אצל סבתא שלי גילו גרורות בכבד היא בת 80 ואינה מעוניינת להתחיל בשום טיפול. אני רוצה לדעת מה הפרוגנוזה במצב של גרורות בכבד. כמה זמן נשאר לה ללא שום טיפול? תודה.
שלום
מדובר בכמה חודשים ללא טיפול
ברור שתשובה מדוייקת יותר תנתן על ידי רופא מטפל
שרואה את היקף המחלה בכבד
הדינמיקה,תפקודי הכבד ומצבה הכללי.
שלום,
בחודש אפריל אבי (61) אובחן כסובל מתסמונת בארט. עבר מספר גסטרוסקופיות ולאחרונה עבר בדיקת אנדוסקופיה ובה הסירו בליטה פוליפואידי בחיבור ושט קיבה. ESOPHAGUS:BARRET ESOPHAGUS.
בדיקות קודמות: B14-8510, B14-12040,B14-15933.
נתקסל בפורמלין:
גוש קרוע במימדים 1*0.8 סמ. אין לראות גבול באופן מקרוסקופי.
אבחנה:
Gastro esophageal junction biopsy:
Well differentiated adenocarcinoma invades submoucosa associated with tubular adenoma.
Margin is free of carcinoma but the tumur is present at the distance of 1.5 millimetets from cauterized speciman margin.
Deeper levels H&E SECTION PERFORMED.
B15-2693/1
T62000
M81403
לפי התוצאות הנ"ל של הביופסיה האם ניתן למקם את הסרטן רק בוושט התחתון?
האם ניתן להבין באיזה שלב המחלה והאם יש גרורות או לא?
מהם הטיפולים שבדרך כלל נהוג לעבור אותם ועל איזו מרפאה תוכל להמליץ באיזור המרכזה?תל השומר?
תודה רבה מראש.
כדי לקבוע אם המחלה ממוקמת רק בוושט התחתונה צריך לבצע בדיקת PET
שתשלול קיום מחלה מחוץ לגבולות הוושט.
לא ניתן לקבוע שלב ללא בדיקת PET ואולטרה סאונד אנדוסקופי.
הטיפול תלוי בשלב המחלה ולכן לא אוכל להרחיב.
יתכן ובעקבות סגירת הסטומה
יש כעת פעילות של לולאות מעי גס באגן
ופעולות מעיים דרך פי הטבעת
כל אלו יכולות להסביר את החמרת הכאב.
יתכן ויש גם פיסורה וגם טחורים
לדעתי אם אין הסבר טוב לדימום יש לבצע קולונוסקופיה
יש בהחלט מקום לברור החל מפעילות ייתר של בלוטת התריס וכלה בתהליך גידולי
בנוגע לטיב הברור נא לפנות לרופא המטפל
אבא שלי שנתיים לאחר סרטן המעי. לאחר כימו הקרנות ניתוח להסרה פלוס סטומה וניתוח חוזר למצב רגיל. אין לא שליטה על הרקטום ועם חיתול - כל היום/כל הלילה יציאות נוזליות וכך עוד לפני גילוי הסרטן - גילו בשלב מתקדם מאוד. לפני שבועיים החל לו כאבי תופת באזור האגן הימני הרקטום ומאחור באזור הישבן. היה במיון - קיבל תרופות יותר חזקות ושלחו לבדיקת מיפוי ו-CT. מיפוי יצא בסדר כך הבנו.
CT אומר שכביכול כול האיברים בגודל תקין מלבד ישנה הסננת שומן וקשרי לימפה פרא-רקטאליים באזור הניתוח. לשקול PET CT. שאר בדיקה ללא שינוי.
מה זה אומר הסננת שומן - בכלל מה פירוש המשפט הזה ?
במידה ואין שליטה על פי הטבעת ונזקקים לחיתול אולי הוצאת קולוסטומיה משפרת איכות חיים ולא מורידה.
כדי לראות היטב את האגן לאחר ניתוח רקטום וכדי להבדיל בין מצב דלקתי שגורם לכאבים למצב בו יש חזרה של גידול בדיקת MRI טובה מאוד.
הסננת שומן היא כל מצב בו השומן לא נראה תקין ויש בו תהליך דלקתי ,שאינו בהכרח זיהומי או גידול שמסנן את השומן
האם יש כמה סוגים של דבק?
כי הוא פיתח אלרגיה אחרי 4 חודשים פעם שעברה שהיה לו את הקולסטומיה - ונוצר לו גירויי נוראי מסביב.
לדעתי יש סוגים שונים
אם היתה אלרגיה כדאי להחליף
הכי טוב להתיעץ עם אחות הסטומה האזורית (קופח או בבית חולים)
עשיתי סיטי ריאות
אחרי ניתוח שעשיתי להוצאת סרקומה מהרגל
כרגע לצערי כתוב בתוצאה שיש לשדות לפיזור שאתי משני
האם ייתכן שכבר מ 15.9 להיום הספיק להיות גרורות בריאות ??
או שזה לא גרורות ? מזה פיזור שאתי ?
קישוריות בשתי ריאות
המשמעות היא שיש חשד לגרורות בראות
שלום גילו לאבא שלי סרטן בקיבה, אמרו שהוא בשלב 3 ועד 4 אבל אים גרורות, הגידול גדול וחוצה את דופן הקיבה ומגיע צמוד עד לכבד.הוא גם משפיע על הלימפות ליד. נאמר גם כל מיני דברים על קישוריות מוגדלות בריאות וציסטה בכליה.
א. האם הוא יכול לחדור לכבד?
ב.מה התזונה המומלצת? (הוא גם סכרתי)
ג.אמרו לנו שנתחיל בכימותרפיה ולאחר מכן ניתוח..האם כך עדיף? מה הסיבה לכך והאם עדיף חוות דעת שניה?
ד.האם יש אונקולוג מומלץ ברמבם בתחום הזה וכמו כן מנתח?
ה. מה סיכוי ההחלמה במצב כזה? (החלמה מלאה אני מתכוונת)
תודה מראש למגיבים.
1.כן
2.כן מה שהוא רוצה לאכול ולא גורם לו לאי נוחות
3.אם יש גרורות מקובל לתת כימוטרפיה ולא לנתח.
4.האונקולוג שתחום עיסוקו גידולים במערכת העיכול
5.אם יש גרורות מרוחקות מדובר בדרך כלל על מחלה כרונית
שלום, לצערי שבוע שעבר נתגלה לאמי גידול סרטני במעי הגס.
הייתי רוצה לקבל המלצות, ממי שעבר או מכיר מישהו שעבר ניתוח דומה.
המנתחים שביניהם אנו מתלבטים הינם:
ד"ר רון שפירא, פרופ' עמרם אילון, פרופ' מוטי גוטמן וד"ר מרט חייקין.
אודה לקבלת תשובות והמלצות בדחיפות.
מצד אחד אתם טוענים שניתן להפוך את המחלה למחלה כרונית, ומצד שני, כשבאים אליכם, הרופאים נתקלים ביחס הכי מזלזל, כמו " מה, את עדיין בחיים? לא נתנו לך יותר מ X זמן, ואתכבר חיי הרבה יותר מזה" אין מה לעשות כרגע. נגמרו הטיפולים. וכמה שהגוף לא יהיה מוכן להלחם במחלה הארורה, האדם נכנע לאמירות האלו, ולבסוף, כשהוא כבר מותש להלחם בכם הרופאים יותר מאשר במחלה עצמה האדם נפטר...התסכול הוא לא אלייך, חס וחלילה, אלא לרופא אחר... אבל האם לא מלמדים אותכם להיות קצת יותר אנושיים? התפקיד של רופא הוא לרפא - ולא להרוג לפני הזמן... הלא כן?