תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום
סבתי שתחי' בת 80+ ואובחן אצלה גידול ממאיר בשד. האם אבחון בגיל כזה אומר שאני נמצאת בקבוצת סיכון?
לסבתי יש רק בנים, כך שגם אם העניין גנטי הוא "דילג" דור. לאמה של סבתי גם גילו בזמנו גידול כלשהו, אבל בתקופה ההיא ביצעו כריתה ללא בדיקת ממאירות, כך שעד היום לא יודעים אם היא באמת היתה נדרשת.
אם זה גנטי ואם לא, מאיזה גיל מומלץ להתחיל מעקב? (אני בת 27)
שלום,
אני עושה בדיקת PET בשבוע הבא כחלק מביקורת אחרי ארבעה חודשים מסיום טיפול.בנתבקשתי גם לעשות ממוגרפיה גם לשד השני ( אני חד ציץ :-) ). השאלה למה לעשות ממוגרפיה אם אני עושה PET? האם הבדיקה הזו לא מכסה את כל הגוף?
שלום רב,
לפני מעט למעלה משנה גילו אצל אימי בת ה50 Invasive Carcinoma ברביע חיצוני עליון בשד שמאל. עברה לאמפקטומי , בלוטות לימפה נקיות. לאחר שהגיעו תוצאות הבדיקות שלהן מאמריקה האונקולוג המטפל לא ראה צורך בכימו. היא טופלה בהקרנות ולוקחת כדורי ארומסין וטמוקסיפן. לפני כחודשיים הגענו לבדיקת מעקב והרופא הפנה לבדיקת MRI. תוצאות הMRI שהתקבלו:
רקמת שד צפופה, בוצעה צביעה, לא נראים מוקדים חשודים בשדיים.
מוקד 0.8 מ"מ לא ספציפי בסטרנום - ממומלץ מעקב.
טרם הלכנו לרופא אך אני מודאג מאוד. האם מסמתן שמדובר בגרורה למרות שקשרי הלימפה היו נקיים ולמרות המרחק בין הסטרנום לרביע החיצוני העליון של השד ?האם יכול להיות שמדובר בתהליך אחר כלשהו או שהסיכוי לכך קלוש? האם בסדר לצאת לחו"ל ל3 שבועות טרם בדיקת העניין? (הMRI בוצע כבר לפני כחודש)
אודה מאוד לכל תשובה.
שלום רב,לא ברור לי למה בוצעה בדיקת MRI, שאחת הבעיות העיקריות איתה היא רגישות יתר - כלומר נטייה לזהות ממצאים שבסופו של דבר מתבררים כשפירים.MRI גם אינה בדיקה קלאסית לאבחון של גרורות בעצמחות, מה גם שהתשובה "לא ספציפי - דורש מעקב" מעידה על כך שמי שראה את הצילומים לא התרשם שדרגת החשד גבוהה.ממליצה לפנות לרופא המטפל להחלטה לגבי המשך בירור, ומכיוון שאם הרופא יחליט לבצע בירור כמו PET CT למשל - בדיקה שהתור אליה הוא כחודש - אז אני מניחה שאין מניעה ליסוע לכמה שבועות קודם..
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום רב. אני בת 38 ולפני כשנה עברתי ניתוח כריתה לאחר גילוי סרטן שד גרורתי.
עברתי כימותרפיה והקרנות, ושיחזור מידי של השד על ידי סיליקון. כיום, שנה אחרי, אין לי סימנים של המחלה, ואני רוצה להאמין כי נרפאתי. כיום, אני יכולה להתפנות לנושאים ושאלות בנושא השתל, שלא הייתי ערה להם מספיק בעבר.
לא נוח לי עם ניתוח השחזור שעברתי, לא מבחינת הרגשה, ולא מבחינת הגודל (אני חושבת ששני השדיים לא שווים בגודלם).
האם אני יכולה לעבור שחזור שד מחודש, שיתאים לרצונותיי?
שמעתי שאפשר לשחזר מרקמה בגוף למתן תוצאות טובות יותר והרגשה נוחה וטבעית יותר, האם אני יכולה לעבור שחזור כזה? ותודה מראש על העזרה.
שלום רב,אני מניחה שאין מניעה מבחינה רפואית שתעברי שחזור, אבל אני ממליצה לך לקבל אשור לכך מן הרופאים שעוקבים אחריך.שחזור מרקמות עצמוניות הוא ניתוח גדול יותר עם סיכוי לתוצאה קוסמטית טובה יותר, אבל זכרי ששד משוחזר לעולם לא ירגיש ולא יראה בדיוק כמו שד טבעי.
שלום רב,לכל מבטח רפואי- שירות לקוחות ויחידה העוסקת בתלונות , קבילות וערעורים. תוכלי להיעזר ברופא המשפחה אם יהיה צורך.בברכה ובריאות שלמה.דר' רינת ירושלמי
שלום אורית,הטיפול בפפילומה הוא כריתה של הגוש בניתוח, בדרך כלל אין צורך בבדיקת MRI, שנמצאת בסל בהתוויות מאוד מסויימות, ואינה מאושרת לכל מקרה.לא לגמרי ברור לי מה יכולה לתרום בדיקת MRI במקרה שלך, מה גם שבכל מקרה יהיה צורך בניתוח לכריתת הפפילומה, במידה והקופה לא תאשר הבדיקה אני ממליצה לך לחזור לרופאים המטפלים בך ולבדוק איתם אם אמנם הבדיקה חיונית, ואם כן שיסבירו הם לקופת החלים למה עליה לאשר את הבדיקה.בדיקה נוספת שאפשר לבצע היא מפוי של צינורות החלב - דוקטוגרפיה, אבל לא בכל מקום יודעים איך לבצע אותה.בברכה,דר' תניר אלוייס
זאת שוב אורית בקשר לחשד לפפילומה הבעיה שלי היא שאצלי אין גוש בשד אני לא מרגישה כלום השד שלי רך למגע רק ביצעו לי ציטולוגיה בגלל הפרשות מהפיטמות של השדיים שהתשובה של הציטולוגיה בשד השמאלי חזרה חיובית עם חשד לפפילומה הממוגרפיה והאולטסנד תקינים לחלוטין לללא ממצאים ולכן מנסים לחפש מה הבעיה שלי כי עדין לא מצאו את הממצא שלי הרופא הכירוג בקופת חולים שלח אותי בדחיפות לבלינסון ליעוץ וזה מה שהומלץ לי שם וגם התיעצתי עם עוד רופא וגם הוא המליץ על אותה בדיקה היום התבסרתי שהקופה אישרה לי את הבדיקה חששתי שמה לא יאשרו כי וועדות לא תמיד מאשרים צריך להיות אחד לאלף שיאשרו לך משהו היו לי מקרים שלא אישרו הפעם אישרו לי כי אולי בגלל שאני צעירה ויודעים שצריך למנוע מחלות שלא היו חלילה בעיות בעתיד מה שנקרא גילוי מוקדם אני מקווה שהבדיקה הנ"ל תגלה את הבעייה במידה ולא המליצו לי גם על הבדיקה שנייה דוקטוגרפיה האם אתה מצבע אותה כי במדיה ולא יגלו לי את זה גם בבדיקת MRI אז אולי אני יעשה גם את הבדיקה שציינת אם אתה עושה את זה כמה זה עולה פרטי לעשות אצלך קופת חולים לא עושה בדיקות כאילו רק שביקרתי במכון רביד ששם עשיתי אולטרסנד ד"ר מיכל רביד המליצה לי גם עם זה אבל היא המליצה גם לחזור על הציטולוגיה ואם היא שוב תחזור חיובית אז לעשות מה דעתך בנושא זה ?
ד"ר ירושלמי שלום,
מדוע לא קיבלתי את תשובתך/ חוות דעתך? חשוב לי לדעת לפני שאני מתחילה...
שלום צוצי,אני מניחה על פי התיאור שלך שמדובר בגידול טרום סרטני, ואכן הקרנות הן חלק מן הטיפול המשלים במקרים של ניתוחים משמרי שד.
להקרנות יש לכל היותר תופעות לוואי מקומיות - אודם וחום מקומי, בדרך כלל לא יותר מכווית שמש דרגה ראשונה, אם כי יכולות לעיתים להתפתח שלפוחיות או קילוף עור.בטווח הרחוק יכולים להיות סיבוכים נדירים מאוד כמו הצטלקות בריאה, אבל אלה דברים שהיום בשיטות הקרינה מודרנית כבר כמעט ולא רואים.בברכה,דר' תניר אלוייס