ד"ר הוברט שלום רב,
אבי בן 74 סובל מסרטן קיבה גרורתי. עבר שלושה טיפולים בהרצפטין, ציספלטין ו- 5FU.
לפני שלושה שבועות הוחלט להפסיק בטיפול, עקב החמרה בהרגשתו - בצקות ברגלים, נוזלים בבטן וחולשה רבה. הומלץ לעשות CT ולבחון המשך טיפול.
מאז הפסקת הטיפול - הקושי בבליעה שהיה - השתפר מאוד, הבצקות ירדו, שיפור קל בהרגשתו.
עקב מצב רוח ירוד בזמן האחרון הומלץ על טיפול בריטלין - אבינו עבר לפני כעשר שנים ניתוח מעקפים וצינתור. רצינו לברר האם יש צורך בבדיקות מקדימות לפני מתן הריטלין. והאם מתאים לדעתך בכלל טיפול זה?
מאז תחילת הטיפולים (כשלושה חודשים) הוא מקבל כשלושה כדורי פראמין ביום. בימים האחרונים החל לסבול מרעידות בידיים. לאור כתבה שפורסמה אתמול לפיה לא מומלץ לתת פראמין יותר מחמישה ימים ברציפות עקב תופעות לוואי כמו רעידות. רצינו לברר דעתך בענין. והאם יש צורך להמשיך הטיפול בפראמין לאור זה שהוא אינו מתלונן על בחילות?
תודה רבה,
מיכל ד
שלום
לא מכירה בדיקות מקדימות לפני טיפול בריטלין אבל ייתר בטחון שאלו את רופא המשפחה
לגבי הפרמין ניתן להפסיק ולבדוק אם יש בכלל בחילה המצריכה טיפול
שלום,
אבא שלי, בן 64, בריא בדרך כלל אבל מעשן, אובחן עם גידול הממוקם על דרכי המרה לאחר שהגיע עם צהבת חסימתית. הוכנס נקז ptc. לאחר התייעצות עם כירורג מומחה אמר שהגידול נוגע בעורק הראשי ויש להקטין או להזיז את הגידול מהעורק על מנת לנתח ולהוציא את הגידול בשלמותו. איזה טיפול הקרנה/כימו מומלץ כדי להביא למצב נתיח?
תודה רבה
1.הקרנה משולבת ככימוטרפיה או
2.כימוטרפיה לבד.
הרופאים מעריכים כי מדובר בקלצקין
האם ידועים סיכויי התגובה של הטיפול להקטנת הגידול והבאתו למצב נתיח או שזה אינדיבידואלי?
המיקום בעייתי למדי וקשה לפני טיפול מי יגיב דרמטית ויהפוך לנתיח
כלומר התגובה היא אינדיבידואלית
בת 62 כחודשיים אחרי וויפל, גידול עם התפשטות מקומית בראש הלבלב,
עלינו על זה בעקבות חסימה בקיבה שהובילה להקאות, אובדן תאבון וכו'...
מהממצאים 2/10 בלטות היו נגועות וכן היתה חדירה רקמת שומן אחורית.
התחילה השבוע טיפול בג'מזר למשך חצי שנה. נטען שזה טיפול מונע ומבחינת הרופאים היא בריאה.
CA 19-9 היה לפני שבוע כ-350.
שאלתי היא:
1. מה הפרוגנוזה לחולים עם רקע דומה/קרוב למה שתואר לעיל?
2. מה הטיפולים הקיימים היום בשוק? מה נכון?
3. מה המשך המעקב? האם לעשות עוד CT (נעשה אחד לפני כחודש) כל כמה זמן בודקים מרקרים?
4. האם יש טיפולים אחרים יעילים? האם יש משהו בתחום הרפואה האלטנרטיבית?
תודה רבה!
1.
1.הסיכון לחזרת אדנוקרצינומה של הלבלב עם מעורבות בלוטות ולאחר כריתה היא כ-80 אחוז
2.בדרך כלל אחרי ניתוח נהוג לתת גמזר
3.הסמן הגבוה מטריד יש לעקוב אחריו במהלך הטיפול היות ולאחר הניתוח היה אמור לרדת לנורמה
4.לצורך ברור של הרפואה האלטרנטיבית יש לפנות לרופא המכיר את התחום
מדובר בגידול בשלב 3 בגלל מעורבות בלוטת הלימפה
מומלץ טיפול כימוטרפי מונע
במשך 6 חודשים
בדרך כלל בשילוב אוקסליפלטין ו5FU במטרה להוריד את הסיכון לחזרה של הגידול.
האם כדאי לבצע EUS לנגע החשוד (בבדיקת גסטרו) כגיסט (גודל 1 מ"מ)?
אני חושש מהסיבוכים.
תודה
אין סיבוכים מיוחדים לאולטרה סאונד אנדוסקופי כי הוא אנדוסקופיהעם מכשיר אולטרה סאונד ,רק כשנלקחתביופסיה יש חשש מסיבוכים בעיקר אם מדובר בממצא מחוץ לחלל הקיבה.
לא מבינה למה צריך לברר ממצא בקוטר 1 ממ?
הכוונה 1 ס"מ.
מה בעצם יראו בEUS שלא רואים בגסטרוקופיה?
ובאיזה גודל ניתן לקחת דגימה?
האם כדאי בכלל לעשות EUS? או גסטרוקופיה.
רוצה להבין מה עדיף לי . אם אי אפשר יהיה לקחת דגימה אז למה לעשות?
בEUS יראו את החלק החיצוני של דופן הקיבה ולא רק את החלל הפנימי.
מאחד סמ
אני בעד EUS כי מכסה גם בפנים וגם בחוץ....
לפעמים לא ניתן לקחת דגימה אבל המראה שפיר לחלוטין ואז זה מרגיע מאוד.
ביולוגי: היחד שהוכח הוא הטרסיבה יעילותו גבולית ,יש מחקריםעם תלתן שמנגנון הפעולה שלו הוא אנטי אנגיוגנטי
גנטי:לנשאים של מוטציה בBRCA יש טיפול יחודי במעכבי פארפ ,יש היום שיטות נסיוניות לנסות ולטפל במחלה על סמך המאפיינים הגנטיים שלה (לא של החולה)
שלום.
malignant neoplasmof ascending colon
adenocarcinoma nos
ובכן היה גוש גדול במעי הגס העולה עם עכירות שומן סביבו.
הוחלט לתת לי 6 טיפולים לפני הסרת הגידול בניתוח ולאחר הניתוח להמשיך ב 6 טיפולים נוספים.
טיפול : /campto/5-fu/lcv פעם בשבועיים.
5 טיפולים ראשונים כללו גם AVASTIN
pet-ct ראשון לפני טיפולים
קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש 7.5X5.5 ס"מ בפלקסורה הפטית עם הסננת שומן ובלוטות עד 0.7 ס"מ מסביב.
נודלים קטנים בודדים בריאות מתחת לרזולוציה של ה PET.
PET-CT שני לאחר 4 סדרות טיפולים.
הגוש בקולון הימני נסוג כ -70% בגודלו, עדיין קליטה פתולוגית גבוהה בגוש ב-1.6 ס"מ.
הבלוטות סביב הגוש ללא שינוי משמעותי בגודלן.
נודלים ריאתיים בודדים יציבים.
הניתוח
RIGHT HEMICOLECTOMY בגישה פתוחה. במהלך הניתוח נראה גוש פורץ שכבות ללא עדות לפיזור משני בחלל הצפק. בוצעה כריתה של המעי הגס העולה והרוחבי כמו כן ביצוע השקה קצה לקצה בין המעי הדק למעי הגס. מהלך הניתוח היה תקין.
פתולוגיה WELL TO MODERATE ADENOCARCINOMA , PARTLY MUCINOUS. הגידול חודר את כל שכבות המעי, מגיע למזוקולון ללא חדירה לכלי דם. ביתר המעי הגס נמצא פוליפ היפרפלסטי. התוספתן והמעי הדק ללא ממצא חריג. בשומן שמסביב 39 קשרי לימפה ללא גרורות. באומנטום גודש כלי דם ואזורי פיברוזיס.
PET-CT שלישי לאחר תום הטיפולים מלפני שבועיים:
1. נודלים בודדים זעירים בריאות ללא שינוי מבדיקה קודמת, מתחת לרזולוציה של ה-PET.
2. כיום שינוי פוסטאופרטיבי ריצנטי בדופן הבטן. הגוש הידוע נכרת. ההשקה במעי הגס שמורה.
3. בלוטות קטנות ברטרופריטוניאום ובמזנטריום ללא קליטה פתולוגית שך FDG, ללא שינוי מבדיקה קודמת.
סיכום:אין לראות קליטה פתולוגית של FDG חשודה לתהליך שאתי.
מרקר CEA ירד במהלך הטיפולים שלפני הניתוח מרמה של 29 לרמה של 3 לערך.
לאחר הנתוח ובמהלך שאר הטיפולים נבדק המרקר CEA ונראה כי יש עליה מתמדת.: 2.8 לאחר הניתוח. עלה ל 3.5 תוך כדי הטיפולים. ו 5 בסוף הטיפולים.
היום כחודש לאחר הטיפולים קיבלתי את תוצאות הPET CT השלישי הנ"ל שמראה שאין קליטה פתולוגית של FDG חשודה לתהליך שאתי. מאידך קיבלתי גם תוצאת דם נוספת שמראה ש CEA עלה ל 7.1.
שאלות:
1. האם ניתן ללמוד מעליית המרקר ב 3 החודשים האחרונים כי יש עדיין צורך בטיפולים על אף שה PET אינו מראה זאת.
2. כאבי רגליים שהולכים ומתגברים בשבועות האחרונים. האם יכול להיות קשר למחלה? האם צריך לידע את הרופאים על כך?
שכחתי לציין שאינני מעשן.
GGT 176
טרם נפגשתי עם הרופאה. היא רק שלחה לי הזמנה לפגישה בעוד חודש.
נראה לי שזה עלול להיות מאוחר. אין מה לבדוק בקשר ל עליית המרקרCEA ובקשר ל GGT?
תודה וסליחה על ריבוי הנתונים
1.עליית המרקר תחת הטיפול מראה אחת משניים או שאין טעם להמשיך בטיפול הנוכחי כי המחלה עמידה או שאין מחלה פעילה ואז אין צורך בטיפול נוסף.
2.קשה לומר מרחוק ספר לאונקולוג המטפל והוא יוכל לבדוק אם יש קשר או לא.
שלום לך,
בת 44 הובחנה כחולת סרטן מעי הגס עם 5 גרורות באזורים שונים בכבד בלבד,
היא תתחיל טיפולי כימותרפיה וטיפול ביולוגי סדרה של 3 חודשים , האם יש סיכוי שהגרורות יתכווצו והיא תהיה כשירה לניתוח? כמה זמן נותר לה במידה והיא לא כשירה לניתוח ?? ואם היא כשירה , האם ניתן לצאת מזה לגמרי??
תודה מראש ורק בריאות לכולם !!!
יש סיכוי כי הגרורות יתכווצו בעקבות הטיפולים ואז יתכן שהיא תתאים לניתוח.
לא יודעת כמה זמן נותר לה,אני מניחה שזה יהיה כל עוד היא תגיב לטיפולים השונים שיש למחלה זו.
במידה וגרורות בכבד נכרתות ניתוח במלואן ,יש סיכוי להבריא מהמחלה.
הגעתי למיון עם כאבים שמגיעיםלסרוגים כל 20-30דקות למשך כ1 דקה אחת.
עשו לי בדיקת ct ומצאו כי: תוספתן מעובה כ 7ממ , ונראה דופן החלחלה עם סימן שומן כהה.
נשאלת השאלה האם יש לי סרטן מעי הגס ובהנחה כי יש דימום קל בזמן היציאותבעבר, עצירויות רבות, ובטן תפוחה
ירדתי מבית החולים לבית וקוראת את מכתב הסיכום ומרגישה שאני עומדת למות
קראתי חומר באתר זה ונראה מפחיד ביותר, אני בכל זאת לא מצליחה לישון....
צ לי ,אך המידע לא ברור ואינו מאפשר לי להביע דעה כלשהי בבטחון.
מציעה לפנות בהקדם לרופא משפחה שיקרא את מכתב השחרור מהמיון
ומקווה שיוכל להסביר ולפרש ...ולהרגיע
שלום רב,
בהמשך לשאלותיי הרבות : אמי בת 73 יש לה סרטן לבלב עם מעורבות כלי דם עברה טיפולים כימותרפיים משולבים (פוליפורינוקס)+הזרקת קפסולה ללבלב לאחר מכן ניסיון כריתה שכשל לאחר מכן 5 הקרנות ממוקדות ללבלב . הגידול הצטמצם . מאז כל 3 חודשים סי טי . (עבר שנה ו-3 חודשים ללא שום טיפול) .
כיום הכאבים חזרו עשתה גסטרוקופיה וקולנוסקופיה הכל תקין . בסי טי האחרון מחודש שעבר אין שינוי משמעותי שרואים . אך נוספו קשריות בריאות בגודל 4 מ"מ אך גם אז היה לה קשריות בריאות שגילינו את המחלה ובניסיון כריתה לקחו ביופסיה וזה לא היה גידול סרטני .
האונקולוגית החזירה אותה לטיפול שונה לג'מזר פעם בשבוע לאחר חודשיים סי טי נוסף . לעומת הטיפול הקודם המשולב שהיה יעיל מאוד והיא עברה אותו בסדר גמור .
שאלותיי הן :
1 . איזה טיפול היית ממליצה להמשיך בשלב זה ?
2 . האם יכול להיות שהתפשט לריאות ? ואיך אפשר לדעת אם יש גרורות ?
3 . האם כדאי לבצע בדיקת גנטית שנקראית CTC כדי להתאים לה כימותרפיה ?
תודה רבה .
שלום1
1.אם הגמזר עוזר להמשיך איתו
2.סיטי ראות
3.לא