שלום
לא מקובללבצע רקטוסקופיה 3 שבועות לאחר ניתוח
או שמדובר בזימון ישן שנשלח לפני הניתוח
או שהיה ממצא שטיבו לא ברור וממשיכים לברר אותו
כדאי ליצור קשר עם המנתח ולשאול אותו
אני בת 70 במעקב אונקולוגי 5 שנים לאחר סרטן מעי הגס שלב 4. עברו 3 שנים מאז הקולונוסקופיה התקינה. יש לי תור לקולונוסקופיה בעוד חודשיים.
בחודשים האחרונים התחלתי לסבול משלשולים מדי כמה ימים. ואני דואגת לקראת הבדיקה. האם אני יכולה לחכות לתור בעוד חודשיים? לפני חצי שנה בדיקת הסיטי היתה תקינה. בדיקות דם שעשיתי לאחרונה היו תקינות. (סמנים בדקתי רק לפני חצי שנה)
תודה
לאור העובדה כי את במעקב קולונוסקופי סדיר
לא רואה סיבה לדאגה
אבל את יכולה ליצור קשר עם מכון הגסטרואנטרולוגיה לצורך הקדמת הבדיקה.
שלום לך שושי וסליחה על השאלה החצופה .אמא שלי בת 62 והיום היא מתמודדת עם המחלה סרטן מעי הגס שלב 4 אני אשמח מאוד לדבר איתך .ולשאול אותך האם עשית דברים מיוחדים בתקופת המחלה כמו שינוי בתזונה ,פעילות ספורטיבית ולקבל ממך המלצות להתמודדות נכונה
שלום רב
אבי צריך לעבור ניתוח לכריתת קטע במעי הגס בעקבות מציאת פוליפ שהוצא בקולונוסקופיה. בבדיקות ct נמצא הכל תקין ולא נמצאו גידולים נוספים במעי. ההתלבטות היא אם לקיים ניתוח או לא מפאת גילו 77 .
אם אין מחלות רקע קשות
גילו לא מהווה סיבה לא לנתח.
למחקר העוסק בהשפעה של ההתמודדות עם מחלת הסרטן על בני/בנות הזוג דרושים נבדקים למילוי שאלון.
השאלון מיועד לגברים/נשים שבנות/בני זוגם/ן מתמודד/ת עם מחלת הסרטן כיום, או שסיים/ה את הטיפול בשנה האחרונה.
השאלון מצורף בקישור מטה, אורך מילוי השאלון כ-10 דקות.
המון תודה על שיתוף הפעולה!
נראה כי המחלה עמידה לטיפול כימוטרפי
במידה ומעוניינים בנסיון טיפול נוסף לשקול כניסה למחקר ,
לא שכיח שסרטן הרקטום חוזר אחר 10 שנים וגם לא הפיזור לעצמות
ולכן הייתי מתחילה בביופסיה מאחת הגרורות לוודא שלא מדובר בגרורות מגידול אחר.
שלום בעלי לוקח אווסטין וצריך לעקור שיניים דחוף,הוא סובל מכאבי תופת.
כמה זמן צריך הפסקה מאווסטין על מנת לעקור שיניים?
אשמח לתשובה בהקדם.
בלה יפרח
אם מדובר בבעיה דחופה מותר לנתח
רק להקפיד על עצירת הדמם לאחר העקירה
שלום רב,
אבי בן 74. עבר לפני כשבוע ניתוח להסרת גידול ממאיר במעי הגס (התגלה בקלונוסקופיה אליה נשלח עקב דימום ביציאות ואנמיה). לפני הניתוח נאמר שתוצאות של בדיקהה פתולוגית של גידול יהיו תוך 10 ימים. אבי שוחרר לאחר 6 ימים וקיבל סיכום אשפוז בו היה כתוב:
Well differentiated adenocarcinoma with tumor cell budding and invasion to muscularis propria and peritumoral purulent inflammation.
no vadcular invadion seen. Surgical margins are free.
Appendix is normal.
23 lymph nodes found free of metastasis
רציתי לשאול:
א. האם אכן מדובר בתשובה פתולוגית של מאפייני הגידול? (כי פשוט קיבלנו סיכום אשפוז בלי שנאמר לנו דבר)
ב. האם ניתן להבין שבלוטות לימפה נקיות?
ג. איזה שלב ניתן למקם מחלה ?
ד.האם יהיה צורך בהמשך טיפול או מעקב בלבד?
בתודה מראש ויום טוב!
1.כן
2.כן
3.אחד
4.כנראה רק מעקב ,אבל צריך לברר עם הפתולוג מה טיב התגובה הדלקתית בסמוך לגידול
שלום ,
אובחן אצל אבי גוש בגוף הלבלב בגודל 3 ס"מ אשר מערב את כלי הדם הכבד ללא גרורות ברירית.
מרקרים יצא 103 .
אנחנו מחכים לתוצאות של הביופסיה בדבר סוג הגידול.
מה ניתן לעשות בנתיים? האם צריך לבצע בדיקות נוספות?
איזה בית חולים בארץ מתמחה בסוג זה של גידול?
היי,
אלו תוצאות ה EUS שבוצע.
הרופא לא הסביר לנו , האם תוכלי לפרט לנו מה זה אומר?
no mucosal lesions seen with the echoendoscope. extreme j shaped stomach .difficult duodenal intubation. the pancreas head was unremarkable.a 30 mm poorly defined mixed echogenic malignant mass involving the splenic vein and the celiac axis distal to its insertion was identified.
כדאי להשלים עיבוד סיסטמי ,לשלול גרורות ,כמו CT חזה בטן אגן
בכל בית חולים גדול יש כירורג שתחום ההתמחות שלו הם ניתוחים בכבד ולבלב.