שלום רב,
גיסי חולה סרטן גרורתי במערכת העיקול.
הסרטן החל בקיבה (עבר כימו וכן ניתוח), ולאחר מכן יצאו גרורות לשער הכבד (הגידול שם נעלם) ובהמשך לכבד (עדיין קיים).
טופל באקסלודה, אירינוטיקן, אוקסניפלטין, במשך תקופה ארוכה, כמעט שלוש שנים. לאחרונה אחרי שהגידול בכבד הצטמק בסנטימטר וחצי החלה החמרה והגוף אינו מגיב לכימוטרפיה (לאוקסניפלטין פייפיו), הגידול גדול פי 3 והוציא 2 גרורות. כרגע הוצע לו להיכנס למחקר טיפול בקיטרודה.
מהי עצתך? האם יש מקום לטיפול כימי נוסף מסוג אחר? האם ניתוח יכול לבוא בחשבון? האם הזלפה ייחודית לכבד יכולה לתרום? האם הקיטרודה יכולה אכן לעזור?
במשך 3 שנים הגוף הגיב יפה לכימו', אך בחודשיים האחרונים הפסיק להגיב. אשמח לקבל את דעתךבנושא.
שלום
מבחינת טיפול כימי יש אפשרות לנסות טיפול בטקסול
בכל הנוגע לניתוח אנחנו בדרך כלל לא מנתחים סרטן קיבה גרורתי למעט מקרים חריגים,
אם יש כרגע מחקר המגייס לקיטרודה אני בדעה שכדאי לנסות ,מדובר בתרופה יחסית לא רעילה ,ולא בטוח שתהיה זמינה כל הזמן,לא אוכל להעיד על יעילותה כי היא נמצאת בניסוי.......
תודה רבה על התגובה.
האם לדעתך טקסול יכול לעצור את התקדמות המחלה לפחות עד שייפתח המחקר (לפחות חודש ימים)?
אם לדעתך יש פתרון אחר, אפילו שאינו בסל הבריאות, אשמח לשמוע.
יבלתי לאחר בדיקת PET CT את הממצא הבא
חזה : קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בתהליך באספקט המדיאלי של השד הימני
בגודל כ-2.4 ס"מ .
זה אחרי שאשתי עברה לפני כחודשיים ניתוח להוצאת גידול סרטני במעי הגס והבחינו אותה כחולה דרגה 3. והיא על סף תחילת טיפול כימותרפי
זה לא מקום שכיח לגרורות
אך צריך לשלול גידול ראשוני
יש לבמצע בדיקה מישוש של השד
אולטרה סאונד שד וממוגרפיה
וביופסיה במידת הצורך
בבדיקת סיטי נמצא גידול בראש הלבלב בדיקות נמדדו
1 ast{gop( 217
2 al (got) 390
3 phosph 855 alkaline
4 bilnubin totl 1.76
bilinubin direct 0.75
bilinbin. lndirecl 1.01
ggt 3899
בת דודתי, המתגוררת ברוסיה לאחרונה התקרבה מאוד למשפחה שלנו בארץ, קיבלה אזרחות, אבל חזרה לרוסיה כדי לא לעזוב את אמה. אביה נפטר מסרטן כיבה ועתה מצאו אצל אמה סרטן המעי הגס. הם אבודי עצות והיא ביקשה לברר האם יש בישראל קרנות או ארגונים שיכולים לעזור במצב הזה לקבל סבסוד כלשהו לטיפול/ניתוח של סרטן בארץ? אשמח מאוד אם מישהו יוכל לתת לי קצה חוט ...
שלום אבי חולה סרטן וושט שלב מתקדם(וושט קרדיה +בלוטות) מטופל בכימוטרפיה 5FU +ואוקסיפלטיןמגיב טוב לטיפול יש שיפור בבליעה+ירידת המרקר CEA מ 67 ל 52.הרופא המטפל רוצה להוסיף לו תרופה וביקש תוצאות בדיקה פטלוגית שבוצעהלהלן התוצאה:HER -2 POSITIVE +31.מה אומרת התוצאה?2.האם התרופה שאבי אמור לקבל עוזרת לעצירת המחלה?
המשמעות כי הגידול רגיש לטיפול ביולוגי הנקרא הרצפטין
שילוב שלו עם הטיפול הכימי המקובל יגביר את יעילות הטיפול באופן משמעותי ללא הגדלה משמעותית ברעילות הטיפול.
1.יתכן מאוד הסמנים שאנו משתמשים בהם לצורך מעקב אינם ספציפים דהיינו יכולים לעלות גם במצבים אחרים כמו דלקת.
2.יתכן ,צריך לקחת בדיקה נוספת בעוד כמה שבועות ולראות את המגמה
יש ליצור קשר או עם מרפאה אונקולוגית בשחרור ,או יעוץ עם אונקולוג מהמכון האונקולגי בעודך מאושפז בפנימית
הטיפול הוא כימוטרפי והוא אמור לטפל גם במיימת,אם יש כמות גדולה הלוחצת מאוד אפשר לנקר לצורך הקלה זמנית
בשלב ראשון להפסיק את הקסלודה וכשהתופעה חולפת לחזור לטיפול בהורדת מינון
אין קשר בין תופעת הלוואי ולאבסטין.
יש מגוון שלם של תרופות בסל שהוא עדין לא קיבל כמו אוקסליפלטין אירינוטקאן
ערוי 5FU ,ארביטוקס ווקטיביקס
שלום רב
בינואר 2013 אובחן אצלי גידול במעי הגס. עברתי ניתוח סיגמואיד דקטומי שלאחריו נאמר לי כי הסרטן שלי הינו: T3-N2 Stage 3.
עברתי כימו החל ממרץ 2013 ועד סוף אוגוסט 2013.
במעקב האחרון שהיה לי במהלך דצמבר נכתב ב CT כי הופיעו בלוטות לימפה רטרופריטונאליות בגודל עד 3 ס"מ. האונקולוג שלח אותי לבצע PET CT ושם נכתב בסיכום כי יש קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה מתאימה לתהליך שאתי בבלוטות הרטרופריטונאום רטרפקטורליות מימין
כמו כן היתה לי עלייה בערכי ה CEA כדלקמן:
9 באוקטובר 2013: 5.45
30 באפריל 2014: 5.48
19 בנובמבר 2014: 6.06
בדיקה נוספת בדצמבר הראתה: 6.61
השאלות שלי:
1) האם מדובר בהישנות של הסרטן?
2) במידה וכן מהו הטיפול שעושים במקרה כזה?
תודה מראש על ההתייחסות
1.כן,נראה שמדובר בגרורות בבלוטות לימפה.
2.חוזרים לכימוטרפיה בשילוב אוקסליפלטין או אירינוטקאן עם טיפול ביולוגי הכולל אבסטין או ארביטוקס או ווקטיביקס תלוי בתוצאת בדיקת הRAS
בדרך כלל ניתוח לא פותר את הבעיה במיקום הזה