תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שווה לקרוא את המאמר הוא קצת שינה לי דברים בראש. אז למה צריך תואר שני בזה? יש לזה תרגום להמשך.Relocation
קשת שלום,הבדיקה הפתולוגית בדרך כלל מהימנה מאד בכל הקשור לעצם הקביעה שמדובר בסרטן שד, לגודל הגידול ולקביעה האם בלוטות הלימפה נגועות. לגבי דרגת ההתמיינות של הגידול (ה-grade) דרגת המיהמנות תלויה במיומנות הפתולוג. לגבי הקביעה של ER PR ו-ER-2 יתכנו סטיות מהערכים הנכונים באחוז לא מבוטל מהבדיקות (לא רק בארץ אלא בעולם כולו). כיוון שהקולטנים ER, PR, HER-2 חשובים מאד ועל פיהם נגזרות החלטות טיפוליות חיוניות הרי שאם לחזור על בדיקות - אלו המועמדות העיקריות. ניתן לבדוק אותן שוב באחת מהמעבדות הפתולוגיות במרכזים הרפואיים הגדולים (כמובן בתאום מראש ועל אחריותכם לארגן מדגמים מתאימים לבדיקה). לחילופין, ניתן לבקש מחברת אונקוטסט לבצע הבדיקה, תמורת תשלום. בהצלחהדר' הדסה גולדברג
שלום רבלפני 25 , בגיל 37עברתי מסטקטומי ראדיקלית+הוצאת כ15 בלוטות,לא היו נגועות, טופלתי בקרינה.לאחר 15שנה שוב ממצא בשד השני, עברתי למפקטומי, הוצאו כ2 בלוטות,לא היו נגועות. שוב קיבלתי טיפול קרינתי וטמוקסיפן ל5 שנים.כעת 10שנים לאחר מכן ממצא נוסף בשד. עדין אין לי הדוח הפתולוגי. מוזמנת לקביעת תור לניתוח כריתה. השאלה שלי כיצד בודקים במקרה זה אם יש מוערבות בלוטות? האם זה מבוצע בניתוח בהוצאה של בלוטות?האם אחרי שכבר הוצאו מספר קטן של בלוטות ניתן לבצע בדיקה דרך בלוטת הזקיף?(בניתוח הקודם לא בוצעה זה נכשל טכנית)או שיש מקום לבדיקות נוספות? mri-בודק זאת?לרקע- אין ממצא גנטי אולם יש סיפור משפחתי חזק. אחותי ז"ל היה סרטן דוצדדי ואחכ סרטן במעיאודה לתשובה מהירה.