תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
היי
מהתשובה הפתולוגית שהתקבלה לאחר ניתוח משמר שד,אני קוראת שהוצא גוש בגודל 2 ס"מ .2 בלוטות זקיף שנמצאו נגועות במהלך הניתוח וכ 30 בלוטות נוספות שמתוכן 20 נגועות שזה אחוז רציני. כך שאני בGRADE 3 וSTAGE 3 HER2+3.
1. מה זה אומר שנמצאה רקמה שומנית מעורבת עם רקמה אפורה פיברוטית?
2.מה זה אומר- גבול אחורי עם גידול 2, גידול עם גבול קדמי 3 ,נראית קבוצה זעירה של תאי גידול בחלל ווסקולרי קטן במרחק 1 מ"מ מהגבול התחתון.
3.האם 2/3 בלוטות נגועות מצביעות על עוד כ- 2/3 בבלוטות שנשארו בבית השחי? כמה בלוטות באמת יש שם?
4. האם זה אומר שאזדקק לניתוח נוסף כדי להוציא את כל השד והבלוטות הנותרות, או שהטיפול הכימי האגריסיבי שאקבל יחסל את התאים???
תודה וחג שמח
בוקר טוב- אם הבנתי נכון אז הטיפול האנדוקריני שייך להורמונים.
כתוב לי שהרצפטורים לאסטרוגן ופרוגסטרון חיוביים.
ביצעתי לפני הניתוח PET CT וחוץ מהערה על כבד בגודל תקין, מרקם מעט לא אחיד, ללא ממצא מוקדי- מה זה אומר -האם צריך להיות במעקב ?
על כל שאר המערכות בגוף כתוב שאין עדות לתהליך הרסני או לבלוטות מוגדלות. בתקווה שבדיקה זו מאתרת את הבעיות כשהן פצפוניות.
תודה
שבת שלום וחג שמח
הניתוח הראשון (הוצאת 32 בלוטות) היה ב- 10.3.11. האם אוכל לקבל מהרופא כירורג המלצה לקבל א.מחלה עד סוף מאי ?