שלום רב ד״ר איילה
אתמול הציגו בערוץ עשר תרופה חדשה שפועלת על המערכת החיסונית אושרה כבר בארה״ב , האם ידוע לך יעילות לסרטן המעי גרורתי?
שלום
טיפולים המפעילים את המערכת החיסונית יעילים בשלב זה בעיקר במלנומה (סרטן העור)
התרופה האחרונה נקראת ANTI PD1 עם תוצאות מאוד מרשימות.
לצערי התוצאות בסרטן מעי גס בשלב זה לא מראות יעילות.
את יכולה להגיד לי איזה טיפול קיבל ?
תודה .
שלום אמא שלי אישה כבת 58 אובחנה לאחר סיטי בגוש ממאיר. בסיטי איבחנו את הנל:
תהליך טופס מקום בלתי אחיד בגוף הלבלב עם סימני מעורבות של העורק, ווריד הטחול, עורק ציליאקי משותף, לא ניתן לשלול מעורבות עקומה קטנה ופונדוס הקיבה.
בלוטות לימפההיפודנסיותקטנות מרובותברטרופריטונאום עליון-פיזור משני
מוקדים היפודנסיים זעירים בכבד, קטנים מדיי כדי לאפיין.
ספלנומגליאה
פלקים טרשתיים מסויידים באאורטה ועורקי הכסל. שינויים ניוונים בע"ש.
עברנו את הביופסיה. התשובה שזה ממאיר.
טרם הוחלט על ניתוח. מה ההתרשמות שלכם? מה סיכויי ההחלמה?
על סמך המידע שכתבת לי נראה כי ניתוח בלתי אפשרי בגלל הפיזור לרטרופריטונאום
נראה כי טיפול כימוטרפי הינה האפשרות המתאימה ,לצערי אם אכן כך מדובר בטיפול מאריך חיים אך לא מרפא.
הי
עברה טיפול כימו ראשון. סובלת מתופעות לוואי. חלשה ולא מסוגלת לאכול בכלל.
מה שלום אמא ?אני מקווה שהיא מרגישה יותר המון חום ואהבה לתת אני שולחת לכם חיבוק הלוואי ויהיה כבר נס אמן אמן אמן
הי, לא נס ולא כלום, סרטן הלבלב זה קטלני.. רק עכשיו אני יודעת לצערי. בדיוק חודשיים ויומיים מאז שגילינו עד הסוף המר. גם אני כמוך בת 34 בלי אמא ועוד יש לי אח צעיר בן 24.
בת 58 היתה במותה לא האמינה שזה קורה לה.. אם היינו יודעים שזה המצב לא הינו נוגעים בה. לצערי הכימותרפיה מותתה אותה והפכה אותה סיעודית. בדיוק שבועיים וחצי מאז הכימו הראשון.
אמאאאאא אני מתגעגעת!
יש מטופלים המגיבים לטיפול בקסלודה באופן שתארת
ניתן לתת את התרופה החשובה ה5FU בצורת מתן אחרת ,טפטוף מהיר שלא גורמת בדרך כלל לתופעה שתיארת עם הקסלודה.
אני מציעה להפנות לפורום כירורגיה כאן שאלות הנוגעות לניתוח.
אנו חוששים יותר מההתפתחות המקומית ופחות מהגרורות ,כלומר אם לא ננתח עלול להופיע חסימת מעיים או דימום משמעותי מהגידול ,ואז נמצא את עצמנו בסיטואציה של הזדקקות לניתוח חרום.
שלום רב,
אבי עבר ניתוח לכריתת חלק מן הקיבה וטיפול כימוטרפי עוקב לפני כ-10 חודשים.
אחרי הניתוח ערך CEA בבדיקת דם היה 0.7 ng/mL .
אתמול עבר בדיקת דם נוספת שבה התוצאה הייתה 1.3 ng/mL
ידוע לי שהערך נמצא בתווך הנורמה, אך האם הדינמיקה (קרי השינוי בערך)
חשובה יותר מן הערך לבדו במקרה זה? מדובר בעלייה של כמעט 100% בהשוואה לערך הקודם.
בנוסף אציין שלפני הניתוח הערך היה 1.1 ng/mL.
תודה !
לא יכולה לדון על דינמיקה כשיש שני ערכים בלבד, מציעה לחזור בעוד כחודש ולראות אם יש המשך מגמת עליה הדורש התייחסות
או כמו שקורה ברוב המקרים סתם תזוזות של הסמן בתוך טווח הנורמה מעלה מטה בלי קשר להתלקחות המחלה.
שלום לכולם/ן,
אני בן 32 וחצי ולפני כחודש גילו בגופי-במעי אגס סרטן!!!! הרופא מסר לי שבגלל שאני מעשן הסרטן היה קיים בתוכי כבר כמה שנים והתעורר לכיוון הריאות.
אני אבוד :-( אין לי מזל, יש לי גם בת אוטיסטית ועוד בת נכה אני מרוסק!!!
איך אני יוצא מכל השיט הזה?? אני אבוד!
אני לא בטוחה שהבנתי ,האם יש גרורות בראות?
אם אין גרורות אז כריתה של הגידול מהמעי יכולה להביא להבראה מלאה,
אם יש גרורות בראות יש היום טיפולים יעילים כימיים וביולוגים שמותאמים אישית לפי תכונות הגידול ,כך שהבשורה ממש לא משמחת אבל אין משמעותה מוות.
2. No new lesions.
ניתוח HIPEC מקובל בסוגי סרטן מסויימים גרורתיים לצפק,לדעתי הניסיון בסרטן קיבה לא מוצלח דיו להצדיק את הניתוח.
במידה וכרגע בCT לא רואים מחלה פעילה המשמעות היא כי כרגע המחלה ברמיסיה,אך לצערי יש פוטנציאל להתלקחות מחודשת ולכן יש להמשיך ולעקוב.
1.אם רוצים להגיע למצב של ריפוי מלא ,אפשר רק בניתוח.
2.לא צריך כימוטרפיה ולא הקרנות.
3.כן
4.אולי,צריך לשאול מנתח.
5.אדנוקרצינומה:האחד ממוקם במעי הגס בסמוך לכפף הכבד והשני בצד שמאל במעי הגס היורד