אני חברת קופת חולים כללית וקיבלתי ערכה לבדיקת דם סמוי בצואה במשך 3 פעמים. שאלותיי:1) בהנחיות כתוב שאין צורך לשנות את הרגלי האכילה. ראיתי באינטרנט שכתוב להימנע מבשר אדום ופירות וירקות טריים במשך 3 ימים לפני הבדיקה.כיצד עליי לנהוג לפני הבדיקה?2) במידה ויש בין 2--3 יציאות ביום. האם לקחת דגימה אחת לכל יום או שניתן 2 דגימות ביום?בתודה, שואלת
שלום
1.ישנן ערכות שיש להמנע מאכילת בשר בזמן הבדיקה ,ישנן ערכות חדשות שאין צורך לשנות הרגלי אכילה
2.דגימה מיציאות שונות ,גם אם הן באותו היום
דגימה אחת מתוך 6 הראתה שיש דם בצואה
יש להשלים ברור עם קולונוסקופיה
ד"ר הוברט שלום,
אשתי חולה בסרטן המעי הגס ובסרטן השד מזה כ 3 שנים.
לאחר ניתוחים קיבלה כימו+ הקרנות + הרצפטין לשד. לפני 10 חודשים הוסרו גידולים של סרטן המעי מהצלקת הניתוחית וטופלה בקסלודה ואוקסיפלטין (חלקית).
לפני חודש וחצי נתגלה גוש באגן- שלא הראה קליטה בפט סיטי. בניתוח בטן חוקרת הוסר הגוש, נכרתו השחלות הוסרו נגעים משלפוחית השתן, הרחם, ודופן הבטן. נשאר גידול בגודל של 1.5 ס"מ על המעי בנקודת ההשקה. הפתלוגיה קבעה שמדובר באותו סוג של גידול מהמעי הגס.
לאור כשלון הטיפול הכימי וכשלון בדיקות המעקב- שאלתי איזה אופציות עומדות בפננינו?
תודה
רוני
ישנן אפשרויות טיפול כימיות אוקסליפלטין אירינוטקאן
ביולוגיות אבסטין ווקטיביקס ארביטוקס תלוי במוטציות בגידול
מקומיות כמו הקרנה או HIPEC
לום אני בת 33 בריאה בדרך כלל ניגשתי למיון לפני כשבוע ימים עקב יציאות רכות שהיו לי עם כאבי בטן תחתונה . הרופא בדק אותי וטען שהבטן שלי רכה כמו כן בבדיקות הדם שלי היה קצת לוקיציטים גבוהים 12.000 עם נטיה שמלה 82% ובבדיקת שתן שלי היה גם סממנים לספירה לבנה ההמוגלובין שלי 15.2 ותפקודי כליה כבד שמורים . Rcp שלי 1.5 אלקטרוליטים שמורים הוא המליץ על תרבית שתן וטען שככל הנראה יש לי חיידק בגוף
מאז הקיבות הרכות שלי המשיכו יום יותר יום פחות אבל אני בעיקר מתה מפחד ובוכה לילות וימים שמא הם פיספסו את זה שיש לי גידול במעי הגס ????? האם יש סימן לכך ??
אנא עזרי לי
כאב בטן ויציאה רכה
במשך שבוע ,אינם סימן לסרטן מעי גס,בעיקר שיש שיפור.
במידה והתלונות לא יחלפו יש לפנות ליעוץ גסטרואנטרולוג
היי לכולם,
כרגע האבחון הוא סרטן בקיבה. אני אשמח לקבל המלצות- מה לעשות ומה להכין מה לקרוא? האם לקבל חוות דעת שניה? או להסתפק באבחנה ראשונה?
מישהו מכיר רופא מומחה ויש לו המלצה לתת לי? או מרפאה פרטית? האם מומלץ ללכת למרפאה פרטית. אני ממש אובדת עצות ואשמח לקצת מידע והמלצות.
מה אומרות תוצאות בדיקת mri
עיבוי דיפוזי של הדופנות לאורך הקולון.מרקטרום עד לקצה צקום עם חוסר אאוסטרציה. בסריקות T2 אות מדופן הודגם נמוך.
לאחר ההזרקה קיימת האדרה בולטת עי החומר הניגודי
הודגמה הגדלה של קישרי לימפה במזנטריום במהלך של הקולון עד 1.0 ס'מ ובשומן מזורקטלי עד 8.0 מ"מ.
במעבר איליו צקאלי הודגמה התעבות קלה של איליום סופי.
לא יודעת מה הסיפור הקליני
אבל יש דופן מעיים מעובה ובלוטות לימפה מוגדלות
הפותח אפשרויות שונות לפרשנות
למרות שכרגע הגידול על גבי המעי הוא גרורה של גידול ממערכת השתן
ולכן יש צורך להפנות את השאלה לפורום הנכון
קישור מצורף
http://www.cancer.org.il/forums/10.aspx
לד"ר הוברט שלום רב,
אימי, ז"ל, נפטר מסרטן המעי הגס לפני שנה. היא הייתה כמעט בת 90 ,והמחלה נתגלתה בגופה כשנתיים לפני שנפטרה. לאחר ניתוחלהסרת הגידול, הסתבר לאחר כמה חודשים שהגידול התפשט לכבד וכן שלח גרורה אחת לאגן, וזאת למרות שעשברה טיפולים כימו-ביולוגיים. אציין שהיא טופלה באבסטין וכן בפולפוקס (עם בדיקת KRAS חיובית)
בבירור שאני ערכתי עם רופא המשפחה שלי (אני בן61 ) הוא שלח אותי לעשות בירור במחלקה האפידמיולוגית של בית חולים בצפון. זאת על מנת לברר האם אני נושא גן הקשור למחלה. ואולם האחראי על המחלקה טען בפניי שאין טעם לעשות בירור כזה והסביר לי שאם אימי חלתה לערך בגיל 85-86, הרי שהסיכוי שאני אחלה בכך נמוך ומזערי. לעומת זאת שני הרופאים הדגישו את החשיבות של עשיית קולונוסקופיה כל 4-5 שנים ואני כבר עשיתי פעמיים, כשהכל יצא תקין.כמו כן בדיקות דם וכן דם סמוי בצואה יצאו תקינות לחלוטין. מומחה אונקולוג ומנתח כבד אמר לי את אותו הדבר בנושא הסיכונים.
שאלתי: האם המומחים שקבעו שהסיכוי שלי לחלות נמוך צודקים? אציין שזה היה המקרה היחיד של סרטן המעי הגס במשפחה.
בתודה מראש
חשוב להבדיל בין שני מצבים
היות ואתה בן לאמא שחלתה בסרטן מעי גס ,אתה נחשב עבור הרופאים כמי שיש לו סיכון מוגבר לפתח פוליפים ולכן תשלח אחת לכמה שנים לביצוע קולונוסקופיה.
ישנה תת אוכלוסיה שלהם יש סינדרום תורשתי שמתאפיין בגיל מאוד צעיר של סרטן מעי גס הנקרא HNPCC ולזה אין צורך כנראה לעשות ברור כי אמא שלך חלתה בגיל מבוגר