תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
יש עבודות ראשוניות על ארטמיסיה בסרטן הערמונית - לדוג' http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2629082/
אינני מודע למחקרים קליניים שהוכיחו יעילות בסרטן הערמונית, ומאחר והוא בטוח יחסית אין מניעה מלהוסיפו לטיפול.
לגבי כורכום - יש הרבה יותר עבודות כולל בסרטן הערמונית, ובהחלט ניתן להוסיפו.
קנאביס יכול לעזור בסוגיית איכות החיים (תיאבון, מצב רוח)
מציע שתתייעצו עם מרפאה אונקולוגית אינטגרטיבית באחד מביה"ח הגדולים.
בשורות טובות!
אינני יודע דבר. וכך גם חבריי. לצערי התקשורת יצרה בצורה לא אחראית מחול שדים סביב דבר שטרם הוצגו לגביו כל סימוכין - והלוואי ואלו קיימים. אדרבא ואדרבא. היהדות מצווה כי ניזהר בבני עניים כי מהם תצא חכמה. ולכן הסוגיה איננה האם לפלוני או אלמוני יש או אין השכלה, אלא האם יש או אין מחקר על פיו ניתן לבסס כתבה. צפיתי בכתבה יחד עם רבים מעם ישראל כשברקע הרדוף הנחלים (שהינו אגב רעיל בהיותו מכיל דיגיטאליס בכמות גבוהה). לא שמעתי עובדה מבוססת אחת, מלבד עדות אישית של סליבריטאים מטעם עצמם. תקוותי חד היא - אל תספרו לי על "מחקר המתוכנן באחד מבית החולים הגדולים" -> עשו אותו. ועד אז - שתיקה יפה לחכמים.
ראו http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4339734,00.html
כל מילה נוספת מיותרת.
אשמח לשמוע דיעה מקצועית בנושא הזה וגם אם יש מישהו שהשתמש בזה כאן בארץ ואיך השיג.
מדובר בגידול נדיר ואלים במוח שאינו מגיב לטיפולים קונבנציונליים מזה 3 שנים.
תודה,
הי,
בת 33 נשאית BRCA1. (סיפור משפחתי-אמא וסבתא סרטן השחלות)
אשמח לקבל רשימת תוספי מזון/ צמחים שידועה השפעה חיובית בעניין המניעתי.
וכן, האם צריכת אומגה3 על צורותיו השונות (שמן דגים כמוסות-אלספה, זרעי פשתן)
וצריכת כורכום על בסיס יומי הן דבר מומלץ לנשאי הגן? האם רצוי לשלב?
האם צריכת מוצרי חלב מעלה/מורידה את הסיכון לסרטן השחלות והשד.
הסיבה לשאלות: הרבה מחקרים שמראים בעד ונגד...:)
מודה מאד ויום נעים!!
האמת שאין הרבה מחקר המצביע על הערך המניעתי המוסף של תוספים בנשאיות BRCA1. דוגמא למחקר חושב כזה הוא על סלניום - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19843683
יש הרבה מאד מחקר על החשיבות של תזונה הן במניעה ראשונית והן במניעה שניונית של סרטן השד והשחלה - המחקרים לא מלמדים באופן ברור על עודף סיכון עם צריכת מוצרי חלב (בעיקר דלי שומן), אבל לאור החשיפה הסביבתית הנוראית להורמונים הייתי שוקל מעבר למוצרי חלב אורגניים ממקור עיזים/ כבשים וכו' או לסויה.
אינני מודע למחקר המדגים ערך מניעתי בנשאיות לאומגה-3 או לכורכום.
עופר שלום,
אשמח לדעת האם יש השפעה (חיובית/שלילית) באכילת זרעי פשתן ומוצרי סויה על נשאיות BRCA1 מבחינת הסיכון לשד/שחלה? ראיתי מחקרים בעד ונגד..בגלל הפיטואסטרוגן. האומנם מבלבל ולא חד-משמעי?
לאחותי יש סרטן שד גרורתי עם גרורות בכבד ובעצמות. בחודש האחרון היא הזריקה זריקות דביקון בבטן במסגרת רפואה משלימה. בדיקות הדם האחרונות שלה, מלפני שבוע הראו עלייה משמעותית בתפקודי כבד, אשר היו בטווח הנורמה חודש לפני כן. הערכים שהתקבלו פעם אחרונה הם -
ALT - 63
AST - 43
GGT - 74
האם יכול להיות שהדביקון הוא שהשפיע על תפקודי הכבד? שאלה נוספת לגבי המרקרים - המרקרים הראו ירידה, אך הם לא היו גבוהים מלכתחילה. כיום ה - C125 הוא 42 (היה 55 חודשיים לפני כן), CA19.9 הוא 12.6 (היה 80 חודשיים לפני כן), CA15.3 הוא 48.6 (היה 79 חודשיים לפני כן).
אציין שבחודשיים האחרונים אחותי בקושי קיבלה כימו (רק פעמיים) בכלל נפילה בספירת דם וכו', כך שלא סביר שהמרקרים ירדו בגלל הכימו. האם ייתכן שהמרקרים הושפעו מהדביקון, או לחילופין, שהם כלל לא אינדיקטיביים במקרה שלה?
לא ניתן לשלול שזה מהדביקון, אבל גם כעת הערכים שציינת של תיפקודי הכבד אינם גבוהים במיוחד ולכן אין להתרגש מהם.
מה שברור הוא שאחותך צריכה טיפול למחלה ולא רק דביקון לבן. אם הספירה היא הבעיה יש דרכים להעלותה באמצעות צמחי מרפא ופטריות.
הירידה ב CA15-3 מעודדת. הייתי ממשיך בדביקון ובמקביל כאמור - טיפול ייעודי במחלה.
בריאות!
שלום רב
אמא שלי עברה קורס כימוטרפיה אחרי ניתוח על מעיים ואחרי 3 חודשים שהיא סיימה את הקורס (5fu+lecovarin+oxaliplatin) בבדיקה ct גילו גרורות בריאות ולימפה היא התחילה קורס חדש אותו דבר ובמקום oxaliplatin את irinotecan
אחרי תיפול 2 הספירת דם מאוד נפלו, אני קוראתי שיש תוספת תזונה ט'-6 להחזקת גופ והרימה ספירת דם, האם שמתה משהו על זה?
לשמירה על הבריאות ועל תפקודו התקין של גופנו:פי 8 יותר אומגה 3 מדג סלמוןפי 3 יותר ברזל מתרדפי 15 יותר מגנזיום מברוקוליפי 6 יותר סידן מחלבפי 3 יותר אנטיאוקסידנטים מאוכמניות כחולותיותר סיבים תזונתיים מזרעי פשתןיותר חלבונים מסויה
קרא עוד:
http://www.xn----zhcelg2cb2c9aq.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%98%D7%99+%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%92%D7%94+3%2C6%2C9.html