תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
גילו לי סרטן שד בשד שמאל עקב שני גידולים של פחות מס"מ. עברתי ניתוח כריתה דו צדדי ע"P רצוני. בפתלוגיה לאחר הניתוח נתגלתה בלוטת זקיף אחת מתוך 5 שהוצאו כנגועה (0.7 מ"מ) במקום שהוא capsulated . 2 הגידולים בשד נמצאו חויביים לאסטרוגן, ואחד מהם נמצא גם חיובי לher2 . עברתי 4 טיפולי AC וכעת התחלתי 12 טיפולי טקסול . ולאחר נכן הרצפטין וטמוקסיפןשאלתי היא האם מצב זה מחיב גם הקרנות? מה הרווח שיצא לי מהקרנות לאחר שימוש כה נרחב בתרופות שצוינו לעיל? יש לציין כי נתקלתי בדעות רופאים חלוקות בעניין. אשמח מאד להתיחסותכן בתודה מראש
סיימתי כמו (סרטן שד) לפני שבוע.הקרנות באוקטובר. אפשר להתרחץ בים.? ואם לא, אז מתי כן? לאחר כמה זמן מהכמו?ומה לגבי הקרנות ורחיצה בים?
שלום רב,אחרי סיום הכימוטרפיה אין מניעה מרחצה בבריכה ובים.
במהלך ההקרנות העור רגיש מאוד ולא מומלץ לחשוף אותו למלח שבים או לכימיקלים שבבריכה.
אחרי סיום הקרנות, אחרי מס' שבועות, אפשר שוב להתרחץ בכל סוגי מאגרי המים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום לכולם.האם יש אפשרות לארגן דרך האגודה למלחמה בסרטן טיולים מסובסדים ע"י האגודה (עם אוטובוס ומדריך) אחת לחודש לאיזור הגליל, רמת הגולן בחיק הטבע?(טיול למשל לאורך קטע מהירדן השופע, כשהוא עכשיו מוצל עם קטע הליכה לא קליל ומדריך טיולים, היה עושה את מלאכתם של 100 כדורי הרגעה...).הבעיה: א. באיזור חיפה קריות והצפון אין כמעט אפשרות לטיולים. רוב הטיולים שאינם כרוכים בעלות גבוהה, ועם מאמץ לא גדול של הליכה הם באיזור המרכז.ב. אוטובוס כזה של מטיילות של חולות בסרטן השד, - היה מעלה את מצב הרוח בצורה לא רגילה. מה עם הרמת הכפפה ע"י האגודה לארגון כזה, (עם מדריך! חשוב!) עם יציאה אפילו מחיפה והסביבה לצפון?
אולי האגודה למלחמה בסרטן תרים את הכפפה ?....מהשם: "האגודה למלחמה בסרטן" ממש מתבקש כלי נפלא כזה למלחמה בסרטן והשלכותיו: טיול מסופסד בטבע, מחיפה והקריות לכיוון הירוק והמיים של הגליל......
אני בת 49 מאובחנת בסרטן שד ולפני ניתוח. אני צריכה לעבור MRI - אני עדיין בעלת מחזור חודשי. מתי בחודש יש לבצע את הבדיקה? האם יש חשיבות עליונה לכך? אינני רוצה לדחות את הבדיקה לחודש הבא !!!! אנא תשובה דחופה
שלום רב,בעיקרון יש חשיבות למועד הבדיקה ביחס למחזור. במקרה שלך איני בטוחה שזה רלוונטי. הכל תלוי באינידקציה לבדיקה. האם הופנית בכדי לאמוד את גודל הגידול? האם בכדי למצא מוקדים נוספים אם קיימים? או אולי לבדוק את השד השני?כיוון שיש לך כבר מועד לניתוח- נשמע לי שמועד הבדיקה חשוב פחות.עלייך לשוחח עם הכירורג/ית בכדי להבין מה צטרת הבדיקה.בהצלחה.דר' רינת ירושלמי