שלום דוקטור,
לאימי יש היום גידולים בריאות שהם גרורות מסרטן המעי. המעי והכבד נקיים כבר שנים, אולם בריאות הגרורות גדלות לאיטן. בנוסף, לפני ימים מספר נתגלה סרטן ראשוני בשד שעדיין לא הוחלט איך להמשיך טיפול.
אימי עברה כל מיני טיפולים כימוטרפים במהלך השנים שעצרו את ההתפשטות (אוסטין, אוקסליפלטין, FU5 וכו) אולם במשך הזמן ככל הנראה הפסיקו להיות יעילים.
מה עוד ניתן לנסות? היא הייתה אמורה להיכנס למחקר, אך כעת משנתגלה סרטן חדש, היא לא מתאימה למחקר.
תודה רבה,
דרור
שלום
הייתי מציעה לעבור ברור גנטי .
ארביטוקס או ווקטיביקס, רגורפניב ,מיטומיצין.
שלום רב,
מבקשת לדעת מה משמעות :
1.בכי המרה מודגמת בליטה פוליפואידית בקוטר 8 ממ.
2. אגן חוץ כליתי מורחב.
בתודה מראש,
רונה
1.פוליפ בכיס המרה
2.הרחבהשל הכליה משנית לזרימה איטית של שתן ממנה לכיס השתן
אחותי עברה ניתוח להוצאת גידול של 1.6 סנטימטר מהמעי הגס שהיה ממאיר.
בפתולוגיה גילו ששבעה בלוטת לימפה מתוך בערך 30 עם ממצאים סרטניים. ממליצים לה לעשות כימותרפיה. היא בת 45 , בריאה בדרך כלל אבל אני מאוד מודאג.
האם יש תקווה? מה סיכויי ההחלמה והאם יש עוד פיתרון מלבד כימותרפיה?
מדובר בגידול בשלב 3 כשהסיכון לחזרה של מחלה משמעותי ולכן מומלץ טיפול כימי מונע בשילוב אוקסליפלטין ו5FU ,יש סיכוי להחלמה מלאה.
מעבר לטיפול הכימי מומלץ אורח חיים המשלב פעילות ארובית,שמירה על משקל גוף תקין ותזונה בריאה
האם יש טעם בפתולוגיה נוספת? הבדיקה נשלחה מאסותא למעבדה ברחובות (שעובדת עם "מכבי"). האם ייתכן שהמעבדה עשתה טעות?
אולי הבדיקה לא נכונה
חולת סרטן לבלב אחרי כימוטראפיה והקרנות שנתיים ללא טיפול לפי סי טי אחרון יש נודלים בריאות נתנו לי קסלודה .המרקרים עלו האם אפשר לקחת קסלו דה וגם רפואה סינית (בקפסולות) במגביל.
שלום שוב
שכחתי לצרף בהודה הקודמת את הקובץ המכיל את תיאור הבדיקה ותוצאותיה.
אז בבקשה ענו לי על השאלה מה משמעות תוצאת הבדיקהת האם זה ממאיר אם קשור לגיל והאם יש צורך בטיפול כל שהוא
תודה רבה
חג שמח
עוזי גלעדי
OGILADI@GMAIL.COM
הבדיקה היא בדיקת CT לא אנדוסקופיה
ומדגימה זרימת דם מוגברת לרירית הקיבה
יש לבצע אנדוסקופיה כדי לברר את הסיבה.
אבית שהוא בגיל 79 עשה בדיקת אנדוסקופיה והבדיקה הראתה " האדרה של רירית באזור הפנדוס של הקיבה"
מה המשמעות? אודה לך או לכם אם תתנו לי מענה לשאלה זו.
האי-מייל שלי הוא OGILADI@MAIL.COM
תודה וחג שמח
גילו לאמי אישה בת 53 סרטן במעי הגס עם גוררה בכבד בסיגמנט 6 בגודל 9*12 ערכי מרקרים
CEA-3
CA 19-9<2.0 י
אמורה להיכנס שבוע הבא לניתוח במעי ולהוצאת הגרורה מהכבד
1. מה סיכוי ההישרדות
2 מה אומר ערכי מרקרים נמוכים בסרטן שלב 4 כולל גרורה בכבד
3 איזה טיפול ממולץ לעשות לאחר הניתוח
4 מה הסיכוי שהמחלה תחזור
1.באופן כללי הסיכוי כי המחלה לא תחזור לאחר כריתת גרורה מהכבד סביב ה40 אחוז.(בהנחה שגודל הגרורה שציינת הוא במילימטרים ולא סנטימטרים)
2.חסר משמעות,הגרורה לא מפרישה את הסמן.
3. כימוטרפיה
4.שישים אחוז
אמא נכנסה לניתוח שערך חמש שעות הרופא יצא במהלך הניתוח ואמר לנו שלא הוציאו את הגרורה בכבד מכיוון שהם ראו גרורות בחלל הבטן ועכשיו ואחרי ההחלמה מהניתוח היא תעשה כימותרפיה ואולי לאחר מכן יעשו גם ניתוח בכבד
1 - את כמה המצב חמור? למה לצפות ?
2- כמה זמן נשאר לה במצב כזה ?
3 איך לא רואה את זה לפני בבדיקת הpet ct ?
4האם עוד נשאר לה סיכוי להחלים במצב זה ?
תודה מראש
1.הפיזור לחלל הבטן מקטין את הסיכוי שתגיע לניתוח ומכאן מוריד את הסיכוי להחלמה מלאה.
2.יש להפנות את השאלה לרופא מטפל
3.הנגעים הללו היו קטנים מדי
4.סבירות נמוכה
שלום רב לפני חודשיים גילו לאבא שלי סרטן בללבלב אם גרור בכבד
והוא מטופל בבית חולים פוריה יש לציין שאבא שלי עוד לפני הסרטן היה סובל
מסוכר ויתר לחץ דם
תוך כדי הטיפולים הבחנתי שלפני שנה וחודשיים אבא שלי עשה את
הבדיקת הדם בדיקה בדיקה CA19-9 והתוצאות היו גבוהות מאוד
השאלה שלי האם היה אפשר להבחן את הסרטן כבר לפני שנה אם הבדיקת הדם
תלוי אם היה באותה תקופה מצב שפיר שהסביר את הסמן הגבוה כמו דלקת לבלב ,אבן בדרכי מרה ....
רציתי לדעת מה הקשר בין בצקות ברגליים ובבטן לסרטן לבלב ? והאם אפשר לטפל בזה ? ואיך אפשר לטפל בכאבים בכתף ימנית ?
תודה .
כשישירידה ברמות האלבומין בגוף יש נטיה להצטברות בצקות בעיקר בחלק הגוף התחתון ובטן תחתונה,
פרט לכך סרטן לבלב נוטה להתפשט לחלל הצפק ולגרום להצטברות מיימת.
הטיפול קשור בגורם:תזונת חלבונים,חומר משתן,טיפול כימוטרפי לעזור לעצירת התהליך הממאיר בחלל הצפק.
אמא שלי נפטרה לפני שבוע .
אשמח לשמוע פרטים על הסיפור שלכם .
תשלחי לי מייל ל-michalb328@gmail.com ואצור איתך קשר .