הבוקר על גוש בשד -
invasive ductal carcinoma
Ductal carcinoma in situ (DCIS) intermediate and high grade, comedo type
רציתי לשאול - התגלו לי גושים גם בבית השחי שטרם בוצעה עבורם ביופסיה - מאוד מוזר כי הרופא שלי ביקש בביופסיה של השד גם לבדוק את הגוש בבית השחי אך בוצעה עליו בדיקה של סונר ונאמר לי שאין צורך בביצוע ביופסיה כי הוא שפיר (עוד לפני שהתקבלה תשובה חיובית על הביופסיה של השד).
כעת, הרופא שלי רוצה לבצע הוצאה של הגידול בלבד ולקיחת ביופסיה בפעולה כירורגית (עוד כשבועיים). קרובי משפחה מביני עניין אומרים לי שבתוצאות כאלה אסור לקחת סיכון וצריך לדרוש כריתה מלאה ולבטח צילומים של הכבד והריאות ובדיקה מקיפה ככל הניתן לגביי קיום גרורות (שיהפכו את הניתוח ללא רלוונטי).
ולשאלתי - איך אני יכולה להגיע למכון שד באחד מבתי החולים הגדולים בו נמצאים תחת קורת גג אחת כל המומחים שיכולים להגיע להחלטה מושכלת בענייני??
כרגע אני בקופ"ח מכבי אשר שולחת אותי לאסותא לביצוע הניתוח...
איך אוכל לקבל חוו"ד נוספת שאינה פרטית? יש לכך כיסוי כלשהו בקופת חולים?? זה נכון שכמאובחנת עם סרטן השד אני זכאית, במסגרת הביטוח זהב של קופ"ח, לבדיקת אף בכל אחד מבתי החולים שאבחר ולא רק במרכז הרפואי (אסותא) שעובד עם קופת החולים שלי (מכבי)?
המון תודה לכל מי שתוכל לייעץ !
ראשית ברצוני לאחל טיפול קל ובריאות שלמה.
במצך, היות שבכל מקרה מתוכננת התערבות ניתוחית, הייתי מציע לערב כירורג פלסטי בתכנון הטיפול כדי שיוכל לתרום את דעתו באשר לאופציות השחזוריות. אם מדובר בכריתה מלאה אז בוודאי, אך גם יוחלט על למפקטומיה יתכן שיהיה מקום לנקוט בגישה אונקופלסטית (Oncoplastics), בה מבצעים שחזור של הפגם בזמן הכריתה החלקית. בהצלחה.
לא נוכל לענות. עלייך לפנות למבטח ולשאול מה יכסה.נסיעה טובה,דר' ירושלמי
שלום רב,
לפני 3 שבועות עברתי ניתוח להוצאת גידול ממאיר קטן במיוחד בשד ובבית השחי. אולם לאחר בדיקת הפתולוגיה ראו שהמקום לא נוקה לחלוטין ומבקשים לעשות ניתוח נוסף.
האם הדבר מקובל?
תודה רבה!
במסגרת הפרויקט "להראות טוב...להרגיש טוב יותר" האגודה למלחמה בסרטן מזמינה נשים חולות סרטן לקבלת פאות במספרה ייעודית, ללא תשלום.לפרטים נוספים - לחצו בקישור למטהבברכה,מרכז המידע