אחותי חלתה בסרטן המעי הגס. היא סיימה טיפול כימותרפי לפני חצי שנה, בעקבות בלוטות נגועות, והיא אמורה לעבור בקרוב בדיקת קונלוסקופיה אחרי שהPET יצא נקי.
אני מניח שאם ה PETCT יצא נקי אז סביר שלא יהיו גידולים במעי אך שאלתי: מה קורה אם מוצאים פוליפים? האם ישלחו אותם לבדיקות במעבדה? האם בגלל פוליפים יהיה עוד סבב של כימו?
שלום
1.בדיקת PET לא טובה במתן מידע על הקורה בתוך המעי ,בטח לא לאבחון פוליפים.
2.אם מוצאים פוליפים הם נכרתים תוך כדי ביצוע הבדיקה ונשלחים לבדיקה פתולוגית,פוליפים אינם סיבה לטיפול כימוטרפי ואינם מושפעים מטיפול כזה.
אני חולה בסרטן לבלב ומקבל טיפול גמזר.
שמתי לב שמאז שהתחלתי לקבל את הטיפול השיניים שלי החלו להשחיר, שאלתי היא באם זו תופעה מוכרת ובאם ההשחרה היא הפיכה.
עששת או כתמים כהים באזור החניכיים? עששת או שינוי צבע השן לא אמור להיות קשור למיטב ידיעתי. אבל התרופה כן יכולה לעיתים נדירות לגרום לדימום מהחניכיים. דם שנקרש יכול לגרום לחניכיים להשחיר באזור החיבור בין החניכיים לשיניים. רצוי לבצע שטיפות פה עם מי פה כמו ליסטרין.
אגב בן כמה אתה אם מותר לשאול? הודה לך אם תספר כיצד הסרטן התגלה.
החלמה מהירה.
אני בן 63, הסרטן התגלה לאחר שבמשך תקופה ארוכה סבלתי מחולשה ואיבדתי 15 ק"ג ממשקלי.
אין לי בעייה של דימום בחניכיים אלא פשוט יש כתמים כהים על השיניים עצמן, החניכיים דוקא בהירים.
לא מוכרת לי תופעת לוואי מסוג השחרת שיניים
מציעה לפנות לרופא שיניים כדי להבין את טיב הבעיה
המשמעות היא כי יש דימום רצוי לגלות מהיכן ולטפל מקומית לעצור את הדמם אם אפשר.
במידה וההמוגלובין יורד ניתן לתת ערויי דם לפי הצורך
או אם רמת הברזל נמוכה לתת ערויי וונופר=ברזל,כדי לעודד את הגוף לייצר המוגלובין
שכחתי רק לציין פרט חשוב - CEA כל התקופה פחות מ- 0.5.
סליחה
מוישי
לד"ר הוברט שלום רב
נותחתי להסרת גידול ברקטום לפני שנה. טיפול לפני בהקרנות, לאחר ניתוח טיפול בקסלודה. ניתוח נוסף לסגירת סטומה זמנית.
מרקרים לאורך התקופה היו כדלקמן : CEA כל התקופה ללא שינוי. CA19 - לפי הסדר הכרונולוגי 8, 8.8, 4.5 (לאחר סיום הקסלודה לפני 4 חודש), 7.4 (אחרון) . האם צריך להלחץ מתוצאות המרקר האחרון ב- CA19 ?
בברכה
אני בת 46 לפני כשנתיים חלתי בסרטן השחלה בדרגה 4
עברתי ניתוח כריתה ו7 סדרות של כרמוטרפיה
במהלך השנתיים כל תוצאות המרקרים היו תקינים לחלוטין
ומאחר ואני משתתפת במחקר,אני מבצעת פדיקות דם אחת לחודש
היום בצעתי בדיקות דם כל המרקים היו תקינים ,מלבד CA9-19
התוצאה היתה 45 שהנורמה היא עד 35( לפני כחודש התוצאה היתה 25)
יש לצייון שלפני חודש בדיוק עשתי ct ללא חומר ניגוד ותוצאות היו תקינות
אני מאוד מודאגת אנא תשובתכם
תודה רבה
לא כל עליה בסמן CA19-9 משמעותה גידול במערכת העיכול או לבלב,ברוב המקרים בעליה כזו מדובר בבעיה שפירה אבל אם תחזרי על הבדיקה והיא תמשיך לעלות ברציפות ,מציעה לבצע בדיקה להדמיית הלבלב דרכי מרה וכבד.
וקולונוסקופיה ואנדוסקופיה אם לא ביצעת בעבר.
האם טיפול בהיפותרמיה יכול להיות במקום טיפול כימותרפי?
ומה אחוזי ההצלחה?
מה השוני בין כימותרפיה להיפותרמיה?
והאם שיטת טיפול זו עלולה להזיק?
תודה מראש
לא מכירה טיפול בהיפרתמיה לבד כטיפול נגד גידול.
היפרתרמיה ניתנת בשילוב על הקרנה או כימוטרפיה ומטרתה להגביר זרימת דם לאזור המטופל.
אני חושבת שחימום לבד ,עלול להזיק כי הוא מרחיב את כלי הדם ומגביר אספקת דם לגידול ....
שלום רב, אימי בת 75 אובחנה לפני שנתיים בסרטן הרקטום . היא עברה סדרה של 30 הקרנות בשילוב טיפול כימוטרפי ובבדיקת פט- סיטי שנערכה לאחר הטיפולים המחלה נסוגה לחלוטין ולא נראו ממצאים פתולוגים. מאז היא במעקב צמוד אצל אונקולוג ואצל פרוקטולוג . בתקופה האחרונה היא סובלת מכאבים באזור האגן, כאבים בחור של הטוסיק ,לעיתים כאבים במפשעות ולעיתים צריבה בנרתיק וכאבים וגירוד בשפתיים בנרתיק , לעיתים היא אומרת שהעור באזור צורב ומשופשף.
ברצוני לציין שהיא לא סובלת מעצירות ויש לה יציאות תקינות כל יום. היא לא ירדה במשקל, ויש לה תיאבון !
היא עברה אולראסאונד בטן ואגן לפני יומיים - הכל תקין. בדיקת מרקרים יצאה תקינה, בדיקת פרוקטולוג יצאה תקינה, בדיקת גניקולוג יצאה תקינה.
מדוע אם כן יש כאבים ? בעיקר נאמר לנו שזה כאבים כרוניים כתוצאה מההקרנות הקשות שעברה באזור זה.
היא לוקחת 4 אופטלגין ביום בשילוב של טרגין . האם ישנה משחה כלשהי שאפשר למרוח להרגעת הכאבים ?
האם מומלץ שתעבור בדיקות נוספות ? האם זה יכול להיות שכתוצאה מההקרנות לאחר שנתיים + עכשיו יש כאבים ?
היא בדיכאון עמוק ואנו ביחד איתה חוששים מאוד מחזרת הסרטן למרות שהיא במעקב צמוד .
אנא עזרתם
הקרנה לאוזר הרקטום בעיקר כזו לגידול נמוך שכללה את הנרתיק
יכולה בטווח הרחוק לגרום ליובש באזור ולגרד
וגם לכאב כרוני,מה גם שהאזור הזה גם נותח.
אוכל רק להרגיע ולומר שלא כל כאב באזור משמעותו בהכרח חזרת המחלה
מציעה לפנות לאונקולוג מטפל לצורך המשך ברור וטיפול תרופתי
שלום דר' הוברט,
האזור לא נותח, עבר רק סדרה של 30 הקרנות עם טיפול כימו.
בהמלצתו של האונקולוג מכיוון שלא נראה משהו חיצוני הוא שלח לעשות פט-סיטי.
קבענו תור ל07/12/15 . כמו כן קיבלנו המלצה לפנות למרפאת כאב .
חוששים ומודאגים מאוד .
שלום,
האם יש אמת בפרסום כי התרופה קיטרודה עוזרת בריפוי סרטן המעי הגס ?
בנוסף אבקש לדעת האם יש סיכון כלשהו בניתוח משולב של כריתת חלק מהכבד בשל גרורות, והסרת חלק מהמעי הגס עקב גידול (אנדוקרצינומה)
תודה מראש.
קיטרודה לא מרפא סרטן מעי גס גרורתי אך תורמת להארכת חיי החולה במידה והגידול שלו הוא MSI-H .
ברור כי לניתוח יש סכנות וככל שהוא נרחב יותר הסכנה גדלה,דימום זיהום וכו
אבל.....לניתוח יש פוטנציאל להביא להבראה מלאה מהמחלה.
כדאי שתדברו עם מנתח באופן ספציפי לגבי הסיכונים הכרוכים בניתוח המוצע.
א. תודה רבה על התשובה,
ב. סוג הסרטן הוא אנדוקרצינומה, האם התרופה מתאימה?
אני בת 42,
לאחר כאבי בטן בלתי מוסברים ובלוטת לימפה נפוחה
עשיתי בדיקות
המרקרים
CA 72.4-1.2
cea- קטן מ1.3
CA19.9 -12.9.
מדוע המרקר 72-4 נמוך מאוד משמעותי?
מה פשר התוצאה?
בתודה.
אין שום משמעות רפואית לסמן נמוך
יש רק משמעות כשהסמנים גבוהים מעל ערך הנורמה.