דר' שלום רב ,
אמא שלי בת 62 מתמודדת עם סרטן מעי גס שלב 4 ( גרורות בכבד ובריאות ) ,מקבלת טיפול כימו בימים האחרונים היא סובלת מכאבי בטן מאוד כואבים לדבריה זה ממש כמו צירים וזה גם בא והולך כמו צירים
היינו איתה בבית חולים עשו לה צילום +CT בטן חשבו שיש איזו חסימה אך מהממצאים לא עולה תמונה של חסימה שוחררה הביתה עם משככי כאבים
מה יכול לגרום לכאלה כאבי בטן ?
שלום
במידה והגידול במעיים לא נכרת
הכאבים מתאימים לחסימה חלקית כי חסימה מלאה נשללה.
שלום דוקטור אילה.
קודם כל, כל הכבוד על המענה כאן וההשקעה.
אני בן 41 ובעשור השני והשלישי היו לי דימומים בשעת יציאה קשה (הרגשתי פציעה).
מדובר באפיזודות של פעמיים בשנה וכדומה או רק כשלא אכלתי ושתיתי מספיק.
רק בגיל 39 עשיתי בדיקה אצל פרוקטולוג, למען האמת עברתי אצל שניים כי רציתי חוות דעת נוספת. עשו לי בדיקה עם אנוסקופ ושניהם ציינו שהטחורים שלי בדרגה בין 1-2 וקראו להם 1.5 ושנייהם ציינו שהם מדממים. ברגע שאני אוכל נכון ושותה מים ולוקח סיבים אין לי בעיה בכלל.
הייתי גם לפני שנתיים במרכז המשולב לאבחון ולמניעת סרטן ועשו לי שם בדיקות סרטן ודם וכדומה שיצאו תקינות.
בכללי אני בריא (בדיקות דם כל שנה), פרק לכולסטרול בינוני אין לי בעיות. יש לי כאן לדעתי מעי רגיש וזה מגיל קטן, אני חרדתי וזה מתבטא בבטן.
אין לי עבר של סרטן במשפחה פרט לאבי שנפטר מסרטן נזופרינקס שהבנתי שהוא גנטי ואופייני למוצא שלו וגם מי שאוכל המון בשר בקר (אני צמחוני). אמי היא לא אותו ממוצא.
בכל מקרה מציקים לי לעשות קולונוסקופיה בשביל השקט ואני מתלבט. התור שלי עוד שבועיים ואני חושש מהבדיקה, אני חרדתי גם ככה וגם קראתי שיש סכנות של ניקוב מעי.
האם אני באמת חייב לעבור קולונוסקופיה? הרי מצאו את מקור הדימום.
דרך אגב האם שמעת על בדיקת M2PK? האם היא לא מספיק טובה?
תודה
אם רמת הבילירובין מוגברת ולא בגלל חסימה של דרכי המרה ,משמעות הדבר כי היקף המחלה הגרורתית בכבד מאוד נרחב,למצב הזה יש 2 השלכות האחת שאסור לתת במצב הזה טיפול כימוטרפי והשניה כי טווח החיים בדרך כלל קצר.
כרגע היא כן מקבלת טיפול ביולוגי שיש לו יעילות מסויימת גם ללא כימוטרפיה ,היות ורמות הבילירובין נשמרות יציבות ולא מחמירות,כך שהייתי ממשיכה בטיפול הנוכחי
האם ידוע על שינוי שיטת המדידה של סמן ca19.9?
קיבלתי תשובה באתר של מכבי לפיה המדד עלה פי כמה אך כתוב שיש שינוי בערכים
מישהו ידע משהו על זה?
מבקשת לברר בנוגע לטיפול srbt (גרורה בכבד):
איזה בית חולים הוא בעל הנסיון הרב ביותר ועם תוצאות טובות.
נודה לקבלת כל מידע שיאיר את ענינו ב ויסייע בבחירת מקום הטיפול ).
עשיתי בדיקת סיטי לגב תחתון כי אני סובלת מכאב בגב שלחו לי את התוצאות ושם באמת גילו שיש לי בלט בגב.
בנוסף היה כתוב משפט שלא הבנתי והייתי רוצה לדעת מה זה כי רשום ללכת לרופא הלכתי הרופא שלך אותי לעוד בדיקות אבל לא הסביר לי מה זה. המשפט שרשום:
"תהליך היפודנסי בכבד בגודל 36 מ"מ בסגמנט 7 האחורי של הכבד
בקשה אני חייבת לדעת
תודה לעונים
יש בכבד ממצא
לא יכולה לומר אם הוא חדש או היה קיים תמיד
לא יכולה לומר אם שפיר כמו ציסטה או דורש ברור
בכל מקרה כדאי לפנות לרופא המשפחה
מחפשת המלצה לאונקולוג שמתמחה בסרטן גרורתי ממקור לא ידוע כנראה ממערכת העיכול העליונה
מבקשת המלצה לאונקולוג המתמחה בסרטן גרורתי ממקור לא ידוע,על פי הבדיקות שבידי המקור הוא מאחת מדרכי העיכול העליונות (לבלב, מרה, ושט,קיבה)
-ל