תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
ובשורות טובות
תודה ד"ר גולדברג על תשובתך הפרום הזה עוזר להרבה מאוד נשים, ישר כוח!באשר להמשך טיפול..הסתבר לנו שכן מדובר בהתקדמות המחלה לפי PET ו מרקרים. אבל בעיקר בגלל שאמי (בת 50) כבר לא מצליחה להתרומם מהמיטה לבד. הטיפול הוחלף לטקסול הרצפטין וקרבופלטין. האם זה פרוטוקול ידוע ובשימוש?אם יעיל? כמה זמן לפי הערכתך לפני שנצטרך שוב להחליף טיפול בגלל התקדמות המחלה. אמי חולה בסה"כ 8 חודשים (גילינו בשלב מתקדם) וזו הפעם השלישית שהמחלה מתקדמת.למה ריאלי לשאוף? לנסיגה של הגרורות במידה מסוימת או לכך שלא יהיה יותר גרוע?איך אפשר לשפר את המצב של החולשה הקיצונית הזו? בברכת יום נעים,נילה.
-מהו השינוי לגבי שירותי בריאות כללית, בנושא של תרופות שלא בסל, לסרטן שד?לא כל כך הבנתי את השינוי שכתוב באתר שלהם. הם כותבים שם, שהחל מפברואר 2011 כבר לא זכאים (מושלם פלטינום) להתחלה של טיפול בכמוטרפיה שלא בסל. וקודם, היה אפשר לשלם כשלוש מאות ש"ח וכן לקבל תרופות לסרטן שד שלא בסל)-מוקסי שניתן נגד בחילות דרך הוריד ומוריד בחילות לחמישה ימים, הוא בסל של הכללית? אני ממש לא מצליחה להשלים עם העובדה, ששכן שלי שהה 4 ימים לפני ניתוח בבית חולים, רק משום שהוא המתין לקרדיולוג, שלא היה זמין.... ואני לא יכולה לקבל תרופה נגד בחילה.....
שלום רב,פני דרך האחות המתאמת לעובדת הסוציאלית במוסד בו את עומדת לעבור הניתוח - והיא תוכל לכוון, להסביר ולעזור לך בכל הקשור לזכויות סוציאליות וכד'.בדרך כלל נציגת יד להחלמה של האגודה למלחמה בסרטן תבקר אותך בבית החולים למחרת הניתוח לפני השחרור, אחיות המחלקה יזמנו אותה - את לא צריכה להטריח את עצמך בנושא.בכלל - האחות המתאמת היא אשת הקשר שלך לכל השאלות והבעיות האלה.בברכה,דר' תניר אלוייס
בת 41 עברתי מסטקטומי לאחר ממצא של קרצינומה 8 ממ ו 2 ממ סמוכים אחד לשני , (לאמי סרטן שד בגיל 60 ללא החלמה ) התחלתי טיפול טמוקסיפן בלבד יש לי תופעות לוואי מינוריות : גלי חום לעיתים רחוקות בהתחלה היה יותר , אדמומיות קלה בעור הפנים והגפיים, המחזור נעלם וסחרחורות קלות פה ושם . השאלות:1.האים צריך לדווח לאונקולוגית או שאפשר לחכות עד פברואר לביקורת?2.האם יש קבוצות תמיכה גם לנשים כמוני שלא עוברות כימו ומסובכות בעיניין .?3.אני ממוצא צפון אפריקה האם יש חשיבות להרחבת בדיקות הגנטיקה לנשאות ( לאמי גם היה סרטן הרחם בגיל 58)? 4.האם יש איזה גוף שנותן תמיכה כלכלית למימון בדיקות הנשאות ?
אמא שלי עברה ניתוח להסרת גידול מהשד
הוא הוצא במלואו בגודל 0.8 מ"מ
ושתי בלוטות נקיות הוצאו
נאמר לה ע"י האחות בבית החולים (שבוע הבא היא אצל הרופא שיחליט סופית)שכנראה היא תעבור סדרת 18 טיפולי כימותרפיה וטיפול הורמונאלי
האם זה דבר מקובל במצב של ניתוח של גידול שהוצא במלואו שעבר בהצלחה לעבור כימותרפיה בכל זאת?
כן זה מה שמוזר..
שבדיקות הקולטנים היו טובות
הגידול הוצא במלואו
הבלוטות לא היו מעורבות
הגידול היה קטן
אבל אני מניחה שהרופא ידע להסביר את זה בשבוע הבא
תודה בכל מקרה