תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלוםברצוני לקבל מידע מה מומלץ מבחינת ההמלצות כאשר חוזר הסרטן שד אחרי 5 שנים בצד השני,האם ההמלצה היא לעבור טיפול ניתוח משמר או כריתה של 2 השדיים?ידוע שאצטרך לעבור את כל הטיפולים,ניתוח כימו,הקרנות,רק השאלה היא מה לגבי כריתה מלאה?מה ההתוויות בעד ונגד?תודה רבהטל
שלום יש לי גן סרטני brca2 אמי ניפטרה מסרטן שחלות בגיל 60 שתי דודות עם סרטן שד
אני בת 35 מתכוונת להוציא שחלות אחרי ההריונות אני רוצה לעבןר גם כריתת שד
שאלתי היא עם אפשר להשעיר את הפיטמה והעטרה או שחייבים להוא הכול אני יודעת שאני צריכה לכרות אבל מאוד לא רוצה לפגוע בפיטמה תודה רבה
אני חולת סרטן השד, בת 42. ב- 27.2.11 הוצאו לי בלוטת הזקיף ו- 32 בלוטות מבית שחי ימין. אני ימנית, קלדנית במקצועי, עובדת בהקלדה יום שלם, עבודת הקלדה אינטנסיבית. לאחר עבודות בבית יש לי כאבים ביד ימין, עד כף היד. השאלה היא , האם אוכל לחזור לעבוד כקלדנית ? האם יתנו לי אחוזי נכות מביטוח לאומי ? האם רופא תעסוקתי יקבע שאני אעבוד פחות ? אודה על תשובה.
שלום רב,כמה זמן אמורים להימשך כאבי גב תחתון וכאבי עצמות החזה שהחלו שבוע לאחר זריקת NEUASTIM 6 MG ?תודה, טליה
שלום רב,כאבי עצמות , שרירים ופרקים בדרגה קלה עד בינונית הם תופעת לוואי שכיחה לטיפול בneulastim. הכאב אמור לחלוף עם משכך כאבים כמו אקמול. הכאב צפוי להמשך כל זמן שיש השפעה של ההזרקה על מח העצם ולכן יש המתלוננים על כאב במשך ימים ארוכים. בכל מקרה של כאב בחזה יש להתייעץ בעניין עם רופא המשפחה או עם האונקולוג בהקדם.במידה והכאב מציק מאוד ניתן לנסות טיפול בזריקת GCSF בעלת אפקט פעולה קצר יותר. החיסרון - יש צורך ב5-7 זריקות בממוצע להשגת אפקט דומה לאפקט הזריקה הבודדת.בברכה,דר' רינת ירושלמי
לפני כ-11 שנה עברתי טיפולים כימוטרפיים והקרות למחלק ההודג'קינס. כיום (בגיל 47) התקלה גושון סרטני בשד (שעה 7-8) גודל 1.9. הוחלט לכרות מכיון שנאמר לי שלא ניתן להקרין שוב את אותו אזור. האזור שכבר עבר הקרנות הינו צואר תחתון ובית חזה עליון (לא בדיוק אותו אזור- אבל קרוב).האם באמת לא ניתן פשוט להסיר הגידול (הוא באמת קטן) ואז לעבור הקרנות? ואם לא - מה הן הסיבות לכך שלא ניתן להקרין האזו, איפה החפיפה?האם ניתן להפנות אותי למידע בנושא?מודה.
רוחה שלום רב,בעיקרון- בכל איזור בו מצוינת קליטה פתולוגית קיים חשד לחזרת המחלה. אם בוצע CT ב2010 כדאי מאוד להשוות בין בדיקות ההדמיה . עליכם להתייעץ עם האונקולוג באם יש צורך לבצע ביופסיה מאחד הממצאים החשודים. בעניין טיפול בחזרת המחלה- אין באפשרותי להמליץ על טיפול בלי להכיר ולבדוק את אמך.בברכה,דר' רינת ירושלמי