בוקר טוב,
מתן מינון כפול של סטרואידים דוגמת דקסמתזון אינו רצוי, אך אין מקום לדאגה במתן חד ואין צורך לפנות למיון . מינון כפול יכול לגרום לעצבנות-יתר ולהפרעה בשינה ביום המתן, אך אינו יכול לגרום לתופעות לוואי ארוכות טווח.
בבברכה,
ד"ר רעיה ליבוביץ
תודה
אכן עבר בשלום. גם השינה הייתה טובה..
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום העיון בנושא סרטן המעי הגס שיתקיים ב- 19/3/18 בגבעתיים.
יום העיון הינו ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש.
הרשמו עכשיו בקישור המצורף.
שלום רב
ילדה בת 11 מרוסיה חולת סרטן העצמות הגיעה עם אמה לארץ לקבל טיפול רפואי מאחר וברוסיה הטיפול פחות מתקדם.
ככל הניראה הטיפול יעלה כ 30 אלף דולר ולמשפחה אין את האמצעים הכלכליים האמורים.
אני רוצה לעזור להם לגייס את הסכום הנדרש, אך אני לא דוברת רוסית ולכן לא מצליחה לתקשר עם האמא, ולא יודעת לאן לפנות. וגם אין לי ניסיון בגיוס כספי המונים דרך הרשת.
האם אפשר הכוונה לאן/למי לפנות?
תודה מראש
שלןם וברכה
לאחד מקרובי יש בלוטה נפוחה בלימפה והוא עשה עכשיו ביופסיה אבל לוקח שבועיים עד התשובה אבל בדיקות הדם שלו תקינות לחלוטין רציתי לשאול:
א. האם יכול להיות סרטן בלימפה עם בדיקות תקינות?
ב. האם יש כזה דבר גידול שפיר בלימפה
התשובה בוערת לי מאד
שלום,
יכולים להיות כל מיני ממצאים שפירים בבלוטות לימפה, ועלולים להיות גם ממצאים ממאירים בבלוטות לימפה על אף בדיקות דם תקינות. לפיכך אין מנוס מלהמתין לתוצאות הבדיקה הפתולוגית.
אני מסבה את תשובת ליבך שהשאלה שלך אינה בדיוק נושא הדיון בפורום הזה. חשוב להקפיד להתאים את השאלות לפורום הנכון, למען כלל הקוראים והמשתתפים.
בהצלחה ואיחולי בריאות,
שוב שלום,
יש להתייעץ עם הרופא/ה המטפל/ת.
בברכה,
שלום לחברי הפורום,
אימי חולת סרטן השד שלב 4 ומטופלת בבי"ח בילינסון. היא היתה מטופלת תקופה ארוכה באדריאמיצין בהצלחה רבה. הגידול קטן משמעותית אך החלו בעיות בלב כתוצאה מטיפול ממושך באדריאמיצין. הטיפול לכן הופסק והוחלף.
מאז טיפולים שונים של כימותרפיה אינם עוזרים לה והגידול ממשיך לתקוף. בכל הטיפולים בינתיים חשוב לי לציין שאין לה תופעות לואי. למרות שהרופאים אמרו לה שמזלה שאין לה תופעות לואי, היא משוכנעת שזה חוסר מזלה משום שזה מעיד שהתרופה איננה נשארת מספיק זמן בגופה כדי להשפיע. כרגע היא מטופלת בשתי תרופות (ללא תופעולת לואי) taxol/carboplatin.
מצבה הולך ומחמיר ואני מצרפת לכאן מאמר שיצא לאחרונה על הקשר בין חילוף חומרים מהיר והשפעתה על טיפול. האם אתם מכירים נושא זה או יודעים על זה יותר?
שלום רב,
את מעלה כאן שתי נקודות מאד מעניינות וחשובות:
1. האם ישנו קשר בין מידת ה'רעילות' של הטיפול הכמותרפי לבין מידת יעילותו - אכן, כפי שאמרו לאימך, למיטב ידיעתנו הנוכחית אין קשר בי השניים. זאת בניגוד לטיפולים ביולוגיים מסוימים, בהם הופעת תופעת לוואי היא אכן סימן ליעילות הטיפול. האם אני משוכנעת שכך הוא הדבר בוודאות? לא. יתכן שאין בידינו מספיק מידע. אני בכל זאת שמחה שאימך לא סובלת מידי מהטיפול :-)
2. הנושא השני הוא - מהם הגורמים שמשפיעים על רגישות/עמידות לכמותרפיה, ובפרט - האם חיידקי המעיים משפיעים על כך.
נושא הרגישות/עמידות לכמותרפיה נלמד מזה עשרות שנים, ולמרבה הצער אין לנו כיום יכולת טובה לנבא מי יגיב לכמותרפיה ומי לא יגיב, וכיצד לשנות את מידת התגובה של החולה ממצב של עמידות למצב של רגישות.
לגבי חיידקי המעיים - זהו תחום חדש ומרתק. טרם קראתי את המאמר המצורף (בכוונתי לקרוא אותו - תודה), אך לצערי תחום זה הוא עדיין מחקרי, קרי עוד לא ברור האם אכן חיידקי המעיים משפיעים על רגישות לכמותרפיה, ואם כן - כיצד ניתן 'לשנות' את חיידקי המעיים הקיימים בגוף כך שהרגישות לתרופה תעלה.
איחולי בריאות לאימך,
מה ההבדל בין בדיקות אלו
למי ומתי מומלץ לבצען ?
תודה.
שלום חיה,
שתי הבדיקות הללו - אונקוטייפ וממפרינט - משמשות מטופלות עם סרטן שד מקומי (קרי, סרטן שלא שלח גרורות), אך הן שונות באופיין. בדיקת האונקוטסט עונה על השאלה - "מהו הרווח הצפוי ממתן כמותרפיה כטיפול מונע". שאלה זו מושפעת הן מגודל הגידול ומידת הפיזור של הסרטן (כלומר ה- staging) והן ממאפייניו הביולוגיים (ביטוי הרצפטורים על פניו וביטוי גנים אחרים).
בדיקת ממפרינט עונה על השאלה - "מה הסיכון שסרטן השד יופיע בהמשך כמחלה גרורתית" (גבוה או נמוך). התגובה מתקבלת על סמך ניתוח דפוס הביטוי של הגנים בגידול המקורי.
שימי לב שמדובר על שאלות שונות שמשמעויותיהן לא חופפות בהכרח. הרופא/ה המטפל/ת יחליט/תחליט אם ואיזו בדיקה מתאימה בכל מקרה ומקרה
שתי בדיקות אלו נחשבות כ'בדיקות גנומיות', השייכות לתחום של הרפואה המותאמת-אישית. ביטוי זה - 'רפואה מותאמת אישית'- משמש היום בהרבה הקשרים ומשמעויות, ועיתים אף נעשה בו שימוש-יתר.
דר רעיה שלום .
האם במקרה של סרטן לומינל b פוזיטיב ל her 2 ושאר רצפטורים מומלץ לבצע בדיקה הזאת .
תודה על תשובתך
הי חיה,
ראי תשובתי המפורטת לשאלתך השנייה. בעיקרון, שתי בדיקות אלו מיועדות לחולות עם סרטן שד מקומי או שהתפזר לבלוטות הלימפה בלבד. לגבי מתי יש להתשמש בזו או באחרת - יש לדון בכך עם הרופא/ה המטפל/ת.
קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה בנגעים ליטיים חדשים בצלעות 3,6 מימין , בגוף חוליה l3
מה זה אומר?
לגבי תוצאות פרטניות של בדיקות הדמייה - יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
לפי מה שקראתי והבנתי ,הבדיקה לא מתאים לערכים אלו, איך ברצוני כן לבצעה וזאת רק כדי לוודא שאכן יש צורך בטיפול כימי של טקסול .
Brca שלילי אחרי ניתוח והוצאת הגידול ב 26/8/17. כרגע נקייה. הטיפול מיועד למנע בלבד.
ערב טוב,
בדיקת האונקוטסט תוכננה מתכלתחילה לאוכלוסיה מסוימת של חולות סרטן שד, שבהם הרצפטורים ER ו- PR חיוביים והרצפטור להרצפטין שלילי. לפיכך לבדיקה אין תוקף במקרה שלך. זה לא שהיא תיתן עוד מידע 'ליתר ביטחון' - היא לא תקפה, ולכן אין לה משמעות. אני ממליצה שלא לבצע אותה כי זה עלול רק לבלבל.
מתן טקסול הוא חיוני שכן הטיפול המונע (המצוין, יש לומר) בהרצפטין ניתן רק עם הטקסול, ולכן אין מנוס מקבלת הכמותרפיה.
בהצלחה רבה,