האם מישהו מכיר/שמע על פרופ'שמעון סלווין שעוסק בתרופות ניסיונות שעובדות עם מערכת החיסון? איך ניתן ליצור איתו קשר?
תודה
אנא פנה לפורום תזונה
http://www.cancer.org.il/forums/default.aspx
שלום
אני לא רופא אבל אבא שלי נפטר מסרטן הלבלב לפני שנתיים כשלושה חודשים לאחר האבחון. כמוך אז חפשרי כל ניצוץ של תקווה, אבל מלבד סיפורים בודדים של אנשים מארצות הברית, לא מצאתי כל עדות להלחמה מלאה. מה ששבר אותי זה הרופא האונקולוג שאמר שלא ניתן להחלים גם אם מדובר בגילוי מוקדם וכלי דם נקיים... גם לאחר הניתוח אין החלמה מלאה לדבריו אלא רק דחיית הקץ ב 5 עד 10 שנים...
למרות זאת תוכלי לקרוא כאן על סיפורי הצלחה:
http://www.cancercenter.com/pancreatic-cancer/stories/
אבל מדובר בעיקר בגילוי מוקדם וגם לרוב טרם עבר מספיק זמן בכדי להסיק שהם החלימו לחלוטין...
לצערי הראיה שלי היא דיי פסימית... אך כמובן תמיד צריך להלחם ולא לאבד תקווה..
בהצלחה
במידה והמחלה מקומית לאחר ניתוח יש בהחלט אנשים שמחלימים
אך לצערי לאחר הופעת גרורות בכבד לא מוכר לי מטופל שהחלים מהמחלה.
שלום רב אבא שלי בן 57 ואחר בדיקת סיטי מצאו לו גידול בגודל 3.7 בגוף הלבלב
ועוד גידול בגודל 2.7 בזנב הלבלב יש לציין שאבא שלי חצי שנה סובל מכאבים חזקים בבטן והרופאים לא קיבלו אותו נתנו לא רק כדורי הרגע
ברגע שקיבל את תוצאות הסיטי הבינו את חומרת המצב זה רק לפני 5 ימים
שאלה 1
האם יש מצב שזה לא גידול סרטני ?
שאלה 2
איזה מקום אחי טוב שיש לטיפול בגידול
שאלה 3
למה בתי החולים לא עושים ביפסיה ומנפנפים אותנו כל פעם
ברור כי עד שלא תתקבל תוצאת ביופסיה לא ניתן לומר בוודאות כי מדובר בגידול סרטני ,צרו קשר עם האגודה למלחמה בסרטן לצורך הכוונה למרכז מטפל.
לצערי הרב אחרי ביופסית כבד אמרו לנו שזה סרטני
האם אפשר לנצח את המחלה או שזה מאוחר וכמה זמן אפשר לסרוד
שלום רב
לאמא שלי יש סרטן מעי גס גרורתי לכבד.
כעת היא סיימה את הטיפול ה-15 כימותרפיה.
לאחר שהגידול הצתמק ל4סמ מ-7
הומלץ לה לעבור לטיפול Tumor ablation
שאלתי היא:
האם הטיפול הזה טוב? מה התופעות שלו
ועד כמה הוא בטוח?
תודה רבה על העזרה.
במידה ומסיבות שונות כריתה כירורגית לא עומדת על הפרק אני ממליצה מאוד על האבלציה דרך העור בהדרכת CT
מדובר באישפוז קצר ללא פתיחה של הבטן תופעות הלוואי :כאב, חום ,במקרים נדירים דימום.
לגבי כריתה כירורגית הרופא רוצה להתחיל עם אבולוציה ואז לעשות ניתוח בכבד ובמעי הגס.כאמור אמא שלי עברה כבר 15 טיפולים כימותרפיים. האונקולוג מדבר על החלמה תוך שנה מהיום..
נשמע מציאותי ?
האברקסן ניתנת בשילוב עם הגמזר ולא במקום הגמזר,ולכן לא נבדקה לבד בהשוואה מול הגמזר.
בסרטן לבלב גרורתי ישנם מעט מאוד פרוטוקולים שהוכיחו שיפור בהישרדות מול גמזר לבד והשילוב של גמזר אברקסן הוא אחד מהם.
שלום רב, אימי קיבלה תוצאות בדיקת ביופסיה לאחר כריתת חלק ימני של המעי הגס כלקמן:
ulcerative well differentiated adenocarcinoma, invading into pericolic
no vascular invasion identified
tubular adenomas with foci of high grade dysplasia
surgical margins free of tumor
תוספתן ללא גידול, אומנטום ללא גידול, 26 קשרי לימפה ללא עדות ממאירה
אנו מודאגים מהשורה הראשונה.. ודי אובדי עצות.. מה עושים כעת? מדובר באישה בת 67 שעברה את הניתוח בקשיים והגיעה לחסימת מעיים, אך, גם כמעט לדיכאון ממשי, האם יש מסגרת אוהדת שמאגדת גם את העניין הרפואי וגם את הפסיכולוגי - סיועי? ומה התוצאות אומרות בדיוק? מודה מראש לכל תשובה שתינתן
מדובר בגידול בשלב 2 היות ויש כנראה חדירה של הגידול לשומן.
סיכויי ההחלמה בשלב זה טובים
יש לדון עם האונקולוג המטפל אם יש מקום להוסיף טיפול מונע.
במכון האונקולוגי בו תבחרו להיות מטופלים תקבלו הכוונה גם לעזרה ותמיכה נפשית.
אבל בסך הכל אם תוצאות ההדמיה לא הראו גרורות הגידול בשלב די מוקדם.
דר' אילה הוברט שלום.
בבדיקת CT והתגלה "תהליך תופס מקום בקולון היורד,ומוקדים מרובים היפודנסים בכבד מתאימים לגרורות",לאחר מכן בוצעה קולונוסקופיה "שהדגימה גוש גדול שחוסם את הלומן היורד" - נלקחו דגימות לביופסיה.
1. מהו הקריטריון לפיו הגידול במעי הגס אינו נתיח ?
2. האם כדאי לשלב טיפול כימוטרפי עם טיפול ביולוגי בשלב ראשון ?
3. מה היעילות והחסרונות של טיפול "חימום ננו-חלקיקים לחיסול תאים סרטניים" ?
4.המלצות נוספות ?
תודה מראש.
1.הגידול בעי נתיח הבעיה היא הגרורות בכבד שאותן לא ניתן לכרות,נשאלת השאלה אם כדאי לנתח את המעי ולהשאיר לתקופה של מספר שבועות את הכבד ללא טיפול עד להחלמה.
2.כן
3.לאיזה טיפול בדיוק אתה מתכוון?
דר' אילה הוברט שלום ותודה על תשובתך.
1.להבנתי מהרופא המטפל יש סכנה של גרורות נוספות במידה ויבוצע ניתוח בשלב זה ,כמו כן יש כרגע סכנה לחסימת המעי ע"י הגידול ,ובעיות בתפקודי כבד (LDH גבוהה - פי 5 ),מהיא הדרך הטובה ביותר לטפל בגרורות בכבד ?
2.ההמלצה של הרופא המטפל הינה להתחיל בטיפול כימו בלבד ללא ביולוגי - לא ברור לי למה - האם זה עניין כספי או שצריך בדיקות נוספות (חוץ מהביופסיה) להתאמת טיפול ביולוגי - בשלב זה נלקחו לפני 5 ימים דגימות לביופסיה מהגידול במעי בלבד ,מהוא התהליך להתאמת טיפול ביולוגי ?
3. לגבי טיפול "חימום ננו-חלקיקים לחיסול תאים סרטניים" ,לא ברור לי האם המידע אמין,אשמח לדעתך, מצ"ב לינק:
http://canwin.co.il/articles/heating-nano-particles-kill-the-cancer-cells-is-a-promising-new-treatment/
תודה מראש על התשובות.
1.שילוב של כימוטרפיה עם טיפול ביולוגי.
2.אולי הוא מחכה ובצדק לתוצאות הברור המולקולרי (RAS) היות ונראה שכרגע עדיף אם אפשר להמנע מאבסטין
3. לא ממליצה
שלום רב דר' הוברט מה נשמע?
רציתי לשאול את דעתך בנוגע לאתר הזה-
http://nurielmeni.blogspot.co.il/
תוך כדי חיפושים בגוגל מצאתי את האתר הזה...האם לדעתך יש פה משהו שאפשר לנסות? אמא שלי בת 42 ויש גרורות בכבד שקרובות לכלי הדם כתוצאה מסרטן במעי הגס...היא כרגע סיימה סיבוב שני אבל ראשון של טיפולים כימותרפים שהיו קצת קשים מהסיבוב הראשון....עוד חודש יש לה בדיקת פיט סיטי ונראה משם לאן מתקדמים או היה תעשה עוד סיבוב של טיפולים חודש וחצי או ניתוח.
האם יש משהו חדש שלדעתך יכול לעזור? רופא אחד אמר לנו שאפשר להפוך את המחלה כרונית ולחיות עם זה..אני לא מבינה איך זה יתאפשר כשיש פיזור משני בכבד והסרטן פעיל.
בנוסף...בואי נגיד בדרך הכי קל השאמא שלי לגמרי השתגעה...היא מרוכזת רק בעצמה וחושבת דברים כמו למשל שהשכנים שלנו אמורים לטוס לחו"ל אז היא חושבת לעצמה ומספרת לאבא שלי "מה יקרה אם המטוס שלהם יפול באמצע? " ואז מתחילה לבכות או שבת דודה שלה היה לה מחלה בכבד ואחותה נמצאת בחו"ול אז אמא שלי דואגת מה יקרה אם המחלה של הבת דודה תחזור שנית ואחותה בחו"ל ולא תוכל לעזור לה....
אני לא יודעת מה לעשות המצב משגע לגמרי...היא נשמעת לי מאד לא שפויה מה את חושבת שאפשר לעשות? כאילו אני בטוחה שזה לא קל....אני גם הייתי צריכה לעבור קולונסקופיה וכמעט מתתי רק מזה שחיכיתי לתוצאות הבדיקה ואצלה זה רק החמיר.
תודה רבה על הכל!
לא מוכרים לי הטיפולים המוצעים ,כדאי להתיעץ בפורום רפואה משלימה כאן.
מטרת הטיפול הכימי והביולוגי להפוך את המחלה למחלה שלא מתרבה וגדלה וכך הופכת להיות כרונית.
צריכה הערכה ותמיכה פסיכולוגית ואולי גם טיפול תרופתילחרדות.