שלום
הכבד ממוקם מתחת לסרעפת וכשהוא מוגדל ,בעיקר בצמיחה מהירה
הוא יכול להפריע לנשימה.
הטיפול הוא טיפול כימי שיקטין את הגרורות ואז גם הכבד יצטמק ותהיה הקלה למטופל.
האם טיפול בהקרנות יכול להביא להגדלת הגידול?
וגם האם חום זאת אחת התופעות לוואי של ההקרנות (שבוע אחרי ההקרנות)
תודה רבה לעונים
טיפול בהקרנה לכשעצמו לא מביא להגדלת הגידול
אבל גידול שלא מגיב להקרנה ימשיך לגדול בקצב שלו
חום היא לא תופעת לוואי של הקרנה
3 ימים לאחר ניתוח החולה מין הסתם בבית חולים מאושפז ,כדאי לדבר עם הרופא במחלקה לגבי מה מותר ומה אסור.
היי דר' הוברט מה שלומך?
אמא שלי בת 43 עברה כרית של מעי הגס והתגלו גרורות בכבד בערך 9 סמ ועוד קטנות ובנוסף שתי גרורות קטנות בריאה השמאלית.
הרופא המליץ על סטיברגה לאחר שעברה במשך שנה כימותרפיה וזה רק החמיר... כרגע אנחנו בשבוע השלישי שהיא לוקחת סטיברגה...יש לה צהבת והאישונים שלה צהובים היא גם מבולבלת שוכחת דברים כמובן שהקול שלה חלש והיא כל הזמן עייפה ויש לה גם בעיות בבליעה היא אומרת שזה נתקע וקשיי נשימה.וגם יש לה בצקת ברגליים... כפי שהבנת היא חלשה מאד .. האונקולוג שלה ראה אותה לפני כמה ימים נתן לה פוסיד לבצקת ובנוגע לשאר הדברים לא עשה כלום...
מה את אומרת? ההשפעות של הסטיברגה חמורות נורא ואה בבדיקות דם שרופא המשפחה לא טרח להסביר כי הוא כבר וויתר אז פניתי לנתרופטית שאני מכירה ואמרה לי
"המוגלובין 12 לנשים נחשב לנורמלי.. סוכר תקין. רוב הבדיקות ברוך השם נראות לא רע. תפקודי כבד גבוהים ויש טריגליצרידים גבוהים".
קיצר הסטיברגה עוזרת או הורגת?מזה הדבר הזה ...
מחכה לתשובה ממך...
תודה
1.לדעתי סטיברגה לא מומלצת לשימוש בנוכחות צהבת כדאי לעדכן את האונקולוג המטפל כי היא צהובה.
2.לפעמים תלונות כמו חולשה ,עייפות בילבול ובצקות נובעות מירידה בתפקוד הכבד בגלל החמרת מצב המחלה ולא בגלל הסטיברגה ,קשה לי לדעת בוודאות כי מדובר ברעילות הטיפול
3.במידה ומאז לקיחת התרופה יש התדרדרות ופגיעה קשה באיכות החיים כדאי להפסיק את התרופה
ולא אמר כלום....
תודה על התשובה.
אבי בן 70 חולב סרטן וושט קיבה +בלוטות לימפה.מקבל טיפול כימוטרפיה+5FU+אוקסיפלטין+בהרצפטין (כבר טיפול 65)לפני הטיפולים המרקרים הראו תוצאות :ca19-9( 29..כעבור 5 טיפולים 47.8 (לא ברור לי מדוע סמן זה עלה)cea (67.3 כעבור 5 טיפולים ירד ל 18.9 .יש לציין שיפור משמעותי בבליעה החל מטיפול ראשון.שאלתי 1 מדוע המרקר ca19-9 עלה מה זה אומר?2 מה אומר הירידה בסמן cea לגבי המחלה?3 אבי נמצא מתאים לטיפול בהרצפטין -ויקבל את התרופה מטיפול 6 האם לא היה רצוי להתחיל כבר קודם ?
1.לא נראה לי כעליה משמעותית בעיקר לנוכח השיפור בבליעה,והירידה המאוד משמעותית בערךשל הCEA2
2.תגובה לטיפול הכימי
3.כדי לקבל הרצפטין יש לברר אם הגידול מתאים לטיפול בהרצפטין,בדיקת הHER-2 לא באה באופן אוטומטי עם התשובה הפתולוגית,צריך לבקש במיוחד בדיקה אימונוהיסטוכימית ,ואם היא לא חד משמעית ,לבקש בדיקת פיש ,כל הבקשות לקופה קבלת התחייבות והעבודה במכון הפתולוגי לוקחות זמן.
בבטן באזור לולאות מעיים וקפל שומן בקדמת הבטן ישנם גושים החשודים לגרורות
א יכולה לומר את מקורם(ראות? מעי גס?)
תודה רבה ל תשובתך המהירה.
הריאות היה כתוב "בסיסי ריאות תקינים" וכל ייתר האברים גם היו בגודל תקין. מלבד הערה הזאת - וצויין שזה באזור הניתוח (מניחה שזה מהמעי). האם זה גם יכול להיות ההסבר לכאבים שהוא חש?
שלום.
לפני יותר משנה נתגלה אצלי גידול במעי גס ימני. עברתי את סדרת הטפולים והניתוח בהצלחה. לא נמצאו גרורות. לפני מספר ימים (חצי שנה אחרי טיפולים) PET CT נמצא תקין. CEA נמצא בירידה ועומד על 2.9.
בפגישה עם הרופא לפני כ 3 חודשים נאמר לי כי יש לעקוב אחר GGT שהיה אז 177. בבדיקה אחרונה ירד ל 87.
מצורפים קבצי נתונים של בדיקות דם . אודה לך אם תוכלי לומר מה הם החששות ומה ניתן ללמוד מבדיקות הדם.
לא יכולה לקרא את הקובץ
אומר בכלליות כי המעקב אחר סמני הגידול כמו הCEA נועד לנסות ולאתר את חזרת המחלה אם הסמן עולה משמעותית
הGGT אינו סמן ,מדובר באנזים של הכבד העולה בדרך כלל בגלל טיפול תרופתי כמו האוקסליפלטין ,וככל שהזמן עובר מסוף הטיפול רמתו הולכת ויורדת.
שלום,
אבי עבר לפני מספר שנים כריתה של רוב המעי הגס (כ-30 ס"מ) בעקבות גידול.
לאחר הוצאת הסטומה, אבי מתקשה למצוא דרך, במילים יפות, לנפח את הצואה. זאת על מנת לתת לו יותר זמן להגיע לשירותים הקרובים.
האם ישנה דרך להאריך את הזמנים בין היציאות, או לתת לו יותר מדקה (או במקרה הגרוע כמה שניות) להגיע לשירותים?
תודה מראש,
מיטל.
ניתן לנסות לקחת אימודיום
או לפנות לגסטרואנטרולוג ,יתכן ויש להם מה להציע כדי לעזור
קראתי על התרופה ונראה שיש לה יותר חסרונות מיתרונות. יש משהו נוסף?
מיטל
אני בת 21, בריאה בד''כ פרט לאסתמה, וממש לאחרונה (4 חודשים) גיליתי בשקילה מקרית שירדתי המון במשקל ללא כל סיבה (שום דיאטות או פעילות מוגברת, להיפך-אני בחופש ופחות פעילה מאי פעם), 25 קילו מהשנה שעברה (יש עודף משקל), אך לא יודעת תוך איזה פרק זמן בדיוק.יחד עם קשר לימפה מוגדל (1.5 ס''מ) ומעובה צמוד לפרוטיס מימין, חום מדי פעם, קצת חוסר תיאבון, כאבים בשלד (כמו כאב בחזה מימין מעל השד שמקורו לא ידוע כבר שנה ובשוקיים) ועייפות רבה שלח אותי המטולוג לCT כל גופי (לא פט, רגיל) לשלילת לימפומה, ולמזלנו ראו חוץ מקשר הלימפה מימין ללסת עוד אחד משמאל ללסת ועוד אחד בבטן בלבד (המעי לא מוזכר בבבדיקה חוץ מהעובדה שחומר הניגוד עובר בחופשיות עד לקולון), כך שדי שללנו לימפומה (אגרסיבית לפחות, אינדולנטית לא). ביופסיה לא מתוכננת בינתיים.אך עדיין נשארו הסימפטומים (שמזכירים סרטן)והירידה הגדולה במשקל ללא שום סיבה והרופא הציע לעשות בירור גסטרו', במיוחד כי גם לסבא מצד אבא היה סרטן מעי גס (אגב לדודה מצד אמא היה סרטן שד שנפטרה ממנו, לדוד מצד אמא לימפומה שנשנתה, וסבתא מצד אבא לוקמיה כרונית סופנית כנראה. היסטוריה לא משהו...).האם לדעתך בגיל 21 ובמקרה שלי יש סיכוי בכלל לסרטן גסטרו' כלשהו וכדאי להבדק ע''י גסטרואנטרולוג או שבכלל כדאי לחפש כיוונים אחרים?תודה רבה
יש לצערי גידולים במערכת העיכול גם באנשים צעירים,
אבל כדאי לגשת לגסטרואנטרולוג כי הוא זה שצריך לברר את הירידה במשקל גם בלי קשר לסרטן.