מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
שלום רב,
טיפול אגרסיבי בהודגקין עלול לפגוע באופן משמעותי בפוריות גם באשה צעירה, מאחר והגורמים המשפיעים על מידת הפגיעה בפוריות תלויים הן בסוג הטיפול והן בגיל האשה.
כעת משסיימת את הטיפולים עליינו להמתין ולראות מה המצב אצלך. מבחינתך סטטיסטיקה לא חשובה כעת.
אני מניח כי המחזור יכות לחזור כ 3 חודשים מאז סיום הכימותראפיה וסיום הדקפפטיל . אם יחזור ואם לא יש לבצע פרופיל הורמונלי ולבדוק את מצב השחלות.
גם כשהמחזור יחזור ניתן להניח כי היתה מידה של פגיעה בשחלות. ניתן לשקול בעתיד לבצע פעולה של שימור פוריות- הקפאת ביציות למשל. חשוב לציין כי המצב המנהלי לגבי פעולה זו לא לגמרי ברור. אין בטחון כי קופות החולים יממנו למרות שיש לכך הצדקה רפואית ולמרות תמיכת משרד הבריאות.
לפרופ' מאירוב שלום רב,חן חן על תשובתך הממצה. לגבי הסוגיה - כמה זמן להמתין, האם שיקול הדעתהוא רק של הצוות הרפואי המטפל (המטולוגים) או שמא יש משמעות גם לשיקולדעתך כגניקולוג? אני סבורה כי הפציינטית מייחסת משקל רב לעמדתך כגניקולוג שלה, בעיקר נוכח העובדה שההמטולוג מתקשה לחוות דעה. האם אין "משנה סדורה" בקרב הגניקולוגים, של המתנה במשך שנתיים מן ה-CT PET התקין הראשון (דהיינו ממועד ההחלמה) כדי להיות "על הצד הבטוח"?תודה מראש על תשובתך.אביגיל
שלום אביגיל,
בודאי שיש משקל לחוות דעת של רופא גיניקולוג מטפל וכמובן לרצונה של האשה.
אלו החלטות הנעשות ביחד.
לדוגמא אם אשה מבוגרת או אם הרזרווה השחלתית מאוד נמוכה הצורך להמתין שנתיים עלול לגרום לכך שהאשה לא תוכל להרות בכלל. במקרים אלה שוקלים לקצר את משך ההמתנה.
לכן אין כאן " מתכון" קבוע. אני ממליץ כי באופן אישי תבררי את מצבך כאשר הרופאים שלך מדברים ביניהם לגבייך.
בהצלחה
עקב דימום קל חריג , ביצעתי בדיקת ALPHA FETOPROTEIN TM
והתוצאה 12.16 כאשר הנורמה בין 0 ל- 7 . תוצאת ה-CEA יצאו תקינות -
מה משמעות החריגה מהגבול העליון ?
אם תחושת ה"נפיחות" והגודש באיזור המפשעה עד כדי צליעה, אכן נובעת מה- megace, האם ניתן להמשיך וליטול אותה בכל זאת ביחד עם תרופה שנוגדת את תופעת הלוואי הזו? בתודה מראש.