תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
מס' מחקרים, לדוגמא
http://jco.ascopubs.org/content/24/3/419.abstract
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0FDN/is_3_8/ai_107835449/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20082245
ונייר עמדה רשמי של רופאי הריאות/ האונקולוגים http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17873179
מראים כי ניתן לסייע ברפואה משלימה בחולים דוגמאת אביך.
מציע בחום שתתפנה לאחד ממרכזי הרפואה המשלימה לסרטן בבתי החולים הגדולים בארץ, כדי שיתאימו לאביך את התוספים / הצמחים המתאימים לו.
בברכת בריאות שלמה!
ד"ר כספי
יש מספר עבודות קליניות המראות שזרעי פשתן מעצימים את התגובה של טמוקסיפן בדיכוי התפתחות תאי סרטן שד. יחד עם זאת, אין בספרות מינון מומלץ של זרעי פשתן במצבים אלו, בין השאר בגלל שהאפקט הסינרגיסטי של זרעי פשתן וטמוקסיפן הקשור במינון נצפה רק בנשים עם אסטרוגן גבוה (ולך יש אסטרוגן נמוך בגלל הלוקרין).
מכאן, שהטיפול המומלץ ברפואה משלימה למצבך אינו זרעי פשתן שאינם יעילים כלל נגד גלי חום, אלא דיקור - ראי http://jco.ascopubs.org/content/28/4/634.abstract , או היפנוזה - ראי http://jco.ascopubs.org/content/26/31/5022.short .
למרות שאין בתכשיר סכנה כלשהי (מלבד עלות) מבח' אינטרקציה עם הטיפול שמקבל אביך, לא ברור עד כמה הוא באמת יעיל בקונטקסט שאת מתארת.
זוית שונה, אוביקטיבית יותר, על התכשיר עצמו השונה מהותית ממסע השיווק הנמרץ של "תוצרי מכוורת בשרות האדם" תוכלי ללמוד ב http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1025849.html
המלצתי אם כך שונה: לא התכשיר שציינת, אלא דיקור וצמחי מרפא המותאמים לו אישית במקביל להעשרה תזונאית. ישנם צמחים רבים שיכולים לסייע לו, שנבדקו מחקרית ושאינם מתנגשים עם המישלב הכימי שלו.
שלום,ראשית תודה על התשובה המפורטת. בנוסף אשמח לקבל המלצות לאן לפנות לעניין הטיפול התומך שציינת.
הי,
במספר בתי חולים פועלות כיום יחידות לרפואה משלימה המתמחות באונקולוגיה.
מציע שתפנו לאחת מהן.
המון בריאות!
הדבר הטוב ביותר בשלב זה, לא לאבד את העשתונות. אני יודע שיותר קל להגיד את זה מאר לעשות את זה, אבל בדיעבד את תראי שאכן העצה הזו משתלמת. רק כאשר יש אבחנה מלאה ותכנית טיפול סופית, ענין של ימים בד"כ, יש הגיון לקבל ייעוץ משלים כוללני. מדוע? מפני שאם את הולכת לניתוח, ההמלצות יהיו 1-2-3 ואם את הולכת קודם לכימו/רדיותרפיה ההמלצות יהיו 4-5-6. אם תשתתפי בפרוטוקול מחקרי ההמלצות יהיו 7-8-9, ואם המשלב הכימי יהיה X או Y זה משנה את ההמלצות. לכן - סבלנות. החלטות כמו "מעכשיו בלי סוכר" או "יאללה, ממחר בבוקר עוברים לאורגני" משרתות את המצפון, ולא בהכרח את הבריאות.
נשמח לעמוד לרשותך ברגע שיהיו לך נתונים ותכנית.
בינתיים, בתפילה לבריאות יחד איתך!
איך נקראת הבדיקה שמבוצעת לצורך התאמה בין סוג הטיפול הכימוטרפי להרכב הגינומי האישי של המטופל? והיכן ניתן לבצע את הבדיקה?
למורה נבוכים על בדיקות גנטיות להתאמה אישית ראי למשל
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3911916,00.html
או
http://www.advantesteva.co.il/152293
בכל מקרה, אני ממליץ מאד מאד שתתייעצי עם האונוקלוג שלך גם לפני הבדיקה - הבדיקה איננה רוטינה ולא רק בגלל שיקולים כלכליים. מאחר והיא בנוייה על הסתברות סטטיסטית ולא על ודאות, האונוקלוג בעמדה הטובה ביותר לסייע לך בבחירה בין חלופות.
אני צריך מידע על הסרת שומה בשיטה לא כירורגית כמו קרני רדיו לפני כמה שנים, הורדתי שומה מהגב והיום יש לי צלקת. זה לא היה פלסטיקאי אבל אני חושש להסיר שוב שומה גדולה מהגב בניתוח. הבנתי שאפשר להסיר שומה בגלי רדיו כמו שקראתי כאן:
שיטות להסרת נקודת חן מהגב
אם תוכלו לספק לי פרטים נוספים על השיטה הזו ושיטות נוספות אני אשמח מאד.
ירון
גבר שחלה בשפעת החזירים ניצל תודות לתושיית משפחתו וויטמין סי.
בנוסף נרפא מלוקמיה שאובחנה.
המישלב הכימותרפי בו מטופל אביך כולל 4 תרופות כימותרפיות - ציקלופוספמיד, אדריאמיצין (אונקווין), וינקריסטין, ופרדניזון. אל המשלב הכימי הזה מוספים נוגדן, הנקרא ריטוקסימאב, או מבטרה, שאינו כימותרפיה אלא תרופה ביולוגית הפוגעת בלימפוציטים מסוג B.
עכשיו, איך יודעים אם נוגדי חימצון מסוכנים או לא תוך כדי כימותרפיה? פשוט מסתכלים על מנגנון הפעולה של התרופות המרכיבות את המישלב הכימותרפי ורואים אם מי מהן פועלת דרך יצירה של רדיקלים חופשיים. אם כן, לא כדאי לשלב נוגדי חימצון כתוסף (ניתן כמזון). אם לא, אין בעיה.
ומה במקרה של אביך? מנגנון הפעולה נגד סרטן גם של ציקלופוספמיד וגם של אדריאמיצין מערב יצריה של רדיקלים חופשיים ולכן לא כדאי לשלב עם נוגדי חימצון. לגבי תה ירוק, והחומר הפעיל EGCG, הסיפור מורכב יותר. בסוג מחלה המטולוגית אחרת, מיאלומה, נמצא שמתן תה ירוק סותר את הפעילות של תרופה בשם וולקייד (שאביך לא מקבל) ומכאן זהירות היתר של ההמטולוגים.
ולסיום, הערת צניעות. כל הסיפור הזה של חשש מפגיעה ביעילות הכימותרפיה ממתן מקביל של נוגדי חימצון אינו מבוסס מדעית, אלא בעיקר תיאורטית. בשנים האחרונות יצאו מספר מטא-אנליזות שהוכיחו שאין סכנה בשילוב. נהפוך הוא. כך שתמצאי לא מעט רופאים אינטגרטיביים (כאלו שמדברים גם את השפה של הרפואה הקונבנציונאלית וגם את שפת הרפואה המשלימה) שכן משלבים.
שתהיה שנה של בריאות!
בשם האגודה, הפורום, וכל מי שיש לו את הזכות לסייע בהחלמתכם
איחולי בריאות שלמה וטובה
אריכות ימים ואיכות חיים
שתדעו רק טוב
אמן ואמן!