שלום רב,
אני בת 66. עברתי בדיקת קולונוסקופיה במהלכה נלקחו ביופסיות.
ממצאי הבדיקה:Normal colonoscopy Miscelaneous: Diverticulosisביופסיה:Colon, mucosal biopsy; - Two fragments of colonic mucosa, one of them shows lymphoid follicle formation and the second fragment is unremarkable. אודה מאוד אם תוכלו להסביר מה המשמעות של:lymphoid follicle formationו fragment is unremarkable?
תודה רבה
אבי בן 77 החל בירור לפני 4 חודשים בשל כאבי בטן, בביופסיה שניה נמצא carcinoma with squamous differention של הכבד. בפט מודגם תהליך גדול בכבד עם פיזור פריטוניאלי נרחב.לצערי איבדנו זמן יקר בשל הקושי לאבחן את מקור הגידול.האם ניתן לקבל טיפול ביולוגי? אימונוטרפי? במצבו.
תודה מראש,
רונית
שלום
אני מניחה שמקור הגידול הוא כיס המרה? או דרכי המרה?
הטיפול המקובל הוא כימוטרפיה
אין הוכחה שטיפול ביולוגי או אימונותרפיה יעילה במקרים אלו
אם כי ניתן לדיין את נושא הטיפולים הביולוגים והאימוניים עם האונקולוג המטפל
לגיסי אובחן סרטן מעי הגס, גוש של כ 5 ס״מ כ 12 ס״מ מהרקטום לא בוצע ניתוח הוא התחיל בהקרנות וכדורי כימו הוא כרגע בההקרנה 9 מתוך 28 ימי הקרנות הו שואל כמה ימי הקרנות ״הורגים״ את הגוש הארור, אשמח לתשובה מהירה
הטיפול הקרינתי מתחיל להיות יעיל רק שמסיימים את כל ימי ההקרנה שנקבעה,
ולכן ממתינים לאחר ההקרנה חודשיים עד לניתוח
כדי לתת להקרנה שהגיעה למנה יעילה זמן לצמק את הגידול
אביך נקבל קסילודה לפני הניתוח ובמקביל מצצע הקרנות לאגן. המטרה לכווץ או להעלים את הגידול.לעיתים הוא יכול להעלם לגמרי ועדיין נדרשים להסיר איזור שהיה נגוע. לגבי ההקרנוצ. בדר"כ חודש אך יש גם הגירסה ה"השבדית" של חמש הקרהוצ בעעוצמת קרינה מוגברת.
אסף
שלום לדייר הוברט
חליתי לפי 5 שנים בסרטן לבלב עשיתי כימוטרפיה והקרנות
וקיבלתי קסלודה הייתי בסדר
ולפני חודשיים הגיע גרורה לעמוד השדרה
עכשיו אני מקבלת כימו אברןרסן וגימזר ואין לי כאבים בעמוד השדרה
רוצים לעשות הקרנה לאיזור D12 לפי אורטופדאין צורך האם צריך לעשות הקרנות לעמוד השדרה אם אין כאבים.
במידה ואין כאבים או לחץ על חוט השדרה
אין הכרח לקבל הקרנה
האם יכול להיות שלאחר סדרת הקרנות רמת המרקרים עולה ואחר כך יורדת.רמת המרקרים ca 19 9 cea עלו דרסתית לאחר 5 טיפולי הקרנה sbrt כמו כן עליה בalk.pho כמו כן בggt עליה דרסטית
בכבוד רב
תתכן עליית סמנים בסמיכות לסוף הטיפול
בדרך כלל משנית לתופעת לוואי של ההקרנה
נזק קרינתי לכבד ,שגם הוא יכול להעלות זמנית את הסמן
אימי חולת בסרטן סרטן גילוי המחלה מרץ 2015. מאז טופלה בשלושה סבבים:
1. 5FU - כ 8 טיפולים
2. גמז'ר + אבקרסן - כ 30 טיפולים
3. גמז'ר + פלבוציקלייב
לאחר הסבב השלישי קיבלה 5 הקרנות SBRT
לאחר הסבב השני החלו בחילות והקאות במינונים נמוכים אשר גברו לאחר הסבב השלישי אשר מלווים בכאבים עזים בטבור ובוושט, חוסר תיאבון וירידה דרסטית במשקל כתוצאה מההקאות- שוקלת 46.
האם יש טיפול מומלץ להפסקת הבחילות וההקאות? תזונה ממולצת?
כמו כן, קיבלה הפנייה לפייט סיטי עם גליום 68 האם הבדיקה תניב תוצאות טובות יותר מסיטי או MRI?
בכל הנוגע לבחילה וההקאה הטיפול תלוי בגורם ,בהנחה שמדבור בתגובה ללהקרנה ולא ללחץ מקומי ,ניתן לנסות את התרופות נוגדות ההקאה שניתנות בזמן טיפול כימי כולל דקסמטזון
לא יודעת מה הסיבה להפניה לבדיקת PET עם גליום ולכן לא אוכל לענות
לפני כ5 שנים חליתי בסרטן לבלב לא ניתן היה לנתח קיבלתי כימוטרפיה והקרנות
יש לי גרורות בעמוד השדרה עכשיו אני מקבלת טיפול גימזר ואברוקסן. האם קיים טיפול ביאולוג. המליצו לי לעשות הקרנות לעמוד השידרה עכשיו אין לי כאבי גב.
אין טיפול ביולוגי מוכח בסרטן לבלב
ובשלב זה גם לא אימונותרפיה
אמי בת 63, לפני חצי שנה עברה ניתוח וויפל בשל גידול ממאיר בפפילה. בפתולוגיה ראו גם גרורה לבלוטת ליפמה. הכל הוסר. שוליים נקיים. מזה כארבעה חודשים מטופלת בגמזר ונותרו לה 5 טיפולים מתוך 18. היום האונקולוג שלה, פרופ שטמר מדוידוף, ביקש ממנה להתחיל לשלב כדורים מסוג קסלודה כי שמע בהרצאה שהתקיימה לפני כשבועיים כי השילוב משפר משמעותית את סיכויי החולה. הנחייתו היא ליטול כ 3000 מג ביום. יש לציין שעד כה הבדיקות שלה תקינות, ולמעט הפסקות יזומות עקב כדוריות לבנות נמוכות הכל היה תקין.
השאלה היא האם השילוב בכדורים הכרחי? האם אכן משפר את סיכוייה או שמא זו העמסה על גופה?
אמי ממש מתלבטת האם לקחת את הכדורים.
אודה לתשובה ספציפית וכן לסיכויי החלמה ללא הכדורים וסיכויים עם הכדורים וגם האם מומלץ בשלב זה להחליף או להתייעץ עם אונקולוג נוסף (תחושה אישית של סרט נע)
תודה מראש
הי,
גילו גם לדודתי האהובה סרטן בלבלב בשבוע שעבר.
היא תשמח לשוחח עם מישהי/ו במצבה.
האם תהיי מוכנה לשוחח עימה?
שתהיה שבת שלום ורק בריאות
מאיה
נ.ב.
במידה וכן אשמח לשלוח מספר טלפון
אין בעיה
0547744446
רפואה שלמה
אכן בחודש מאי התקיים הכנס האונקולוגי הגדול ביותר
ובו התפרסמו תוצאות מחקר חדש המראה
כי שילוב גמזר וקסלודה יעיל יותר בנסיון למנוע את החזרה של סרטן הלבלב לאחר כריתה שלו ,התוספת היא של מספר חודשים.
השילוב יהפוך להיות טיפול הסטנדרט מעתה ואילך.