היה יום עיון מאד מושקע ורציני.
לא עניתי למשוב שבכתב , כל הדוברים דברו לעניין ומעניין.
לגבי ההרצאה בטיפול סרטן המעי הגס המתקדם - נראה לי שהשקפים היו קצת ברמה גבוהה מידי.
לגבי ההרצאה של ד"ר פורים - נראה לי שהצגת הנושאים בטבלה יכולה לקצר את המלל (שקצת הטריח את הקהל).
אני שמעתי על יום העיון ממודעה בעיתון.
אשמח לקבל מיילים או סמס לגבי ימי עיון נוספים בנושא 1) סרטן המעי הגס , וגם 2) סרטן השד.
בברכה
שמואל ליאופולד
chaim96@gmail.com 052-3664004
החלמתי מסרטן הרקטום, עם גרורות לריאה . ניתוח כריתת רקטום lar לפני 4
שנים. חזרה של המחלה - גרורה בכבד - לפני שנתיים. רציתי לשאול:
1. האם העובדה שהיתה חזרה של המחלה - גרורה בכבד - מגדילה את הסיכוי לחזרה מקומית של הסרטן האזור ההשקה, ברקטום.
2. האם מעקב ובדיקה פרוקטולוגית הינה 5 שנים מיום ניתול כריתת רקטום או מיום חזרה של גרורה בכבד.
תודה
שלום
1.לא
2.המעקב אחר המעי בצורת קולונוסקופיה צריך להתבצע בקצב קבוע מאז הניתוח במעי
החלמתי מסרטן הרקטום, עם גרורות לריאה ולכבד. ניתוח כריתת רקטום lar לפני 4
שנים. חזרה של גרורה בכבד לפני שנתיים. רציתי לשאול:
1.
גבר זכר בן 47 נותח לפני תשע שנים הוצא גידול ללא טיפולים, דרגה 1.בקולונוסקופיה לפני שלוש שנים הוצא פוליפ רגיל. במעקב החודש בקולונוסקופיה הוצא גידול 05 ס"מ.טרום סרטני ...
האם הדרך למניעה של המחלה תזונה ספורט וכו - נכונה גם כאן? או שתמיד יצאו פוליפים בעתיד ואין דרך למנוע?
האם גידולים שכאלה יכולים להופיע באברים אחרים פרט למעי הגס?
הנטיה להצמיח פוליפים קיימת ומכאן הצורך לבצע קולונוסקופיות בעתיד
יחד עם זאת פעילות ספורטיבית ,משקל תקין ותזונה בריאה יפחיתו את הנטיה
כמו כן נטילת אספירין מורידה את הסיכון
זה פורום אונקולוגיה
ואוכל רק לומר כי לא רואה גידול בתשובה הזו.
שלום לכולם
לחמי גילו סרטן בלבלב (שלב 4) גרורות בכבד ...
הבנתי כבר שהמצב לא טוב אבל המשפחה מחפשת להאחז בכל תקווה אפשרית
הם אפילו לא רצו לשאול את הרופא באיזה שלב הגידול ,כמה שנים יתן הטיפול הכימי בקיצור כלום - אני היחיד ששואל ומתעניין ונותן להם תשובות
אני יודע שכל אחד מתמודד עם זה בצורה אחרת זה ברור
השאלה שלי היא - מבירור באינטרנט הם מצאו את cancer hope מרעננה , אני ביררתי ולא מצאתי כלום לטוב או לרע על המקום הזה , מישהו מכיר יכול להמליץ , לא להמליץ ? , להסביר מה זה בדיוק ?
תודה לעונים וסליחה על החפירה ...
שלום רב,
לפני כחמישה חודשים התגלה לאמי גידול בפפילה. בבדיקת ביופסיה נמסר לה כי הגידול שפיר וכי עליה לחזור על הבדיקה עוד מס חודשים. לפני כחודש וחצי חזרה על הבדיקה והתברר כי הגידול ממאיר. בנוסף הפפילה דיממה ובעקבןת כך ההמוגלובין שלה ירד פלאים. הוחלט לנתח ולפני כעשרה ימים עברה ניתוח על שם וויפל. יש לציין כי אמי בת 62, בריאה בד"כ, ללא מחלות רקע ואינה עונה לאף אחד מהגורמים המובילים לסוג זה של סרטן. לפני מספר ימים חזרה הפתולוגיה ממנה עלה כי מדובר באנדוקרצינומה וכי אחת מבלוטת הלימפות שהוצאו בנתוח הייתה נגועה גם כן. השוליים נקיים.
אני קוראת על סטטיסטיקות לא מעודדות גם במקרים בהם הוסר הגידול בשלמותו והתקיימו טיפולים. רציתי לדעת מה סוג הטיפולים המקובל? הכירורג אמר לה בין חודש לשלושה ובכדורים אבל אני קוראת שבעיקר מטפלים בגמזר במשך חצי שנה.
בנוסף, רציתי לדעת האם ישנם מקרים של ריפוי מלא לאחר ניתוח וויפל וטיפולים ואי הישנות המחלה והאם זה קשור גם בשינןי אורח חיי המטופל מבחינת לחצים יומיומיים, עבודה וכו'.
תודה מראש על כל מידע.
הטיפול המקובל הוא חצי שנה של טיפול כימוטרפי בגמזר.
לאחר ניתוח של כריתת הגידול אם השוליים נקיים יש 20% ריפוי
ולאחר הטיפול המונע שיעור הריפוי עולה
שלום רב. אימי חלתה ונפטרה מסרטן המעי הגס בגיל 58. אני בת 65 ועושה קולונוסקופיה כל 5 שנים לפי הוראת רופא הגסטרו. לא מצאו אצלי פוליפים אבל אצל אח שלי כן מצאו. בשיחה עם אנשים שנמצאים כמוני בדיוק באותה קבוצת סיכון נאמר לי שהם חוזרים על הבדיקה כל שנה.
אודה לכם מאד אם תייעצו לי מה הנכון ביותר לעשות.
קצב הבדיקה נקבע לפי הממצאים בקולונוסקופיה
כלומר אם מצאו פוליפים הבדיקה הבאה תהיה סמוכה יותר
ובמידה ולא נמצאו פוליפים הבדיקה תעשה במרווח גדול יותר
יום עיון של האגודה למלחמה בסרטן בנושא סרטן המעי הגס יתקיים ביום ד', 9/3/16 בגבעתיים.
יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום.
נדרשת הרשמה מראש.
לתוכנית יום העיון ולרישום: http://bit.ly/1Qt9Rv7
1.ככל שיותר קורסים ינתנו של אוקסליפלטין הסיכוי לתגובה אלרגית עולה,הטיפול בתגובה האלרגית הינו הכנה עם סטרואידים וערוי איטי של 6 שעות.
2.במידה והטיפול באוקסליפלטין הפסק בעוד המחלה מגיבה טוב לטיפול יש הגיון לחזור לאוקסליפלטין לאחר אירינוטקאן
תודה על תגובתך.רציתי לשאול אם התגובה היא אלרגית האם נכון יהיה לקבל לורטאדין ואו אטרופין בזריקה ליד כנגד התופעה שמתבטאת רק בצמרמורות?
לא הבנתי במחילה את תשובתך בנוגע לחזרת האוקסלי לאחר אירינוטיקאן.מיד לאחר תוצאות הפתלוגיות של הניתוח המיילס שישנם בלוטות נגועות.קיבלתי 12קורסים של אוקסלי.הסמנים היו נמוכים בסביבות ה3.לאחר שלוש חודשים עשיתי פעט שגילה שיש חזרה לבלוטות באגן .הסמנים עלו ל6 הוחלט להתחיל אירינוטיקאן עם אווסטין.בתחילה הסמנים ירדו יפה אחכ החלו להופיע נודולים בריאות עם גוש באגן והסמנים עלו עד כ20.בהלמצת אונקולוג בכיר ממרכז דווידוף הומלץ לחזור לאוקסלי בניסיון לראות איך זה יעבוד..לאחר 4טיפולים הסמנים התייצבו ואפילו ירידה קלה.האם זה מהלך נכון מבחינתך?עכשיו אני לאחר עוד שני טיפולים ממתין לפעט