אמשיך להשתמש בו לשביעות רצוני. תודה לך.
שלום רב לצוות הרופאים,אני בחורה בת 21 בריאה פיזית בדרך כלל.לאחרונה מיששתי את החזה וגיליתי גוש הניתן להזזה במישוש בגודל 2 ס"מ בערך.האם יש סימן לחשוש לסרטן השד.נבדקתי ע"י כירורג והוא אמר שסביר להניח שזו ציסטה אך האם בכל זאת אני צריכה לדאוג?תודה מראש.
(5) העדויות הקיימות כיום לגבי: תוספי ויטמינים ככלל; מולטי ויטמינים; ויטמין A; ויטמין B לסוגיו; ויטמין C; ויטמין D; ויטמין E שמקורו במזון (ולא כתוסף); ברזל; אבץ; זרחן – מעטות, מוגבלות, בעלות איכות נמוכה, ולא תמיד עקביות, ולכן לא ניתן להסיק לגבי רכיבים אלה מסקנות ברורות בשלב הנוכחי.לא דווח על קשר בין נטילת קומפלקס ויטמין B לבין עלייה ב-PSA .אינני בטוחה מה היתה הסיבה להסתייגותו של פרופ' בניאל מנטילת מולטיויטמין אבל בהחלט ייתכן כי הדבר נבע מכך שמחקרים רבים שבדקו באופן מעמיק את ההשפעה של מולטיויטמינים ושל מנות גדולות של ויטמינים סינתטיים בהקשר למניעת סרטן הסתיימו ב"קול ענות חלושה" ולא "סיפקו את הסחורה", והיום מדגישים שוב ושוב שנטילת ויטמינים איננה אסטרטגיה למניעת סרטן (אולם אין זה אומר שאין ליטול ויטמינים אם יש חשש למחסור ברכיבים מסוימים, כמובן).בברכהליטל קינן
שלום ממאמרים שקראתי הבנתי כי החומרים בהם משתמשים בקרמי הגנה הינם חומרים פעילים שעושים את עבודתם אך במגע עם העור הם גורמים ליצירת רדיקלים חופשיים שהם בעצם גם כן עושים נזק לעור כך שבעצם הקרם מאיץ את הזדקנות העור ופוגע בו כמו כן קיימים רכיבים כמו בנזופנון, שמגביר את קצב ההרס של הקולגן ולכן מגביר את קצב הזדקנות העור וטיטניום דיאוקסיד שגם כן חשוד כמסרטן. כמובן שאיני מכיר את כל הרכיבים ויכול להיות שיש עוד כל מיני רכיבים מזיקים,אך השאלה שלי היא אם הקרם בעצמו יוצר רדיקלים חופשים שמזיקים לעור האם בכלל כדאי להשתמש בקרם הגנה כל יום? או רק בימים שאתה חשוף ממש לשמש (בקיץ,בים,בריכה וכד'ו)? תודה ואשמח לתשובה מקצועית ומפורטת בנושא.
תודה רבה על התשובה המושקעת והמפורטת שלך.
גם אני חושב שההגנה הטובה ביותר היא ההגנה שהגוף מייצר בעצמו אך אצלי יש בעיתיות בשיזוף שהוא לא אחיד ונוצרים נמשים כך שהמראה עצמו לא אסטטי וזו הסיבה שאני רוצה למרוח קרם הגנה.
תודה רבה.