לפני 12 שנה עברתי סרטן הוצקינס והשתלה עצמית
עכשיו 9 חודשים אין לי מחזור התפקודי שחלות לא תקינות
הומלץ לי על ידי פרופסור (גינקולוג) לקחת הורמונים אביאנה ואני מפחדת
אשמח לדעת האם יש סיכון בשבילי לקחת זאת בעקבות מה שעברתי או באופן כללי
שלום מורןש
שימוש בגלולות למניעת הריון כאמצעי מניעה אכן אינו מומלץ למחלימות ממחלת הודג'קין. אלא שנראה לי שבמקרה שתיארת מדובר רק בטיפול קצר טווח שמטרתו אחרת. אחד מהסיבוכים של הטיפול - המוצלח - במחלת הודג'קין הוא הפרעות בפוריות. גישה טיפולית מסוימת ממליצה על שימוש בגלולות, שהוכחו בחלק מהמחקרים כמסייעות לשיפור תפקודי השחלה. זאת ככל הנראה המטרה לשמה הומלץ לך לקחת Aviane.
אני ממליצה לך להפנות את השאלה גם לפורום המחלימים וגם לפורום הגינקולוגיה באתר.
בריאות שלמה ובהצלחה,
ליטל קינן
שלום דר. קינן,
אני מטופלת ב R-CHOP בשל לימפומה מסוג DLBCL. עלה צורך להדברה נגד מקקים בביתי . האם ידוע על חומר המותר לשימוש ?
שלום,
אני בן 27 ולאחורנה אבי נפטר ממיאלומה נפוצה בגיל 64. סבתי גם כן חלתה במחלה הזאת ונפטרה ממנה בגיל קצת יותר מבוגר.
רציתי לדעת האם סוג הסרטן הזה תורשתי? האם יש בדיקות ופעולות מניעה? האם ייעוץ גנטי רלוונטי בשבילי? לאילו מומחים הייתם ממליצים לי לפנות לייעוץ?
בקיצור, מה הייתם ממליצים לי לעשות?
תודה.
שלום u&i
הגורמים למיילומה נפוצה אינם ידועים. ישנם דיווחים בספרות (לא רבים) על צבירי תחלואה במשפחות מסוימות וידוע כי קרוב משפחה של חולה מיילומה נמצא בסיכון גבוה יותר מזה של האוכלוסייה הכללית לחלות באותה מחלה, אולם לא מוכרות מוטציות גנטיות ספציפיות שניתן לזהות.
האם מדובר בסבתך מצד אביך או מצד אימך? אם אין מדובר באם אביך, אזי הסיכוי שמדובר באירוע ספוראדי גבוה יותר. אם מדובר באם אביך, החשד לצבר משפחתי עולה.
בכל אופן, מומלץ להתייעץ עם המטולוג, מומחה למיילומה, שיוכל להתוות את הבדיקות הדרושות ואת תדירותן.
בברכת בריאות שלמה,
ערב העיון יערך ב- 13 למאי 2014 במסגרת כנס לחקר סרטן ריאות במרכז פלזנשטיין למחקר רפואי, מרכז רפואי רבין, בילינסון - השרון.
לאחר סיום הכינוס המדעי, החל מהשעה 17:30, מתוכנן אירוע פתוח לציבור הרחב, חולים ובני משפחותיהם לקראת יום ללא עישון החל ב- 31/5/14.
בערב העיון ייערכו הרצאות של מומחים בתחום, וכן פאנל מומחים בו יהיה ניתן להעלות שאלות.
ערב העיון הינו ללא תשלום.
אלו הן שאלות שאנחנו מעלים בשמה של פונה אנונימית:
מהו שומן טראנס ובאילו מאכלים הוא קיים ואיך זה שבמוצרים כמו חלב, שמן וכו' הוא לא היה מצוין ועכשיו כן?
האם בתמימות דעים אנו בבית מייצרים אותו ואם כן ,איך אפשר למנוע זאת או שזה קיים רק במאכלים תעשייתיים?
באיזה שמן מומלץ גם לבישול וטיגון והאם נכון להיום ששמן הקוקוס התברר שהוא בריא לכך למרות שהוא מגיע כמוצק ומצוין עליו שהוא ללא שומן טרנס?
שומני טראנס עשויים מאותן אבני יסוד כמו שומנים אחרים, אבל יש להם צורה שונה. התצורה השונה – מולקולה יותר ישרה ופחות מעוקלת – תורמת ליציבות גבוהה יותר של שומן זה ולצמיגיות גבוהה יותר שלו. בתעשייה יש העדפה לשימוש בשומן מסוג זה משום יציבותו ומשום שנקודת ההתכה שלו גבוהה יותר, מה שמתרגם לאורך חיי מדף גדול יותר. שומן טראנס מופיע באופן טבעי בכמויות זעירות בבשר ובמוצרי חלב של מעלי גרה. אבל רוב שומן הטראנס הנצרך כיום נוצר באופן תעשייתי, על ידי הידרוגנציה חלקית של שמן צמחי, במוצרים כגון מרגרינה.מכאן שמרגרינה, גם בשימוש בביתי, וכל מוצר מזון המכיל מרגרינה או "שומן צמחי מוקשה", מכיל למעשה שומן טראנס.אכילה של שומן טראנס נקשרת לסיכון מוגבר לתחלואה במחלות לב וכלי דם ובמחלות כרוניות אחרות. המודעות הגוברת לכך מתבטאת בחיוב יצרנים לפרסם נתונים לגבי כמויות שומן הטראנס במוצרים שלהם. בישראל החובה לדווח על כך הוכנסה רק לאחרונה וזאת הסיבה שבעבר לא היה דיווח על תכולת שומן הטראנס במוצרי מזון שונים וכעת יש.לגבי שמנים צמחיים - כולם אפשריים בשימוש.לתיבול מומלץ שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה (המאוחסן בבקבוק זכוכית כהה). שמן זה אפשרי בשימוש גם לצרכי טיגון קל (עד 200 מעלות) כי נקודת העישון שלו גבוהה יחסית (מעבר לנקודה זו השמן נוטה להתחמצן ואז עלולים להיווצר רדיקלים חמצניים שמהם עדיף להימנע).שמן קוקוס בכבישה קרה אכן מומלץ היום לצרכי טיגון (לא ממושך) גם כי טמפרטורת העישון שלו גבוהה יחסית (כ-180 מעלות), אבל לא מומלצת צריכה של מעבר לכמות מסוימת ביום (כפית עד שלוש) לדברי דיאטנים מומחים.שמן נוסף שמצוין לתיבול ולטיגון, גם עמוק וגם ממושך, הוא שמן אבוקדו שטמפרטורת העישון שלו מעל 250 מעלות.בברכהליטל קינן
שלום Saar
האגודה מתייחסת לנושא של עישון כפוי (עישון פסיבי) בהסברה שלה, כמו גם לעישון בנשים הרות.
את/ה צודק/ת, ואכן ידוע על קשר בין חשיפה לעישון כפוי במי שאינם מעשנים לבין סרטן הריאה ומחלות כרוניות נוספות.
בברכה
מדוע אין פעולה מצד האגודה למלחמה בסרטן למניעה של מקרי סרטן ראות הנגרמים מעישון פסיבי כתוצאה מחשיפה לעשן סיגריות של שכן מעשן בבינייני מגורים ?
פעולה = דרישה מיידית לחקיקה שתגביל מעשן בביתו מלזהם דירות סמוכות (קרי עישון בחדר סגור ומטוהר)בשלב הראשון ועד להוצאה מחוץ לחוק של עישון בדירות מגורים בכלל.
http://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3617653,00.html
מעבר לכך,דמוקרטיה ,כפי שהזכרת ,אמורה לתת בין השאר את האפשרות לאדם לחיות בדירתו ולא להאלץ לפנות אותה או להינזק כתוצאה מעישון שכן.(להינזק= לסבול משיעול,כיוח,קשיי נשימה,מיחושי לב,גרוי קנה הנשימה ובלוטת התריס,גרוי קרנית העין,גרוי עור הפנים והופעת קמטים ועוד תסמינים רבים שהקשר בינם למחלות מובהק).
לשכן מעשן את הזכות המלאה להזיק לעצמו אך לא להזיק לאחרים.
יש צורך בחקיקה מיידית שתגביל עישון בדירה באופן שלא יזהם דירות סמוכות . מעשן יוגבל לעישון בדירתו בחדר סגור ומטוהר.
ממשרד הבריאות לתקן את חוק העישון ?
אוכלוסיית הלא מעשנים בבנייני מגורים נחלקת ל 2 : אלה שסובלים וניזוקים מעישון כפוי ואלה שניזוקים ממנו בלי לסבול מתסמינים מקדימים למחלות ולנכויות.
אני אישית פניתי לרב חברי הכנסת בבקשה לתיקון חוק העישון ולא קיבלתי כל מענה .
שלום, בת כמעט 42 , נשאית של BRCA1 וקבלתי כמובן יעוץ להוציא שחלות וחצוצרות. לא יודעת היכן לעשות זאת. מבולבלת האם לעשות בבי"ח ציבורי מבלי שאדע מי יהיה הרופא ו או ללכת פרטי כי יש לי ביטוח אבל לא יודעת מי הכי מומלץ. בנוסף גילו לי במקרה לאחרונה אבנים בכיס המרה ונשאלת השאלה האם להוציא באותה הזמדנות גם את כיס המרה. חסרה לי כתובת מהימנה שתוכל לייעץ לי.
אודה על המלצות/תובנות כי מעט אבודה.... בנוסף לכל הדאגות על כל ההשלכות של הוצאת השחלות...
שלום שלי שלילגבי בחירה במנתח פרטי או ביצוע הפרוצדורה בביה"ח הציבורי, השיקולים צריכים להיות אישיים. יש פנים לכאן ולכאן.לגבי המלצה על מנתח, זאת אינני יכולה לעשות.ולגבי הוצאת אבנים מכיס המרה במקביל לניתוח כריתת השחלות, זאת המלצה שרק כירורג יוכל לתת על פי המצב ועל פי סוג הניתוח המומלץ.אבל אני בהחלט מבינה את הבלבול. כמה הצעות:אפשר להיעזר במוקדי התמיכה והמידע של האגודה:http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=7558אפשר לנסות לשתף נשים אחרות במצב דומה, למשל בפורום של אגודת "ברכה".אפשר לפנות למרכזים רפואיים שמטפלים בנשאיות כמו למשל המרכז בשערי צדק ולבדוק מה ההמלצות שלהם.בברכהליטל קינן