תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שיר שלום,
הזכרת שלוש בדיקות שונות HER2 ורצפטורים להורמונים ER וPR. על פי רוב חיוביות של רצפטורים להורמונים עדיפה על מצב שלילי. אבל חשובה מאוד גם התשובה של HER2.
בברכה,
דר רינת ירושלמי
רציתי רק להעיר, שכחולה חדשה ממש, רצוי לקבל את המידע המדוייק מהרופא שלך. (אונקולוג או כירורג שד).הסיבה היא, שיש הרבה מרכיבים שיוצרים כותרת של "דרגה 2". ואת לא נתת כאן פירוט שלהם. לפי ניסיוני, יש צורך בהרבה אסרטביות כדי ל"עצור" את הרופא מלקרוא לפציינט הבא בתור, ולבקש בעדינות אך ללא ויתור, שיסביר לך.קשה לו. הוא בלחץ עצום של עבודה. אבל ברגע שתצאי מהדלת, תשומת ליבו תהיה לחולה הבא. לכן, את צריכה לבקש הסבר.מאחת שלא כל כך מצליחה לקבל הסבר..... בגלל לחץ העבודה של הרופאים.אגב, לא כל הסבר יכול לסייע לך. יש דברים, שנובעים מ 7 שנות לימודיהם וההתמחות גם היא לוקחת שנים.... וקשה להסביר בכמה משפטים, קורסים שלמים שלמדו...אבל מה זה דרגה 2 הם חייבים להסביר לך. וזה יותר טוב מדרגה 3 או 4. תאמיני לי.בכבוד רב,חולה חדשה.
שלום שיר,
דרגות המחלה נקבעות על פי גודל הגידול בשד ומעורבות בלוטות לימפה אזוריות. הדירוג הינו מ0-4. דרגת המחלה 2 יכולה להיקבע ככזו אם יש גידול גדול מ5 ס"מ. או אם קיימת מעורבות בלוטות לימפה מתחת לבית השחי.
לא אלעה אותך בפרטים של כל שלב ושלב, אך ככלל ככל שהשלב נמוך יותר המצב טוב יותר.
דר' רינת ירושלמי
בשאלתך אין התייחסות לגודל הממצא ומאפייניו. בהחלט יכול להיות שמדובר בממצא שאין לו משמעות קלינית. לעיתים אין מנוס אלא לבצע ביופסיה מן הממצא , אם ניתן.
בברכה
הרצון שלי לעבור בבילינסון או מכון דוידוף (זה אותו דבר? או מכונים נפרדים?)נובע מהתשובה שניתנה לי כפי שתארתי, במקום אחר בארץ. התשובה אמנם לא חד משמעית עדיין, אך רוח הדברים מוביל לאמירה, שאיני עומדת בקריטוריונים בגלל הכריתה המלאה, גודל הגידול והבלוטה הבודדת. את הסיכון הגבוה להישנות, (אונקוטייפ 35), והעובדה שהייתה פריצה של הקפסולה בבית שחי, לא העמידו כגורם שכן מאפשר הקרנות. תודה