אחרי שכל הטיפולים כשלו הרופא המליץ לי לתקחת stivarga בשלב הראשון קיבלתי את התרופה מעמותת "חברים לרפואה". אחרי שני סבבי טיפול תוצאות בדיקות הדם וה-CT מראים תוצאות ממש נפלאות. בעבבות זאת הוגשה בקשה לקופה שאני חברה בה. אבל בינתיים "בחברים לרפואה" לא מצלחים להשיג לי. לרכוש אותה אני לא יכולה כי היא מאוד יקרה (25,000ש"ח) מעל ליכולות הכלכליות שלי. אני מבקש עזרה או הכוונה או אולי יש אנשים שהתרופה נמצאת אצלם ומוכנים למכור לי במחיר סביר.
אודה על כל עזרה.
שבוע טוב ובשורות טובות
דר שלום
אני בן 43 ובריא. טבעוני, במשקל תקין ועוסק בספורט. לא צורך מאכלים מסוכרים כלל מלבד פירוט. סבי מצב האמא נפטר בגיל 75 מסרטן הלבלב לפני כ 25 שנה. הוא סבל מסוכרת סוג 2. אבי נפטר מהתקף לב בגיל 65 וגם הוא סבל מסוכרת סוג 2 והיה מטופל בכדורים.
עד שנת 2013 רמת הגלוקוז בדם שני הייתה תקינה בין 85 ל 90 לכל היותר (אני עושה בדיקות דם אחת ל 6 חודשים עד שנה בערך). בשנת 2014 רמת הגלוקוז הייתה בין 90 ל 98. בתחילת 2015 היא כבר הגיעה ל 102. בשבוע שעבר בדיקות הדם הראו גלוקוז של 110 (כל השאר תקין).
רופא המשפחה אמר שאין מה לעשות כי אני כנראה אפתח סוכרת סוג 2 ב 10 השנים הקרובות וזה בלתי נמנע כי יש לי מטען גנטי.
בחיפוש ברשת ראיתי שלאחרונה ישנם מחקרים שהראו כי עליה פתאומית ברמות הגלוקוז יכולות להעיד על תחילתו של גידול בלבלב.
כאשר חזרתי לרופא ובקשתי בדיקת CT הוא גיחך ושלל את הבקשה בטענה שלא ניתן להוכיח קשר ושאני לא בסיכון לסרטן שכזה למרותשאמרתי לו שלסבא מצד האם היה סרטן לבלב.
האם יש ביסוס לחשדות שלי? האם עליי לנסות להתעקש על בדיקת CT אולי עי החלפת רופא משפחה או באופן פרטי יזום? האם עליה ברמת הגלוקוז מ 85 בממוצע ל 110בתווך של פחות משנתיים נחשב לעליה נורמלית במקרה של התפתחות סכרת סוג 2 גנטית, או שזה יכול להעיד על תהליך סרטני?
תודה מראש על העזרה
דן.
שלום
הופעה חדשה של סכרת היא לעיתים סימן מבשר של סרטן לבלב
אבל הרוב מכריע של מקרי הסכרת לא קשורים לסרטן לבלב
אני חושבת שעליית הסוכר שלך איטית ופחות מתאימה לנוכחות גידול בלבלב
שהינו תהליך מהיר
האם יש מקום בארץ שניתן באופן פרטי לבצע בדיקת דימוי כלשהי לשלילת גידולים בחלל הבטן? הבנתי ש CT עם חומר ניגודי נמנעים מלבצע ללא חשד בגלל חשיפה לקרינה מיותרת. מה לגבי אולטרה סאונד או MRI? אני לא מדבר על מקרה שלחולה יש המלצה מרופא לבצע MRI והוא רוצה לעשות זאת באופן פרטי כדי לקצר המתנה. אני מתכוון גילוי מוקדם של סרטן באופן יזום עי הפצאינט בלבד? השאלה הנוספת המתבקשת היא האם בגיל 43 זה בכלל זמן מתאים לבצע בדיקות מקדימות שכאלו או שעדיף לדחות לגיל 50?
תודה רבה
שלום רב,
האם יש טיפול כימי היום לסרטן לבלב שעושים תחת אשפוז של יומיים/שלושה ?
תודה .
שלום רב, לאחרונה אבא שלי אובחן בסרטן מעי גס שלב 3 עם גרורות ב3 בלוטות לימפה סמוכות. בשבוע הבא הוא עתיד להתחיל בטיפול הכימתורפי המשלים.
שאלתי היא האם ניתן לקחת ביחד עם הטיפול הנ״ל את תוספי תזונה הבאים:
1. כרוכרומין?
2. אסטרגלוס - עשוי לחזק את מערכת החיסון בעוד הכימותרפיה מחלישה אותה, האם יכול לפגוע ביעילות הטיפול?
3. פיטריות מיטאקי, ראישי, שיטאקי?
אין בעיה עם כורכומין
כל החומרים האחרים אינם מוכרים לי
כדאי להתיעץ בפורום רפואה משלימה באתר האגודה
האם התרופה קיטרודה מתאימה לאישה בת 72 שיש לה סרטן לבלב דרגה 4 עם גרורות לכבד
בתודה מראש
שלום לפני 5 חודשים גילו לאמא שלי בת 74 , שיש לה סרטן מעי הגס עם גרורות בכבד , אמא שלי סירגה לכל טיפול ומאז המצב התדרדר מאוד , כמעט כל שבועיים קיבלה מנות דם , היה לה בצקות ברגלים , ולפני יומיים אושפזה שוב עקב התייבשות ומאז היא כל דבר מקיאה לא אוכלת בכלל , והמצב ממש קשה , ועוד יותר כי הטיפול בבית חולים קשה אין מספיק כח אדם , האחיות לא יכולות כל הזמן לעזור וגם אנחנו לא יכולים להיות בבית חולים 24 שעות . השאלה היא מה עדיף במצב כזה הוספיס ביתי או הוספיס בבית חולים . כי לדעתי בבית אין את כל הצרכים הדרושים לחולה ברמה של אמא שלי .
עדיף מה שטוב יותר למטופל
יש כאלו שמעדיפים להשאר בבית החולים
וכאלו המתחננים לחזור לבית
נתון חשוב נוסף שצריך להלקח בחשבון הוא היכולת של המשפחה לעמוד בעומס הנפשי פיזי והכלכלי שבלקיחת המטופל לבית,
אם אתם מרגישים שאתם לא יכולים לעמוד בחזרה לבית ארגנו אשפוז בהוספיס.
שלום דר הוברט
אמא חולת סרטן קיבה מפושט לעצמות,כבר שנה מטופלת רק ב 5fu אוקסלי הופסק כיוון שפיתחה רגישות, וזומרה.
בדיקות לפני חודשיים
פט סיטי נראה שיפור מדהים במצב רוב הגרורות נעלמו וקטנו.. C 9-19 - 29.4
cea 1.6.
היום - c 9-19 - 49. Cea- 1.5.
האם תוצאה זו מעידה על כשלון של שלב הטיפול ויש צורך לעבור לטיפול אחר?
במידה ולא - איזו תוצאה מעידה על כשלון? האם זה יכול גם לרדת או שכבר לא בטיפול הנוכחי ?
תודה מראש על התייחסותך .
שנה טובה
יש לעקוב אחר הסמן אם ממשיך לעלות כנראה שהטיפול הנוכחי לא מספיק
הייתי שוקלת אפשרות לחזור לאוקסליפלטין עם הכנה נגד אלרגיה או מחליפה בטיפול כימי אחר.
שלום, מצ"ב תוצאות הביופסיה בגוש בראש הלבלב:
אבחנות ופרטים קליניים החומר שנשלח: FNA מתהליך היפואקואי בראש לבלב אבחנה קלינית: Pancreas tumor :בדיקות קודמות מספר קסטות: 1 fluid - cytology :סוג הפעולה ראה אבחנה :מקור הדגימה :חומר הדגימה :אבחנה FNA, pancreas, cell block preparation: - Dispersed single atypical epithelial cells, suspicious for neoplastic process. Comment: On immunostains, the atypical cells are positive for CK MNF116, and they are negative for p53, mCEA, CD56, chromogranin, synaptophysin and CD68. BCL10 immunostain is non-contributory. Relatively few atypical cells are present on Ki67 immunostain, which is positive in some of these cells, but too few cells are present for numerical assessment. Re-aspiration recommended if clinically indicated.
אשמח לקבל פענוח תוצאות הביופסיה, האם סרטני ומאיזה סוג, בתודה מראש.
בביופסיה יש תאים אטיפים חשודים מאוד לממאירות
כמות התאים הללו מאוד קטנה ולכן הפתולוג מבקש ביופסיה חוזרת לצורך תשובה יותר חד משמעית
תודה רבה על המענה,
לפני מספר שבועות עבר ercp ללא הצלחה בגלל שצינור המרה היה חסום, היה לו צהבת ולאחר מספר ימים עבר שוב ercp ושמו סטנד והצהבת עברה, לאחר מספר ימים עבר את הביופסיה ויומיים אחר כך התפתח לו דלקת ריאות חמורה, הרופאים טוענים שהדלקת נגרמה לאחר שהקיא אחרי הביופסיה.
חייבת לציין שהוא מאוד חלש, בן 69.
האם יש סיכון בביופסיה חוזרת, דלקת ריאות חוזרת, צהבת, שליחת גרורות מהגוש?
מודה לך מאוד.
השאלה מצויינת ודורשת תשובה מנומקת מרופא שמכיר את המטופל,
עקרונית בכל ביופסיה יש סיכון של דימום זיהום ,כאבים וכו
אנו נוהגים להשתמש בקלקסן
היות במחקרים שנעשו על חולים בסרטן המקבלים טיפול הוא הוכח כיעיל ,
קסלרטו היא תרופה חדש ולמיטב ידיעתי טרם נבדקה בחולי סרטן עדין
מציעה להתיעץ עם המטולוג מומחה קרישה לדעתו,
כי הקסרלטו נוחה יותר לשימוש.