דיאטנית בכירה ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי תל אביב. עוסקת בטיפול תזונתי בחולים מאושפזים. דיאטנית המכון האנדוקריני במרכז רפואי תל אביב מתמחה בטיפול בסוכרת בהפרעות ובגידולים אנדוקריניים שונים. מנחה עם השפית והעובדת סוציאלית איילת ברק קבוצות בישול בריא למתמודדים ולמחלימים באגודה למלחמה בסרטן.
תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אין מזון המונע ממש ספיגת סוכר.
יש מזונות המאטים את ספיגת הסוכר במעי ועלייתו בדם:
סיבים תזונתיים כמו סיבים של חילבה, שיבולת שועל וכן קטניות יכולים להשפיע על האטת קצב עליית הסוכר.
מזונות המכילים עמילנים המתפרקים לאט כמו אורז בסמטי, שעורה, שיפון, כוסמין וקינואה גורמים לעליה איטית יותר של הסוכר.
כמו כן שילוב של מעט שומן כמו שמן, טחינה, אבוקדו , אגוזים עם מזון המכיל עמילן או סוכר יכול להאט את תהליך העיכול ולכן לגרום סוכר לעלות לאט יותר בדם.
גם לקינמון יש השפעה כזו. מומלץ להוסיך 1 כפית קנמון טחון בעקר בסמוך לארוחה עשירה בפחמימות ודגנים.
מספר הנחיות כלליות
. מנות קטנות - מזון בעל נפח קטן ויבש כמו צנימים וקרקרים
העדפה של פחמימות כמו לחם, תפוא , אורז - עיכול קצר יותר
הפרדה בין שתיה ואכילה - לצורך הטקנת הנפח והלחץ בקיבה. להמתין בין אכילה עד השתייה כחצי שעה
מזון ניטרלי מבחינת טעם וריח: עדיף מוגש קר פחות מדגיש את הטעמים והריחות, חמום במיקרוגל יוצר פחות ריח בישול
נתן להיעזר בגינגר - חליטה וקירור, סוכריות גינגר, משקה גינגר אייל או מי טוניק- מקלים על הבחילות
במקרה שאין אפשרות לאוכל כלל להקפיד על שתייה עד שיפור המצב
מזו רפואי כמו בעל טעם ניירלי כמו אוסמוליט או נוטרן יכולים לסייע. לקרר היטיב ללגום לגימות קטנות ולפזר את השתייה במשך היום
למצוץ קרח. הדבר גורם לחוסר תחושה מסויימת שעוזרת לאכול מעט.
במקרה של מצב חמור ביותר מומלץ לפנות לדיאטנית לצורך קבלת יעוץ פרטני
בהצלחה
שלום רב
האם חולים במחלת הסרטן יכולים ליטול ויטמינים.? כנל לגבי אנשים לשעבר. בתודה.
ויטמינים ינתנו בהמלצת רופא במקרה של חוסרים שנמצאו בבדיקות כמו ברזל B12 וויטמין D נמוכים.
במקרה של חסר בתפריט לדוגמא אנשים שאינם צורכים מוצרי חלב גם אז אין בעיה בהשלמה שתנתן על ידי דיאטנית /רופא בהתאם לתזונה
במצבים כללים כמו בזמן טיפולים חשוב ומומלץ להתיעץ ולדווח לרופא לגבי ויטמינים או תוספים אחרים
יש ויטמינים שאינם מומלצים במצבים מסוימים ואחרים מומלצים מאוד.כלומר ההמלצה אינה כללית ולא תלויה בצורך ובמצב של כל אדם ואדם.
האם יש חלבון צמחי ?כלומר פתרון לטבעוניים?ניסינו חלבון אורז באבקה (כמו לספורטאים)אבל היא בקושי נמסה והיה לה טעם מתוק מלאכותי (בקיצור לא מוצלח).תודה
מצטערת על תהשובה המאוחרת
חלבון צמחי טוב הוא חלבון מסויה. קיימים בשוק תכשירים שונים המבוססים עליו.
מרבית התכשירים הם בטעם מתוק.
היי, קיבלתי המלצות ממספר אנשים להיעזר בעשב לימון. האם את ממליצה על כך? האם ידוע לך או למישהו בפורום איפה ניתן להשיג? תודה
קיימת גישה שבה מומללץ להפריד בארוחה בין חלבונים לפחמימות. זו אינה הגשיה של התזונה המערבית, אך בהחלט אין התוויה מתנגדת לכך. מה שחשוב שארוחה אחת תכיל פחמימות והשנייה חלבונים כדי שסך התפריט היומי יהיה מאוזן.
הימנעות מקטניות לא ידועה לי וההיפך. קטניות כמו עדשים, שעועית, אפונה, גרגרי חומוס הם מהמזונות בעלי הערכים התזונתיים הגבוהים ביותר. קטניות מכילות סיבים תזונתיים התורמים לאיזון סוכר וכולסטרול, כמעט ואינן מכילות שומן, כושר השבעה רב, מקור לחלבון צמחי וכן מקור מצויין לברזל סידן מגנזיום ומינרלים אחרים.
קטניות מומלץ מאוד. לאנשים הסובלים מבעיות במערכת עיכול או עברו ניתוח במערכת העיכול יש קושי לעכלם ואז יקבלו המלצות פרטניות בהתאם.